Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 299.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Karakteristiek herenhuis gelegen in één van de mooiste, historische straten van Dongen. Hier is het heerlijk wonen en ook het gezellige centrum is op loopafstand te bereiken.

De Kardinaal van Rossumstraat staat bekend als één van de oudste straten van Dongen en vormt een doorgaande route van en naar het centrum. Al vanuit het verleden heeft deze straat een voorname status, dit vanwege de aanwezigheid van diverse monumentale panden.

De woning maakt deel uit van het voormalig "Instituut Borsten, Internaat voor R.K. Jongeheren". Deze particuliere kostschool met woning van de directeur werd gebouwd in 1895 in een Eclectische stijl. Als gevolg van het teruglopend aantal leerlingen is het internaat gedeelte aan het begin van de vorige eeuw verbouwd tot woningen.

De schitterende, authentieke woning aan de Kardinaal van Rossumstraat beschikt over een eigen achterom met toegang tot de diepe achtertuin. Tevens is via de Paukenlaan de garage te bereiken.

Via de vestibule aan de voorzijde betreedt u de woning, hier bevindt zicht tevens de meterkast. Bij binnenkomst omarmen de karakteristieke details van de woning u meteen. De hoge plafonds met sierlijsten, het glas-in-lood en de tegelvloer zijn echte karakteristieke elementen van de woning.

Via een portaaldeur bereikt u de gang waar de trapopgang naar de eerste verdieping en
het betegelde toilet met fonteintje zijn gesitueerd.

BOUWKWALITEIT
De woning is karakteristiek gebouwd en voorzien van sierlijsten, hoge plafonds en glas-in-lood ramen. De begane grondvloer is uitgevoerd met een parketvloer in de woonkamer en een nette tegelvloer in de keuken. De woning beschikt over een groot aantal onderhoudsvriendelijke kunststof kozijnen met dubbel glas. Daarnaast zijn er ook een aantal hardhouten kozijnen met dubbel glas. Tenslotte bevinden zich in de bijkeuken hard houten kozijnen met enkel glas. De verwarming wordt voorzien middels diverse gaskachels, en het warm water wordt geregeld via een Vaillant geiser (eigendom).

Begane grond

Woonkamer
De ruime woonkamer heeft hoge plafonds met sierlijsten en door de grote raampartijen veel lichtinval. De woonkamer bestaat uit een voor- en achterkamer met in beide ruimtes nog een echte authentieke schouw. Ook is de authentieke ensuite toog met aan beide zijdes een boekenkast, nog steeds in tact. Op de vloer ligt een parketvloer en aan de zijkant en de achterzijde zijn rolluiken aanwezig. Vanuit de achterzijde van de woonkamer heeft u een prachtig vrij uitzicht over de ca. 35 meter diepe achtertuin.

Keuken
Via de lange gang is de keuken te bereiken, door de aanwezigheid van bovenramen is hier veel lichtinval. De keuken beschikt over een eenvoudig keukenblok welke is voorzien van een elektrische kookplaat, afzuigkap en boven- en onderkasten van eikenhout.
Wijnkelder
Via de keuken is de kelder te bereiken met een gemiddelde stahoogte van ca. 1.50m. De kelder is voorzien van een tegelvloer en een klein raam voor ventilatie. Deze ruimte is ideaal voor uw eigen wijnkelder!

Bijkeuken
Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken, hier bevinden zich de aansluitpunten ten behoeve van wasapparatuur en ook is hier de geiser gesitueerd. Tevens is hier een tweede keukenblok met een 4-pits gasfornuis aanwezig. De bijkeuken is voorzien van rolluiken en biedt toegang tot de tuin via een loopdeur.

Achtertuin
De achtertuin is gesitueerd op het westen, ca. 289m² groot en beschikt over een achterom. Verder is er naast het gazon en de beplating met planten borders, een groot terras aanwezig. Achterin de tuin bevindt zich de vrijstaande stenen garage.

Garage
De vrijstaande stenen garage, gebouwd in 1981, is ca. 25m² groot. Deze is voorzien van elektra en heeft een elektrisch bedienbare sectionaaldeur. De garage is te bereiken via de Paukenlaan.

1e Verdieping
Overloop
Via de trapopgang bereikt u de overloop welke toegang geeft tot vier slaapkamers, de badkamer, een vaste kast en de trapopgang naar de tweede verdieping. De houten trap is op dit moment voorzien van een elektrische traplift, deze zal worden verwijderd.

Slaapkamer l bevindt zich aan de achterzijde van de woning (ca. 4.60m x 3.65m). De slaapkamer is voorzien van twee hardhouten kozijnen en een kunststof kozijn. Beiden voorzien van dubbel glas. Ook is deze slaapkamer voorzien van een wastafel en een vaste kast. Vanuit de slaapkamer heeft u een prachtig uitzicht over de achtertuin.

Slaapkamer ll bevindt zich aan de zijkant in het midden van de woning (ca. 3.18m x ca. 4.00m). Ook deze kamer is voorzien van een eigen wastafel en heeft een vaste kast. Het raamkozijn is van kunststof en is voorzien van dubbel glas.

Slaapkamer lll bevindt zich aan de voorzijde van de woning (ca. 4.61 x ca. 4.50m). In deze slaapkamer is een rookkanaal aanwezig, een geluidsdempende ventilator en een gaskachel. Tevens is deze slaapkamer voorzien van een vaste kast.

Slaapkamer IV bevindt zich aan de voorzijde van de woning (ca. 2.79m x 4.00m). Ook in deze slaapkamer is, naast een vaste kast, een geluidsdempende ventilator aanwezig. Het raamkozijn is van kunststof en voorzien van dubbele beglazing.

Badkamer
De badkamer is gesitueerd aan de achterzijde van de woning en voorzien van een douche, wastafel en een toilet. De badkamerwanden zijn betegeld en het houten kozijn is voorzien van dubbel glas.

2e Verdieping

De tweede verdieping is te bereiken via een vaste trap. Het betreft een zeer ruime zolder waarop het schitterende schilddak goed te aanschouwen is. De houten balken zijn hier goed zichtbaar en brengen direct een gevoel van vroeger naar boven. De zolder beschikt tevens over een nieuw gezet Velux dakraam gemaakt van kunststof en voorzien van dubbel glas.

Bijzonderheden
- Het betreft een Rijksmonument. De onderhoudskosten, die gemaakt zijn in 2018, zijn gedeeltelijk aftrekbaar van de belasting;
- De woning is gebouwd in 1870;
- De woning wordt verwarmd middels gaskachels en eventueel open haarden;
- Zéér ruime zolder te bereiken via een vaste trap;
- Diepe achtertuin met veel privacy en eigen garage;
- Gelegen in het centrum van Dongen in een van de oudste meest karakteristieke straten.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Het gebouw waarvan Kardinaal van Rossumstraat 30 onderdeel uitmaakt werd in 1895 gebouwd. Het was een internaat voor rooms-katholieke jongeheren, plaatselijk bekend als Instituut Borsten. Nummer 30 was de directeurswoning. Door het teruglopend aantal leerlingen is het internaatgedeelte begin van de 20e eeuw verbouwd tot woningen (nummers 22 tot en met 28 rood).”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1870

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

892 m³

Woonoppervlakte

213 m²

Perceeloppervlakte

429 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Tuin oppervlakte

289 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Veel opbergruimte

 

Fijne lichtinval

 

Fascinerende historie

 

Ruime en diepe tuin

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's