Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 895.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Pracht en praal in Oeken, net buiten Brummen. Deze prachtige woonboerderij is gebouwd in 1906 en in 2000 op een smaakvolle wijze totaal herbouwd met de oude elementen. Resultaat is een geslaagde combinatie tussen karakter, sfeer en hedendaags wooncomfort. Onder de rieten kap gaan een prachtige woonkamer, woonkeuken, vier slaapkamers en een luxe badkamer schuil. In het aangrenzende bijgebouw vind je onder andere een atelier/gastenverblijf met een eigen keuken, badkamer en slaapkamer. De open schuur, berging en zolders bieden diverse gebruiksmogelijkheden en er zijn uitstekende paardenvoorzieningen waaronder een eb-en-vloed rijbak, stallen en weidegang. Vanuit uw achtertuin direct de paden op van achterliggende Landgoederen, te paard, sporten of wandel met uw gasten.

Deze prachtige woonboerderij staat aan de rand van Brummen en heeft een vrije ligging aan de voor- en achterzijde. De dorpskern is slechts enkele minuten fietsen evenals het treinstation (lijn Arnhem-Zutphen) en de aanwezige basisscholen. Brummen heeft een goede aansluiting op de A1 en ligt strategisch tussen Arnhem, Zutphen, Apeldoorn en Deventer. De vlakbij gelegen Natura2000 ecologische verbindingszone zorgt voor een open landschap, nu en in de toekomst.


Indeling:

Begane grond:
De imposante, magnifieke woonboerderij voelt direct als een ‘thuis’. De mooie ontvangsthal toont karakter, is ruim en heeft veel lichtinval. De trap naar de verdieping vult de ruimte op een subtiele wijze; de hal biedt daarnaast toegang tot de toiletruimte, bijkeuken en de openslaande deuren leiden naar de woonkamer. De karakteristieke tegelvloer is op nagenoeg de gehele begane grond aanwezig en draagt bij aan het huiselijke karakter.
De woonkamer is aan de achterzijde en heeft openslaande deuren op de plek waar vroeger de inrijdeuren waren. Centrale plek is de schouw met open haard en door de ramen aan drie zijden heb je mooi uitzicht op je eigen ‘domein’. De gerestaureerde houten draagconstructie, de authentieke stalramen en het balkenplafond zijn imposant; wellicht dat je van verbazing even ‘stil’ valt. Karakter en hedendaags wooncomfort hebben samen gezorgd voor een unieke woonbeleving.
De woonkeuken mag deze term met trots dragen en is vanuit de woonkamer via openslaande deuren bereikbaar. Meerdere ramen en openslaande tuindeuren zorgen voor optimaal tuincontact en maken de woonkeuken lekker licht. De L-vormige opstelling past perfect in deze woonboerderij en heeft alle benodigde inbouwapparatuur. Eyecatcher is het stoere gasfornuis met dubbele oven; daarnaast zijn er een afzuigkap, vaatwasser en een koelkast aanwezig. De ruimte is overweldigend en geeft de mogelijkheid voor het plaatsen van een lange leef-/eettafel.
Naast de keuken is de bijkeuken, bereikbaar vanuit de woonkeuken en de hal. Hier zijn de meterkast, meerdere vaste kasten en een tweede keukenblok met de aansluitingen voor de wasmachine en droger. Vanuit uw achtertuin direct de Landgoederen in te paard, sporten of wandelen met uw gasten.

Eerste verdieping:
Deze woonboerderij heeft een ongekende woonbeleving. De trap naar de verdieping profiteert van lichtinval dankzij het grote dakraam in het rieten dak. In totaal zijn er op de eerste verdieping vier slaapkamers, elk met zijn eigen identiteit. Eén van de slaapkamers heeft een dakkapel; de drie andere slaapkamers hebben vaste kastruimte en een groot dakraam. Ook hier zorgen paneeldeuren, balkenplafonds en mooie details voor de juiste sfeer.
De badkamer is ruim, mede dankzij de bij de woonboerderij passende dakkapel en is ingericht met een hoekbad, aparte douche en een dubbele wastafel. Het toilet zit in een aparte ruimte, bereikbaar vanaf de overloop. Tenslotte is er een meerpersoons sauna, bereikbaar vanaf de overloop. Overal zijn de gebruikte materialen van een hoog niveau en onderscheidend qua kleur en patroon; het geeft de woonboerderij meer en meer een eigen karakter.

Tweede verdieping:
In de nok van de woonboerderij is een bergzolder, bereikbaar via een vlizotrap.

Bijgebouw met gastenverblijf:
Grenzend aan de woonboerderij is een L-vormig bijgebouw met een zelfstandig atelier/gastenverblijf, uiterst compleet en comfortabel ingericht. Op de begane grond zijn een woon-/eetkamer met een open keuken en een badkamer met een douche, wastafel en toilet. Via de trap in de woon-/eetkamer kom je op de eerste verdieping; hier zijn een ruime slaapkamer en een ruime berging.
Er zijn twee paardenstallen grenzend aan het atelier/gastenverblijf. Direct valt de hoge kwaliteit van de gebruikte materialen op; deze ruimte is perfect voor de paardenliefhebber. Aan de andere kant van het bijgebouw zijn een dubbele carport met bergzolder en een opslag/berging met bovengelegen zolderruimte. Tussen de opslag/berging en het gastenverblijf is een overkapping geschikt als overdekt terras of opslagruimte.

Exterieur:
Het magnifieke perceel is ingericht met een siertuin, karakteristieke bomen, een gazon en een strakke vijver. De lage hagen zorgen voor duidelijke contouren in dit unieke ensemble en verdelen de siertuin in duidelijke ‘kamers’. Er zijn meerdere terrassen gekenmerkt voor een hoog niveau van privacy en met mooi uitzicht op de siertuin of richting de weidegang en de rijbak.
Voor het houden van dieren is dit de juiste locatie. Er is een weidegang met een degelijke omheining en de eb-en-vloed rijbak is maar liefst 1.000m2 groot. Niet alleen een plek voor het houden van paarden maar ook voor kippen en kleinvee.

Buitenbak:
Eb en vloed bak voor altijd een perfecte bodem om te rijden. Een grote maat bak met de juiste omheining. Bereikbaar vanuit de stallen middels fraai aangelegde verharding. Weilanden, paddock en bak zijn aan elkaar gekoppeld.

Bijzonderheden:
- De woonboerderij is gebouwd in 1906 en in 2000 prachtig totaal herbouwd.
- Vier slaapkamers, een ruime badkamer en een sauna op de verdieping
- Riante, sfeervolle leefruimte op de begane grond
- Twee paardenstallen in het bijgebouw
- Zelfstandig atelier/gastenverblijf met keuken, badkamer, woonkamer en slaapkamer
- Ruime garages en een geïsoleerde, verwarmde werkplaats
- Eb en vloed bak

Bijzonder aan deze boerderij is dat hij authentiek is maar onderhuids helemaal van deze tijd. Nieuw dus wat je zelden tegen komt. Hedendaags comfort u elke dag pleziert en de nieuwbouw van 1999/2000 maakt dat niet als bij een oude boerderij in extra onderhoud komt door de leeftijd! Riant uitzicht in de natuur met alle dagelijkse benodigdheden op fiets afstand.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

2000

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

983 m³

Woonoppervlakte

264 m²

Perceeloppervlakte

7680 m²

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

7500 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Natuur,goede scholen,ruimte

 

Landschap

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's