Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 550.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Woning:
Sfeervolle jaren-dertig-hoekwoning met uitgebouwde serre op enkele minuten loopafstand van zowel de historische binnenstad van Amersfoort als het stadspark Randenbroek. Het beste van twee werelden.

Kenmerkend voor de woning zijn de lichte woonkamer met houtkachel, uitgebouwde zonnige serre / keuken en een grote zolderverdieping. Het bijzondere kindvriendelijke pleintje aan de voorzijde geeft een weerspiegeling van de prettige buurt. Zowel de voor-, zij- als de achtertuin bieden zon en schaduw, alsmede privacy.

Woonomgeving:
De Reigerstraat is een prachtige, rustige speelstraat in een kleinschalig buurtje tegen Park Randenbroek aan. “De Kattekampen” is de oude naam van een mooi vooroorlogs wijkje in Amersfoort, bestaande uit o.a. het pleintje aan de Kalkoenstraat, de Pauwstraat en de Reigerstraat. In het midden van het pleintje staat een Amerikaanse eik welke in juni 1945 is geplant, om de bewoners van de Kattenkampen te herinneren aan de bevrijders. Een buurt dus met een historie. De ligging dicht bij de binnenstad en in de buurt van scholen en winkels, uitzicht op het Randenbroekerbos, een grote variatie in bouw en inmiddels verbouwde huizen, het besloten karakter van het buurtje wat mogelijk maakt dat kinderen op straat spelen. Dit alles maakt dat de Kattekampen een zeer aangename woonomgeving biedt.

De indeling is als volgt:
Begane grond: entree/hal met provisieruimte en toiletruimte. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de ruime woonkamer met sfeervolle houtkachel, erker en uitgebouwde serre.
De uitgebouwde keuken bevindt zich aan de achterzijde. De keuken in dubbele opstelling is voorzien van een 4-pits fornuis met dubbele oven, vaatwasser, koelkast en afzuigkap. De keuken is groot genoeg om een eettafel met 6-7 stoelen te plaatsen.
De tuin is toegankelijk vanuit de keuken en via openslaande deuren vanuit zowel de serre als de woonkamer.

Eerste verdieping: vanuit de overloop zijn twee ruime kamers, een kleinere kamer en de badkamer te bereiken. De twee grootste kamers zijn voorzien van vaste kastruimte. Badkamer met ligbad, wastafel en toilet.

Tweede verdieping: kleine overloop met toegang tot twee kamers. Beide kamers zijn voorzien van een brede dakkapel en opbergruimte.

De zij-/achtertuin is op het zuidoosten gesitueerd en heeft een zonnige, besloten ligging met veel privacy. De zijtuin is erg diep en beschikt over een heerlijk groot terras en een gazon. Achteraan de keuken is de bijkeuken en berging met beiden ingang buitenom.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

““Wij hebben ruim 12 jaar lang genoten van de Reigerstraat 38, Amersfoort. We verlangen naar dorpser wonen en hebben besloten ons huis te verlaten. Het is altijd heerlijk om in de woonkamer te zitten! Dankzij het grote aantal ramen (van ook de serre) is er altijd voldoende licht en uitzicht. Met de openslaande deuren ben je direct in de grote achter- en zijtuin (op het zuiden) en heb je de hele dag door een heerlijk zonnetje. De heg geeft veel privacy. Hier hebben wij iedere zomer met de hele familie heerlijk kunnen genieten! De kamer zijn lekker groot en er is voldoende ingebouwde kastruimte””

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1928

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

390 m³

Woonoppervlakte

133 m²

Perceeloppervlakte

250 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

De combinatie van groen, het centrum, de gezellige buurt en centraal gelegen maakt deze plek uitzonderlijk!

 

Het huis heeft karakter, veel lichtinval en kijkt aan alle kanten op de tuin.

 

heel dichtbij centrum en Park Randebroek, betrokken en goeie sfeer in de buurt, heerlijk ruim en licht huis

 

centraal, park dichtbij, grote tuin, ruime lichtval, heerlijk wonen, betrokken sfeer

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's