Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 895.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Kerkstraat 91, 2377 BA Oude Wetering

Een bijzonder statig herenhuis met authentieke details en dubbele garage met grote tuin op een prachtige locatie aan het water. Sinds 1902 praktijkwoning van de huisartsen van Oude Wetering (tot 2003). Grote fraai aangelegde, omsloten tuin aan de achterzijde met een vrijstaande schuur en veel privacy.

Bouwjaar 1881 als notariswoning. Perceeloppervlakte 2.520m², woonoppervlakte 360m², garage 52m², inhoud woning 1.470m³.

Indeling:
Aan de voorzijde kunt u parkeren. De bestrating voor en ook naar de garage is in waaier-patroon van Belgische keitjes. Entree via de prachtige grote originele voordeur met klassieke opstap. De hal voor en de gang zijn voorzien van een donkere stenen vloer.
Vanuit de gang zijn alle vertrekken toegankelijk zoals de keuken, de woonkamer, de voormalige praktijkruimte, het toilet en de kelder. De woonkamer en-suite is voorzien van mooie houten vloerdelen en heeft een hoog plafond met ornamenten. De ruime woonkeuken is van 1980 en heerlijk ruim om in te verblijven. Zij biedt zicht op de prachtige grote achtertuin met vijverpartij. Aan de noordkant is de eigen entree naar de praktijkruimten. Deze zijn voor diverse doeleinden te gebruiken.

Via de keuken komt u in de later aangebouwde ruime garage, geschikt voor 2 auto’s. Tevens is hier de berging.
Het terras ligt beschut op het zuidwesten tussen de keuken en de garage.

1e Etage:
Via een moderne trap in de gang naar de overloop. Hier is toegang tot vier grote slaapkamers en een kleine tussenkamer, de zolder en de badkamer. De badkamer is voorzien van de originele granieten vloer, een ligbad anno 1881 en een wastafelmeubel. De grootste slaapkamer aan de achterzijde heeft een aparte en moderne was- en douche gelegenheid en inloopkast.

2e Etage:
Via de trap toegang naar twee grote zolderkamers. In het dak zijn diverse dakramen en dakkapellen geplaatst zodat er veel lichtinval is. Hier bevindt zich ook de cv-installatie (2011).

Daarboven is nog een vliering.

Tuin:
De tuin is ontworpen door een tuinarchitect en aangelegd door een professionele hovenier. Voorzien van oude bomen, een fraai gazon, een vijverpartij en drainage met halfautomatische beregeningsinstallatie. De tuin ligt op het zonnige zuidwesten en is o.a. bereikbaar vanuit de keuken en de woonkamer.

Bijzonderheden:
- Anton Pieck heeft in 1976 een winter pentekening gemaakt van deze woning.
- Geen monumentaal pand; wel een beeldbepalend pand.
- Bijna volledig voorzien van aluminium kozijnen met dubbel glas. Ook de glas-in-lood ramen.
- Woning met praktijkruimte.
- Dubbele garage.
- Airconditioning in de slaapkamer, vloerverwarming en een afzuigsysteem in het douchegedeelte.
- Bijzonder mooie details, ook in de gevels en kozijnen.

U en uw NVM aankoopmakelaar zijn van harte welkom!

Garantiewoning = Bouwtechnokeuring + Garantieverzekering

++++++++++

Very stately mansion with an attached practice, double garage and large garden in a beautiful location on the water. Built in 1881. Plot size 27,125ft², living area 3,875ft², volume 51,912ft³. This beautiful home, with its many original details, was the house with practice for the doctors of Oude Wetering from 1902-2003.

Layout: from the hall, there is access to the kitchen, the living room, the former practice, the bathroom, the cloakroom, and the basement. The living room en suite has a wooden floor and high ceilings with ornamentation. The kitchen from 1980 is wonderfully spacious and offers a beautiful view of the large beautiful backyard with pond. The practice has a separate entrance on the side of the house. These spaces can be used for various purposes. The spacious garage (559ft²) is suitable for two cars. Sheltered on the southwest side of the house is the terrace.
2ndFloor: landing with access to four large bedrooms, one small antechamber and the bathroom. 3rd Floor: stairs to the two attic rooms with access to the loft above. The garden with distinctive old trees, a generous lawn, a pond, and a sprinkler system was designed by a landscape architect and laid out by a gardener.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1881

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1470 m³

Woonoppervlakte

360 m²

Perceeloppervlakte

2520 m²

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's