Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 457.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze met zorg gerenoveerde TUSSENWONING uit 1938 heeft tal van authentieke elementen zoals
glas-in-lood, paneeldeuren en een woonkamer en suite. In de fijne wijk Hoogkamp, vlakbij de natuur. Geniet van het comfort, de prettige lichtinval en de 22 meter diepe tuin!

De huizen in dit deel van de Hoogkamp zijn van het degelijke, vooroorlogse soort. In andere straten liggen tennisbanen tussen de huizen. Achter de Van Goghstraat zijn deze er nooit gekomen. Voordeel: eigenaren konden extra grond bij hun tuin kopen. Hierdoor hoort ook bij dit huis een extra diepe achtertuin van
22 meter. Volop groen met een grote schuur achterin en diverse terrassen, een met royale tegels van Chinees leisteen.

De voortuin is groot en groen. Je stapt binnen in een vestibule met een marmeren wand en een tussendeur met aan weerszijden ramen van glas-in-lood. Hier en in de gang liggen plavuizen op de vloer. Aan het eind van de gang is de keuken, gemoderniseerd in 2005 en in landelijke stijl. De keuken is uitgebouwd en heeft een vaatwasser, koel- en vrieskast en een grote schouw met wasemkap en gaskookplaat. Het aanrechtblad is van graniet.

Toen de huidige eigenaren hier kwamen wonen, hebben ze met veel liefde en geduld originele elementen teruggehaald en gerestaureerd. Dat is zeker goed te zien in de woonkamer (47 m2). Deze bestaat uit een voor- en een achterkamer met ertussen glas-in-lood-schuifdeuren. Andere authentieke details: de plafonds met rozetten, de gerenoveerde erker, marmeren schouwen en paneeldeuren. Alle wanden en plafonds in de woning zijn keurig gestuct.

In de voorkamer is de op maat gemaakte boekenkast van essenhout een eye catcher. In de achterkamer is te zien dat de begane grond aan de achterkant ruim een meter is uitgebouwd, waarbij het originele kozijn met openslaande tuindeuren is herplaatst. Het visgraat parket past heel mooi bij de vooroorlogse bouwdetails.

In de gang vinden we het toilet, dat in 2008 is vernieuwd. Ook is hier de deur naar de vergrote kelder. Van oorsprong hebben de huizen in deze straat alleen een kleine provisiekelder. De kelder onder dit huis is een stuk groter en bestaat uit drie vertrekken, waarvan een verwarmd.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een complete in 2008 gemoderniseerde badkamer met ligbad, douche, wastafel en tweede toilet. De twee grote slaapkamers hebben beide een authentieke vaste wastafel, een balkon met openslaande deuren en vaste kasten. Slaapkamer drie is in gebruik als inloopkast, de kledingkast blijft. Op de zolder zijn nog eens twee ruime (slaap)kamers, met aan de voorkant een onderhoudsvrije dakkapel, die in 2007 is geplaatst. In de slaapkamer aan de achterkant bevindt zich een tweede keuken met een dakkapel. Op de overloop is een bergkast met de cv-ketel (uit 2005). Bovenin de nok biedt de vliering nog eens extra bergruimte.

‘Het is een heel comfortabel, prettig huis. En de buurt is gezellig. Er is bijvoorbeeld elk jaar een straatfeest, afgelopen jaar zelfs een midwinterfeestje.’ De ligging is uniek, met vier historische landgoederen om de hoek. Er is een bakker op de hoek en verderop zijn drie supermarkten. Arnhem Centraal is 10 minuten fietsen. Er is een basisschool op de hoek van de straat.

Kenmerken van dit woonhuis: Bouwjaar 1938
Energielabel C
Grotendeels isolerende beglazing, spouwmuurisolatie
Vloer van de vliering is geïsoleerd
Woonkamer en keuken aan de achterkant uitgebouwd
Tweede etage met twee dakkapellen
Nagenoeg volledig onderkelderd
Achtertuin met achterom 22 meter diep
Voorschot gas en elektra € 45 en € 123,-- per maand

Wilt u meer informatie over deze woning, een verkoopbrochure downloaden of een bezichtigingsafspraak maken? Maak dit dan kenbaar middels de button rechtsboven in dit scherm. Daar vindt u ook onze adresgegevens.
U bent van harte welkom om bij ons kantoor binnen te lopen.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Ons huis is een stukje natuur in de stad. Zo krijgen we elke avond bezoek van een of meer egels die we voeren. En ook de bonte specht heeft onze tuin gevonden. Soms zijn er zelfs twee tegelijkertijd die strijden om de pinda's die we opgehangen hebben. Veel soorten vogels komen eten en drinken. Als de linde in de voortuin bloeit zwermt het van bijen. Ook de hond komt aan zijn trekken in de vele losloopgebieden voor honden die een paar honderd meter verderop liggen. En toch is het ook maar tien minuten fietsen naar de stad.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1938

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

777 m³

Woonoppervlakte

160 m²

Perceeloppervlakte

293 m²

Energie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Tuin oppervlakte

165 m²

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

ruim

 

prachtige aangelegde tuin met veel rust en privacy

 

In de tuin is altijd zon op de verschillende terrassen

 

prachtige lichtinval

 

Hele aardige buren

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's