Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 250.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Op de hoek van de Spoordijkstraat en de Kruisstraat staat deze uiterst charmante halfvrijstaande woning die direct de aandacht trekt. De bewoners hebben hier jarenlang met hun gezin gewoond en nu komt deze woning vanwege emigratie te koop. De hoeveelheid ruimte is verrassend; zo zijn er vijf slaapkamers, een gezellige woonkamer en een keuken met plek voor een ontbijttafel. De grootste verrassing staat in de achtertuin; het bijgebouw is een leuke woonstudio maar kan ook gebruikt worden als kantoor-/praktijkruimte.
De woning staat in de woonwijk ‘de Hoven’ omringd door veelal karakteristieke bebouwing. Alle benodigde voorzieningen zijn in de buurt aanwezig; je kunt lopend naar basisschool Theo Thijssen (slechts 300 meter) en de buurtsuper, fietsenmaker, moestuinen, café de Hoven en museum Boer Kip roepen het ultieme dorpsgevoel bij je op. Er zijn een voetbalclub, tennisvereniging, apotheek, huisarts, een park met diverse dieren en uitgestrekte weilanden die bijdragen aan de fijne, rustige woonomgeving. Tussen de Hoven en de IJssel is een mooi recreatiepark (De Tichelbeeksewaard); het historische centrum en het station zijn slechts een paar honderd meter verwijderd. De Hoven; een goed bewaard geheim…..

Indeling:
Begane grond:
Bij binnenkomst zie en voel je het direct; deze bouwperiode heeft volop sfeer. De diepe hal biedt plaats aan de trap naar de verdieping, de woonkamer en de bijkeuken. Het hoge plafond, het daglicht dat via de ramen bij de voordeur naar binnen valt en de mogelijkheid voor een bureau vallen direct op; deze hal is ‘anders dan anders’.
De woonkamer heeft veel lichtinval dankzij het grote raam aan de voorzijde en twee ramen in de zijgevel. Het leuke uitzicht op twee straten zal je iedere dag aanspreken; je ziet afwisselend groen en karakteristieke bebouwing. De wanden en het plafond zijn in een lichte kleur geschilderd; op de vloer ligt mooi laminaat.
Aan de achterzijde van de woning is de dichte keuken met de aangrenzende bijkeuken. De keuken heeft lichtinval aan twee kanten en een hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur: een gaskookplaat met afzuigkap, een oven en een vaatwasser. De ruimte in de keuken leent zich voor de plaatsing van een ontbijttafel; in praktijk is dit jarenlang de ontmoetingsruimte geweest voor de gezinsleden en het bezoek. De bijkeuken is een praktische ruimte met een deur naar de tuin, toegang tot de toiletruimte en in de hoek is de afgesloten kast met een trap naar de provisie-/wijnkelder.

Eerste verdieping:
De ruimte van de woning komt op de eerste verdieping optimaal tot uiting. De grote overloop biedt toegang tot drie prima slaapkamers, de badkamer en de cv-/bergruimte. Dankzij de ramen tussen de overloop en een slaapkamer is er prettig lichtinval; een slimme oplossing van de bewoners toen zij gingen verbouwen.
Twee slaapkamers, waaronder de hoofdslaapkamer, zijn aan de voorzijde gelegen; de derde slaapkamer is aan de achterzijde en heeft een speels schuin dakvlak. Alle slaapkamers hebben een laminaatvloer en keurig schilderwerk van wanden en plafonds.
De badkamer is ingericht met een ligbad, tweede toilet, wandradiator en een wastafel. De wanden zijn geheel betegeld en het dakraam zorgt voor een goede natuurlijke ventilatie.

Tweede verdieping:
Via een vaste trap bereik je de tweede verdieping waar de ruimte uitermate efficiënt is benut. Je komt allereerst op de overloop met links en rechts een deur; beide deuren leiden naar een slaapkamer met speelse schuine dakvlakken, bergruimte en een groot dakraam. Hiermee komt het aantal slaapkamers van deze verrassende woning op VIJF!

Exterieur:
In de voortuin staan twee mooie esdoorns en zorgt het gele grind, gelegd op worteldoek, dat je niet vele uren aan tuinonderhoud hoeft te besteden. Rechts van de woning is parkeergelegenheid voor twee auto’s op eigen terrein en de karakteristieke bielzen zorgen voor een natuurlijke erfafscheiding. De achtertuin heeft een gunstige zuidligging en ingedeeld met een gazon, een goed onderhouden haag en een ruim terras met in twee kleuren uitgevoerde bestrating.
Het bijgebouw met pannendak heeft een entree en is jarenlang gebruikt door één van de kinderen jarenlang als zijn ‘crib*’. De mogelijkheden zijn legio: een gastenverblijf, B&B kamer, voor een inwonend (puberend) kind of als kantoor-/praktijkruimte. Aan het stenen bijgebouw is een fietsenstalling gebouwd.
Had je niet verwacht hè….. zoveel ruimte.

Bijzonderheden:
- Uitstekend geïsoleerde woning (dak-, gevel- en vloerisolatie);
- De houten kozijnen zijn voorzien van isolatieglas;
- Verwarming en warm water via een cv-ketel;
- Mogelijkheid voor een dakkapel op de tweede verdieping;
- Grote kunststof draai kiep kozijnen op de tweede verdieping;
- Verrassend ruim met vijf slaapkamers;
- Multifunctioneel bijgebouw;
- Zonnige tuin, op het zuiden.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1927

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

547 m³

Woonoppervlakte

138 m²

Perceeloppervlakte

245 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Tuin oppervlakte

180 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Enorm groot huis met mooie tuin en extra studio

 

De hoven heeft een dorpssfeer maar ligt toch 5 minuten van de middeleeuwse stad

 

Veel voorzieningen en mooie wandelparken vlakbij

 

Groen omgeving en veel voorzieningen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's