Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 875.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Zo mooi kan het buiten wonen zijn! Landelijk wonen en toch alle voorzieningen binnen een paar fiets of autominuten? Dan moet u zeker komen kijken bij deze unieke woonboerderij.

De woning is totaal opnieuw opgebouwd en vele details van vroeger zijn bewaard gebleven. Alle denkbare voorzieningen zijn in deze woning verwerkt en is helemaal van deze tijd. Veel duurzame en kwalitatieve materialen gebruikt. Deze royale woning heeft vijf grote slaapkamers en meerdere badkamers. Ideaal voor een groot gezin. Bij de woning zijn diverse mooie bijgebouwen en een aangelegde paardenbak. Al rijdend over uw eigen oprijlaan is het genieten van het weidse zicht over de landerijen, de fruitbomen en royale tuin. De plek biedt veel privacy, maar is toch ook niet helemaal afgelegen. Al wandelend komt u uit bij de zomerdijk van de IJssel met mooie uitzichten.

De Hanzestad Zutphen ligt op korte afstand en biedt alle voorzieningen, die u nodig heeft. Hierbij te denken aan scholen, winkels, sportverenigingen, uitgaansmogelijkheden zoals een eigen theater, een gezellige binnenstad, en station met goede verbindingen.

Deze woonboerderij in Zutphen ligt centraal naast Apeldoorn, Deventer met de A1 en de A50 op autominuten. Hier vanuit midden Nederland zijn alle grote steden snel bereikbaar.

Deze prachtige woonboerderij heeft een woonoppervlakte van 229,1m2 een inhoud van 1219,4m3 en een perceeloppervlakte van 12140m2!


Indeling

Begane grond:
Via de zij-hoofdingang treed u binnen in een royale hal. In deze hal is tevens het gasten toilet gevestigd en deze is ruim opgesteld met fontein. Er is alle ruimte voor garderobe. De trapopgang bevindt zich eveneens in deze hal met onder de trap een grote provisiekast. De hal is centraal gelegen in de woning en geeft toegang tot de verschillende vertrekken te noemen de (woon)-keuken, woonkamer, bijkeuken/wasruimte en de deel.


Keuken
De zeer uitgebreide keuken is een heerlijke verassing. Voorzien van alle mogelijke denkbare apparatuur zoals u tegenwoordig mag verwachten. Een kookplaat , afzuigkap, vaatwasser, combi-oven, magnetron, maar ook ingebouwd een steamer! Verder een grote professionele naar Amerikaans model koel-vriescombinatie . Het aanrecht heeft een mooi natuurstenen blad. Vanuit de keuken kijkt u vrij uit over uw tuin en de landerijen. Deze hoogglans witte grote moderne keuken past mooi in de boerderij en geeft door de mix van landelijk en modern een prachtige harmonie.

Woonkamer
Vanuit de keuken en de hal toegang tot de sfeervolle royale woonkamer met serre en openslaande deuren naar de tuin. Door de grote raampartijen veel lichtinval. Vanuit de bank ook hier alle zicht over de landerijen. Het is heerlijk vertoeven in deze woonkamer waar veel mogelijkheden zijn in de opstelling. De mooie natuurstenen vloer is voorzien van vloerverwarming.

Bijkeuken
De grote bijkeuken heeft een eigen ingang van buitenaf maar is ook verbonden met de centrale hal. Het is voorzien van een fontein en er is een aansluiting voor wasmachine en droger. Er is veel ruimte voor het opslaan van allerlei bedenkbare spullen. Via de bijkeuken heeft u toegang tot de kelder. Deze bijkeuken is een must voor het buiten wonen. De kelder voorzien van prachtige oude gewelven is zeer ruim.

Deel
De deel is te bereiken vanuit de centrale hal. Deze ruimte voor vele gebruiken inzetbaar, is nog verder te optimaliseren met wat kleine aanpassingen. Mooi, groot, hoog met de gebinten in het zicht. Het is een bijzondere ervaring wanneer de grote deeldeuren worden geopend. Geweldige ruimte om echt wat mee te gaan doen.

