Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 399.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

VANWEGE OVERWELDIGENDE BELANGSTELLING WORDT DEZE WONING PER INSCHRIJVING VERKOCHT. BEZICHTIGINGEN ZIJN HELAAS NIET MEER MOGELIJK.

Wij worden altijd blij als historische panden, zoals dit herenhuis aan het begin van de Krommenieërweg in Wormerveer, respectvol bewaard zijn gebleven. Deze vrijstaande woning is in de loop der jaren flink gerenoveerd. Er zijn geen concessies aan woongenot gedaan maar de authenticiteit heeft altijd de hoogste prioriteit gehouden. Misschien komt dit omdat het pand vanaf de bouw in 1908 binnen dezelfde familie is gebleven, of is het gewoon de charme van het herenhuis zelf die dit waard maakte.

De Krommenieërweg in Wormerveer is een oude en bekende weg bij de Zaankanters. Dat de straat al begint vóór de Soldatensloot zal minder duidelijk zijn. De herenhuizen op deze verbinding van de Marktstraat met het plein kent echter iedereen. Dit gaat om het zo fraai bewerkte pand met de erker naast de brug. Dat zo prachtig onderhouden is. Inclusief isolatiemaatregelen, vervanging elektra en CV-installatie en de aanbouw voor de woonkeuken. Onzichtbare maatregelen maar o zo belangrijk. Wat we wel zien, is het parket in visgraatmotief op de begane grond, de fraaie natuurstenen schouw in de woonkamer-en-suite met glas-in-looddeuren, de witjes in de modern ingerichte maar klassiek vormgegeven leefkeuken. Het houtsnijwerk, de balkenplafonds en de geprofileerde deuren. De enorme dakkapel op de zolderverdieping, waarbij heel stijlvol een deel van de dakconstructie zichtbaar gemaakt is. Eén grote, open ruimte met dubbele deuren naar het dakterras... We raken niet uitgepraat. En zouden bijna vergeten te melden dat er nog drie slaapkamers en een luxe badkamer op de eerste verdieping te vinden zijn.
Buiten is het lommerrijk en zijn er heerlijk rustige plekjes te vinden onder de monumentale bomen. De slootkant biedt de mogelijkheid het ruime sop te kiezen, al moet je daarvoor wel een stukje varen. De houten berging is gemakkelijk geschikt te maken voor een kleine personenauto, die kan echter ook met gemak op het pad, binnen het siersmeedijzeren hek, staan.

Indeling:
Begane grond: entree via overdekt portiek met siertegels. Hal met meterkast en trapopgang. Vaste kast. Toilet met fontein. Zit- of eetkamer met erker en zwart marmeren schouw met antieke tegels en sierwerk. En-suite schuifdeuren met glas-in-lood naar achterkamer met authentieke panelen, binnendeuren en vaste kasten. Dubbele openslaande deuren naar de zijtuin. Woonkeuken, gedeeltelijk uitgebouwd in hoekopstelling. Voorzien van apparatuur als vaatwasser, magnetron, koel-/ vriescombinatie, rustiek vijfpits gasfornuis met combi-oven en afzuigkap in schouw. Toegang naar kelderkast met opstelling CV-installatie (2013) met daarachter leveranciersdeur. Achterdeur naar tuin met vrijstaande houten berging (betonnen vloer - 13,5 m2) met dubbele openslaande deuren en aparte ingang. Ideaal voor de motor of als klusschuur.
De zijtuin ligt direct aan het water. Met een boot(je)je vaart u zo het centrum uit richting het stille buitengebied.

Eerste verdieping: overloop met afgesloten vaste trap naar zolderverdieping. 3 Slaapkamers waarvan 1 met dubbele openslaande deuren naar balkon aan voorzijde woning. Luxe, geheel betegelde badkamer met dubbele wastafel met meubel, halfrond hoekbad met uitschuifbaar spatscherm en douche, tweede toilet.

Tweede verdieping: open ruimte met houten vloer en over één zijde brede, manshoge dakkapel met dubbele openslaande deuren naar betegeld dakterras. Aansluitingen wasmachine en -droger.

De Krommenieërweg ligt centraal in Wormerveer. Werkelijk alle dagelijkse voorzieningen zijn in een paar minuten te bereiken. Zelfs naar het NS station loop je in 10 of fiets je in 3 minuten! Autoforenzen rijden in dezelfde tijd op de A8 richting Amsterdam of A9 richting Haarlem. De auto(s) kan op het eigen erf worden geparkeerd.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 157 m2;
- inhoud 584 m3;
- perceelgrootte 258 m2 eigen grond;
- bouwjaar 1908, geheel gerenoveerd en voorzien van modern wooncomfort;
- parkeren op eigen terrein;
- dakkapel en uitbouw keuken opgetrokken uit redcedar;
- middenin gezellige dorpskern nabij winkelcentrum en wekelijkse markt;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1908

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

584 m³

Woonoppervlakte

157 m²

Perceeloppervlakte

258 m²

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's