Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 240.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Plaatje! Deze twee-onder-één-kapwoning aan de Warmoesstraat in Wormerveer is een schoolvoorbeeld van licht en modern wooncomfort in een authentiek jasje. Achter de gevel met het subtiele metsel- en houtsnijsierwerk schuilt woningverbetering in optima forma. Onzichtbaar, zoals bijvoorbeeld de nieuwe fundering en het vervangen van het complete elektriciteitsnetwerk. Maar ook direct in het oog springend, zoals de hypermoderne keuken en strakke gietvloer.

Het echte WOW!-effect krijg je echter als je naar binnengaat. Ouderwets rinkelend door de voordeur stap je een mix van authentiek en modern in. Wit stucwerk in combinatie met zichtbare steunbalken, een gladde gietvloer met rustieke radiatorombouwen en dan... Een heerlijke uitbouw met grote lichtkoepel en brede schuifpui brengen de moderne witte keuken nog ruimer over het voetlicht, dan die al is. In een hoekopstelling zijn hier een Boretti gasfornuis met grillplaat en brede combi-oven, een magnetron en vaatwasser samengebracht. De wasemkap is, heel slim, direct in het plafond verwerkt, net als verlichting. De moderne anderhalve spoelbak met stijlvolle eengreeps mengkraan en rvs handgrepen combineren perfect. Doordat bovenkasten overbodig zijn gemaakt, brede laden en een carrouselkast herbergen alle keukenspullen, behoudt de ruimte haar open uitstraling. Wij zijn fan van dit ontwerp!

De schuifpui leidt naar de betegelde achtertuin, die verhoogd ligt ten opzichte van de achterburen. De hierdoor ontstane natuurlijke afscheiding geeft het achterplaatsje een extra groene 'touch'. De bijkeuken, met aansluitingen voor de wasmachine en -droger, fungeert ook als berging. Hier vinden we ook de opstelling van de CV-installatie.
De smaakvolle aanpak is niet tot de begane grond beperkt gebleven: op de eerste verdieping zijn drie lichte slaapkamers, waar uitgekiend gebruik gemaakt is van de beschikbare vierkante meters. Opbergruimte onder het dakbeschot en vaste kasten houden de ruimtes netjes en opgeruimd. Op de overloop en in de slaapvertrekken ligt dezelfde laminaatvloer. De brede deurposten met klassieke paneeldeuren met dito handgrepen geven weer die authentieke sfeer. De badkamer echter is weer, net als de keuken, een hypermoderne concessie aan een hoge comfortbehoefte. Vloerverwarming, een heerlijk ligbad, ruime inloopdouche met glazen spatscherm en luxe meubel met dubbele wastafel zorgen hier voor verfrissing 's ochtends en heerlijke ontspanning na een lange dag...

De spullen, die niet weg maar wel uit het oog kunnen, liggen op de zoldervliering. Op de bijna 20 vierkante meter kun je heel wat kwijt. De vliering is bereikbaar met een vlizotrap en heeft, heel prettig, een dakraam.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Gang met diepe trapkast en toilet met fontein. Huidig kantoor, mogelijk te gebruiken als extra berging. Doorzonwoonkamer met houten aanbouw, waarin een brede schuifpui en lichtkoepel. Keuken in hoekopstelling met Boretti gasfornuis met oven en grillplaat, magnetron, anderhalve spoelbak en eengreepsmengkraan, opbergladen en carrouselkast, vaatwasser en in plafond geïntegreerde afzuigkap en verlichting. Achterplaats met achterom en toegang tot bijkeuken met opstelling CV-installatie en aansluitingen wasmachine en -droger.
Eerste verdieping: Overloop met toegang tot 3 slaapkamers. Mooie, nette badkamer voorzien van vloerverwarming, douche, ligbad, toilet en dubbele wastafel. Vlizotrap naar vliering van bijna 20 vierkante meter voorzien van dakraam.

De Warmoesstraat in Wormerveer ligt in een heerlijk wijkje met een grote bouwdiversiteit. Dat maakt de aanblik vriendelijk en de sfeer gezellig. Langs de van oudsher statige Wandelweg kom je lopend of fietsend bij de winkels, scholen, andere dagelijkse voorzieningen en, nog geen tien minuten stappen, het NS station. Diezelfde Wandelweg is voor autoverkeer de ader naar het Rijkswegennet. Afhankelijk van de gekozen richting rijd je binnen een paar minuten op de A8 of de A9. Zowel Amsterdam als Haarlem of Schiphol bereik je binnen een half uur.

Wormerveer is sterk in opkomst. Door verbetering van het winkelbestand, de ondernemers aan de Zaanweg hebben 'hun' straat succesvol ge-upgrade naar een boulevard, en de woningkwaliteit is het hier steeds leuker wonen geworden. Dat werpt nu zijn vruchten af. Woningen staan maar kort te koop, zeker als ze in de staat zijn als deze. Kom dus maar gauw kijken!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 97 m2;
- inhoud 339 m3;
- perceelgrootte 90 m2 eigen grond;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

““We hebben de afgelopen vijf jaar erg prettig gewoond in de Warmoesstraat. Fijn contact met de buren en andere mensen uit de straat, o.a. door de buurtapp. Het is een karakteristieke wijk, met allemaal verschillende huizen, daar houden wij van. De straten in de wijk zijn de laatste jaren voorzien van nieuwe riolering en zijn heringericht. Volgend jaar is de Warmoesstraat aan de beurt. Het wordt dus alleen maar nog mooier! Leuk is dat de bewoners kunnen meedenken via inspraakavonden in de Acht Staten. Hiervoor woonden wij in Amsterdam en Wormerveer bevalt ons ook prima, met de winkels, restaurants en andere faciliteiten op loopafstand. In de Zaanstreek is veel te zien en te doen, bijvoorbeeld wandelen door natuurgebied het Guisveld of op de fiets naar recreatiegebieden Jagersveld en het Twiske. En dan heb je nog het Zaantheater, de Filmfabriek, het Hembrugterrein en nog veel meer. Neem een kijkje op www.zaanstreek.nl/uitagenda/ om te zien hoe groot het aanbod is. Wij blijven als gezin in de Zaanstreek!””

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1928

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

339 m³

Woonoppervlakte

97 m²

Perceeloppervlakte

90 m²

Energie

Energielabel

G

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Kindvriendelijke buurt

 

Jaarlijkse buurt barbecue

 

Centraal gelegen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's