Verdieping:
Via de vaste trap in de centrale hal komt u uit op de grote overloop. Hier heeft u toegang tot de eerste drie slaapkamers waarvan één met balkon, de technische ruimte met CV en een ruime badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche.

Aansluitend aan de overloop de masterbedroom met gekoppeld de tweede badkamer in een royale opstelling voorzien van een ligbad, inloop douche, toilet en grote dubbele wastafel. Deze zeer ruime slaapkamer heeft een vaste kastenwand met schuifdeuren en een prachtig uitzicht op de voortuin van de boerderij.

De tweede centrale overloop is zeer ruim en kan als een kamer worden gezien. Van hieruit is er toegang tot twee tevens grote slaapkamers. De kamers zijn ruim opgezet en hebben hoogte. Voelen dus ruimtelijk aan en zijn door zicht op de gebinten of zelfs met leuke trap een vide allemaal zeer sfeervol.

De Bergzolder is te bereiken middels een vlizotrap.


Buiten:
Bijgebouwen, weide en paardenbak van 20m x 40m.
Als reeds genoemd komt u aangereden via uw eigen oprijlaan bij de woonboerderij. Op deze ruime kavel staan meerdere bijgebouwen.

Grote schuur/stal
In steen opgetrokken met zadeldak voorzien van twee grote schuifdeuren. Zeer ruim en hoog, prima ruimte voor het stallen van paarden, auto’s, boten enz. enz.

Nieuw object vee schuur met hooiberg
Zoals we hem zien in de woonbladen! Deze riet gedekte hooiberg met daaronder sfeervolle stalruimtes. Thans in gebruik voor de schapen, werkplaats en fietsberging. Rondom voorzien van loopdeuren. Vanuit deze stal direct toegang tot de kleinvee weide en boomgaard.

Rondstal riet gedekt
Het snoepje in de wei is deze uit steen opgetrokken en riet gedekte ronde stal. Prachtige en praktische opluistering in de wei. Leuke stal voor kleine dieren. Gelegen in de boomgaard.

Bergschuur
Eenvoudige bergschuur welke wat aandacht vergt goed te gebruiken voor materieel of wellicht inloopstal.

Weilanden en paardenbak
De weilanden liggen rondom en zijn voor de paarden voorzien van hoog houten hekwerk en fraaie poorten. De aangelegde paardenbak van 20mX40m is tevens voorzien van een houten omheining en ligt centraal tegenover de paardenstallen en is via een verharde weg bereikbaar.

Tuin
Rondom de woning is er een landelijke tuin aangelegd welke is voorzien van heggen, hagen en borders. Voldoende privacy hiermee op de terrassen. Het geheel is met elkaar verbonden door paden wat het mogelijk maakt om goed over het gehele landgoed te wandelen. Sfeervol met zijn leuke hekjes, doorkijkjes en vergezichten.

omgeving

De provincie heeft onlangs een nieuwe structuurvisie gepresenteerd voor de omgeving bij de boerderij. Ruimte voor de Rivier een project verderop gelegen wat in de afrondende fase is gekomen. Iedereen is enthousiast en de nieuw structuurvisie sluit er goed bij aan. Het plan behelst de kwekerijen en bedrijvigheid aan de zijde bij de Lijnbaanstraat weg te nemen en er gepaste bebouwing te gaan doen in de komende jaren. Er ontstaat dan een meer vloeiende lijn met een open bouw naar het groen. Middels een nieuwe ontsluiting ontstaat er een mooie open wijk welke kijkend op de boerderij deze een nog prominentere plaats geeft. Totale realisatie neemt wel langere tijd in beslag.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

2001-

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1219 m³

Woonoppervlakte

229 m²

Perceeloppervlakte

12140 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Dakraam

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

F

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Lekker dichtbij Zutphen en toch vrij. Vrij uitzicht naar natuurgebeid

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's