Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 250.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

WOW! Bij deze VRIJSTAANDE WONING aan het Zuideinde in Wormerveer heeft de tijd af en toe stilgestaan, is soms een stuk vooruit gaan hollen en dook op andere plekken vol de geschiedenis in. Dit pand, met UITZICHT OP DE ZAAN, heeft nog steeds de glamour van de roaring twenties maar kan beslist een harde hand gebruiken om tot recht te komen.

Achter de hoge gevel, gericht op de bedrijvigheid aan de Zaankade, schuilt een flinke dosis historie. Een droomproject, waar met veel bezieling en liefde voor antiek en authentiek aan is gewerkt. Helaas is de huidige eigenaar niet in staat om dit fantastische project af te ronden. We hebben het tenslotte over bijna 750 kuub, twee woonhuizen zijn samengevoegd tot één megawoning. Maar wat biedt dat een potentieel! Al die oude planken, zorgvuldig bewaard om hun verhaal te kunnen vertellen. De siersmeedijzeren spijlen van de trap. Trappetjes, doorgangen, de kelder. De tuinkamer met openslaande deuren die momenteel gebruikt wordt als schuur. Zeven (7!) slaap-/ leefvertrekken. Als wij een beeld gaan schetsen van de mogelijkheden van deze woning, wordt dit verhaal veel en veel te lang. Wij laten je liever hier jouw eigen woondroom inkleuren!

Huidige indeling:
Begane grond: middenentree, vestibule, gang. Woonkamer met houten planken en open keuken. Uitzicht op de Zaan. Trap naar 1e verdieping en naar kelder met meterkast. Berging met openslaande deur naar achtertuin op het zuiden. Badkamer met ligbad, douche, wastafel en toilet. Tweede vertrek met uitzicht op de Zaan, trappetje naar tuinkamer (nu in gebruik als schuur).

1e Verdieping: overloop met vlisotrap naar zolderverdieping. Stook- en wasruimte met geiser ten behoeve van warmwatervoorziening en aansluiting wasmachine. 3 Slaapkamers waarvan 1 met originele vaste kasten. Overloop. Vierde (met dakraam) en vijfde slaapkamer (met originele wastafel en vaste kasten). Berging.

Buitenruimte: betegelde binnenplaats met achterom via steeg en weelderig begroeide achtertuin achter de houten uitbouw (tuinkamer). Vrijstaande houten schuur (19 m2) met dubbele openslaande deuren en voorzien van elektra.

Dit pand is zo bijzonder dat besloten is te verkopen bij inschrijving. De vrijblijvende kijkdagen zijn gepland op dinsdag 17 juli 13.30 - 14.30 en vrijdag 20 juli 15.00 - 16.00. Schikt het u niet tijdens een kijkdag? Neem dan contact op met ons kantoor. Uw eindvoorstel dient uiterlijk 6 augustus 2018 om 17:00 uur door ons kantoor te zijn ontvangen. Iedereen (particulier of professioneel) kan een bod uitbrengen. Tijdens de kijkdagen of op afspraak informeren wij u graag nader over het verdere proces.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 126 m2 plus 57 m2 hobbyruimte;
- inhoud 738 m3;
- perceelgrootte 231 m2 eigen grond;
- grote schuur van 19 m2;
- veel karakteristieke details uit begin vorige eeuw nog aanwezig;
- authentieke bouwmaterialen voorhanden;
- voorheen 2 woonhuizen;
- deel gemeentegrond in gebruik;
- RECHT TEGENOVER DE ZAAN;
- verkoop bij inschrijving, recht van gunning voor verkoper.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM-aankoopmakelaar komt op voor úw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars vindt u op Funda.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“hakf 17e eeuw dus heel veel verhalen onderduikers die zich verscholen als Anne Frank in de kastwand. de kelder vol leuke oude tegels een grote waterput in de tuin met oude plavuizen ...een behraven ton met goud en juwelen onder het huis, de kinderen smullen ervan...een zolder met geheime plekjes, kruipdoor sluipdoor deurtjes...een heerlijke onverwachte tuin , dichtbij de grite dekamarkt en andere winkels..lopen over de zaanboulevard stadten in Amsterdam ..een kijkje op de zaanseschans helemaal in het centrum van dit alles...even lekker alleen zijn thuis er zijn kamers en plekjes zat..afijn wij gaan net pijn in het hart hier weg.”

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1920

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

738 m³

Woonoppervlakte

126 m²

Perceeloppervlakte

231 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

authentieke woning aan de zaan

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's