Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 295.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Waarom de eigenaren hier destijds zijn gaan wonen? Rust, ruimte en het magnifieke uitzicht waren de elementen die destijds voor het verliefde gevoel zorgden. De woning, gebouwd in 1927, werd met respect voor het karakter verbouwd met een fijn ‘thuis’ als resultaat. De ruime woonkamer, de gezellige keuken en boven twee ruime slaapkamers en de badkamer waar de douche met massagestralen de blikvanger is; alles is in goede samenhang met elkaar. De garage-/hobbyruimte en de mooi aangelegde tuin inclusief subliem uitzicht maken de Mettrayweg 15 tot ‘the place to be’.

De Mettrayweg ademt karakter uit, kent voornamelijk bestemmingsverkeer en de bebouwing is veelal uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Het stadscentrum is op slechts twee kilometer afstand en de kern van Eefde bereik je binnen vijf fietsminuten. De oever van het Twentekanaal is een fijne plek om te wonen; dit is de perfecte plek waar je volledig tot rust komt. Praktisch element: de bushalte in Eefde heeft een rechtstreekse verbinding met het busstation van Zutphen.


Indeling:

Begane grond:
Via de voortuin kom je bij de mooie entree van deze jaren twintig woning. De trekbel uit 1927 is gerestaureerd en meldt op een vrolijke manier dat er bezoek aan de deur staat. De ontvangsthal heeft lichtinval via het raam in de zijgevel; de toiletruimte, woonkamer en de keuken zijn vanuit de hal te bereiken. Het hoge plafond, de paneeldeuren, lambrisering en de mooie trappen zorgen direct voor de juiste sfeer.
De woonkamer is bijna acht meter diep en heeft alle elementen die bijdragen aan het ‘thuisgevoel’ dat je zoekt. Aan de voorzijde is de erker met ramen in roedeverdeling, centraal in de woonkamer is de schouw met elektrische haard en de openslaande deuren in de achtergevel bieden toegang tot de achtertuin. De mooie vloerafwerking en het hoge (balken)plafond maken de woonkamer meer dan af.
Naast de woonkamer is de dichte keuken; een fijne ruimte om te koken, bakken en braden. Door het grote raam heb je uitzicht op de achtertuin en profiteer je van prettig lichtinval. De hoekopstelling heeft meerdere onder- en bovenkasten. Via de keuken bereik je de bijkeuken die niet alleen gebruikt kan worden als bergruimte; hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger.

Eerste verdieping:
Deze verdieping kreeg tijdens de verbouwing een geheel nieuwe indeling; behalve een overloop zijn er twee slaapkamers en een ruime badkamer. De ramen in de zijgevel trekken de aandacht vanwege het steeds zeldzamer wordend uitzicht op oer-Hollandse landschap.
De hoofdslaapkamer roept de sfeer van een suite op. Het ruime slaapgedeelte heeft een dakkapel en een vaste kast; het tweede gedeelte is een heus walk-in-closet en biedt alle ruimte aan je garderobe. Het uitzicht vanuit de slaapkamer is een levend schilderij dat nooit verveelt.
De badkamer is ingericht met een kwartronde douche met massagestralen; tevens zijn er een toilet en een inbouwwastafel op een houten bergmeubel.

Tweede verdieping:
Via een vlizotrap bereik je de bergzolder met een nokhoogte van 1,67 meter; een onmisbare bergruimte!

Garage:
De garage krijgt van ons een speciale vermelding. De zolder biedt veel bergruimte en de smeerput zal de autoliefhebber aanspreken. In de garage staat de grondwaterpomp waarop de sproei-installatie van de tuin is aangesloten; ideaal tijdens warme zomerdagen. De werkbank, de vele bergruimte in de open kasten en de ruimte maken de garage tot een hele fijne klus-/hobbyruimte.

Exterieur:
De voortuin is recentelijk opnieuw aangelegd en zorgt voor een vriendelijke uitstraling. Het gazon wordt aan drie zijden omringd door borders met lage beplanting; aan de vierde zijde is een pad naar de voordeur. Tussen de rechtergevel van de woning en de vrijstaande garage is een bestrate zijtuin; een fijne plek om beschut te zitten. Voor de garage is een oprit; parkeren op eigen terrein is geen enkel probleem.
De mooi aangelegde en goed onderhouden achtertuin is ingericht met diverse terrassen, een gazon en een grote variatie aan beplanting. De indeling is speels en het onderhoud is zeer goed; hier kun je direct met volle teugen genieten van de rust, ruimte en het uitzicht. De hoeveelheid privacy die je ervaart is zeer hoog; daarnaast is dit een ideale tuin voor groente, fruit of voor kinderen om veilig op te groeien. Aan het einde van de tuin is een houten berging; aan bergruimte geen gebrek.

Bijzonderheden:
- De kunststof kozijnen zijn voorzien van HR++ glas, draai-/kiepramen en driepunts sluitingen;
- Dak- en muurisolatie (gedeeltelijk van binnenuit) zorgen voor een aangenaam wooncomfort;
- Verwarming en warm water via een cv-ketel (2008);
- Volledig nieuwe elektrische installatie conform NEN-normen;
- De dakkapellen zijn vernieuwd en bekleed met kunststof; de boeiboorden en dakranden zijn eveneens van onderhoudsvriendelijk kunststof;
- De eerste en tweede verdieping zijn opnieuw opgebouwd met nieuwe vloeren en plafonds.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1927

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

422 m³

Woonoppervlakte

98 m²

Perceeloppervlakte

400 m²

Indeling

Aantal kamers

3

Aantal slaapkamers

2

Voorzieningen

Dakraam

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dubbel glas

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

Noordwest

Tuin oppervlakte

350 m²

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

de landelijke rust

 

buitenaf wonen en toch binnen een aantal minuten in de stad Zutphen of Deventer

 

fietsen en wandelen zijn een groot goed in de omgeving

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's