Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 275.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Dat pakweg 20 jaar geleden deze toch al ruime eengezinswoning aan de Laurens Janszn Costerstraat in Krommenie naar achteren toe uitgebouwd is, was een slimme zet. Dat leverde heel wat aan vierkante meters op. Door de keuken bij de woonkamer te integreren wordt dit effect nog eens verdubbeld. Ruimtelijk, gezellig en netjes!
Dat mag ook gerust op de conto van de huidige bewoners worden geschreven. De woning is prima onderhouden en wordt overduidelijk met zorg bewoond. Verf, stucwerk, vloeren, alles ziet er even keurig uit. Wie het geluk heeft deze woning te bemachtigen, kan er eigenlijk zó in...

De Laurens Janszn Costerstraat ligt in de Snuiverbuurt in Krommenie. Deze woning ligt in een rustige straat. De voortuin grenst aan een voetpad, daaraan ligt een groenstrook en dan pas volgt de straat. Die alleen bezocht wordt door bestemmingsverkeer want het is geen doorgaande weg. Die ligt iets verderop.

Bij binnenkomst valt direct de openheid op. Een zee van licht, doorstromend van voor naar achter en vice versa. Niet gehinderd door muren en drempels. Eén ruimte met een warm-levende eikenhouten vloer in brede delen en strakke wanden. De keuken neemt de kortste wand vrijwel geheel in zich op. De sierlijk gefreesde panelen met robuuste rvs handgrepen herbergen, naast enorm veel opbergmogelijkheden, diverse inbouwapparatuur zoals de koelkast, vriezer en vaatwasser. De kookapparatuur springt wat meer in het oog. Een vijfpits gaskookplaat met een wokbrander, een combi-oven en de wasemkap met rvs achterwand passen perfect in het plaatje. De strategisch geplaatste verlichting maakt het geheel af.

Dubbele openslaande deuren leiden naar de heerlijke achtertuin. Met 66 vierkante meter nog
steeds riant, en nog onlangs opnieuw ingericht. Hier is nog een vrijstaande stenen schuur, voor de fietsen en tuinspullen, en natuurlijk de achterom.
Boven zijn maar liefst vijf slaapkamers, verdeeld over twee woonlagen. Door de twee dakkapellen zijn ook op zolder twee volwaardige vertrekken ontstaan. Op de eerste verdieping is een van de slaapkamers bij de ouderslaapkamer betrokken, als een bijzonder luxueuze inloopkast. Op deze verdieping ligt ook de geheel betegelde badkamer, die met een douchecabine, wastafel en tweede toilet gewoon lekker functioneel is. Overigens zijn alle kozijnen op deze verdieping van kunststof: praktisch en onderhoudsarm!

Indeling:
Begane grond: gang met diepe opbergkast, meterkast en trapopgang. Toilet met fontein. Doorzonwoonkamer met brede eikenhouten vloerdelen en dubbele openslaande deuren naar de recent aangelegde achtertuin met vrijstaande stenen schuur en achterom.
Open keuken met houten werkblad, rvs elementen, geïntegreerde verlichting en brede opbergladen en -kasten. Inbouwapparatuur als: vijfpits gaskookplaat, inclusief wokbrander met rvs achterwand en wasemkap, combi-oven, koelkast, vriezer en vaatwasser. Openslaande deur naar achtertuin.
Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolder. 3 Slaapkamers. Geheel betegelde badkamer met douchecabine, wastafel en tweede toilet.
Tweede verdieping: overloop. Aansluiting wasmachine en -droger. Twee slaapkamers, ieder met dakkapel, waarvan één met vaste kast, ook onder dakbeschot. Opstelling CV-installatie in vaste kast.

Krommenie heeft alle belangrijke voorzieningen - en nog veel meer wat het wonen in dit noordelijke deel van de Zaanstreek zo aantrekkelijk maakt. De scholen, zowel basis- als voortgezet onderwijs, zijn hier uitstekend vertegenwoordigd. Net als sportclubs en verenigingen. Het nagelnieuwe binnen- en buitenzwembad de Crommenije ligt op wandelafstand, net als het winkelcentrum, voor de dagelijkse boodschappen.
Autoforenzen zijn met twintig minuten op de snelweg. Of je nu richting Amsterdam, Haarlem of Hoorn gaat, Krommenie ligt supercentraal ten opzichte van het Rijkswegennet. Voor de ontspanning stap je lekker op de fiets, voor je het door hebt rijd je midden in de natuur.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 113 m2;
- inhoud 360 m3;
- perceelgrootte 155 m2 eigen grond;
- begane grond uitgebouwd aan tuinzijde;
- vijf slaapkamers (waarvan één in gebruik als inloopkast);
- kunststof kozijnen op eerste verdieping en tweede verdieping;
- rustige straat in uitstekend voorzien en centraal gelegen Krommenie;
- Aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“Wat een hebben wij hier toch heerlijk gewoond! De buurt is heel sociaal. Kaartjes en/of een praatje zijn hier heel normaal. Toch voel je je ook heel vrij, want je hoeft niets en de deur wordt niet bij elkaar platgelopen. Er is veel tolerantie, er wordt weinig tot niet geklaagd. Wij zullen de buurt en ons huis absoluut gaan missen!”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1962

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

360 m³

Woonoppervlakte

113 m²

Perceeloppervlakte

155 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Rustige buurt

 

Zonnige tuin en altijd wel een schaduwplek

 

Winkels, scholen, sportclubs enz op loop- en fietsafstand

 

Veel/grote leefruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's