Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 448.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Marssteeg 1 Hengelo (O)

Deze woning wordt verkocht bij opbod. De genoemde prijs is de vanaf prijs. De vanaf prijs is het startpunt van de onderhandeling, vervolgens wordt via verschillende biedrondes de prijs bepaald. De originele vraagprijs is € 495.000,- k.k..

GRAAG NODIGEN WIJ U UIT OM DEZE WONING TE BEZICHTIGEN. INDIEN U GEÏNTERESSEERD BENT, KUNT U EEN BOD UITBRENGEN.

'Het is de plek, 't direct verkocht zijn bij binnenkomst, de uitstraling van het geheel en de geschiedenis erachter' die het ultieme gevoel van verkopers bepalen bij de van origine dorpsboerderij en inmiddels oudste woning van Hengelo 'het Thomassonhuis'. Het geheel ligt een beetje verscholen tussen de Deldenerstraat en de Marskant, midden in het bruisende stadscentrum. De ultieme plek om het gevoel van landelijk wonen te evenaren, maar dan uiteindelijk toch in het stadscentrum!

Trots op hun inmiddels verbouwde en gerestaureerde woning zijn ze zeker... Een pracht van een woning met een enorm rijke historie. Zo zitten aan de zijkant van de woning nog bijvoorbeeld stenen van het vroegere Huys Hengelo. Daarnaast is de woning opgeknapt met bijpassende balken en materialen uit andere oude panden, waardoor het geheel de perfecte uitstraling en geliefde authenticiteit weer terug heeft gekregen.
De locatie is subliem. Bruisend in het stadscentrum waarbij de woning naast haar reguliere woonfunctie uiteraard ook kan dienen als uitvalsbasis voor kleinschalige bedrijfsactiviteiten!

Wonen en werken pal in het centrum, waarbij de supermarkt Albert Heijn evenals de warme bakker, maar ook alle faciliteiten van het stadscentrum letterlijk om de hoek te vinden zijn. Verse broodjes halen, een visje op de markt of een krantje lezen in de bibliotheek, alles is op loopafstand mogelijk. Het stadscentrum; het blijft een aangename plek om te wonen. Of zoals verkoper het zo mooi in haar eigen woorden kan omschrijven: “Het is echt een fijne plek”. “Als je bijvoorbeeld achter in de tuin zit, heb je niet in de gaten dat je midden in de stad bent.”

Om het voor u als koper nog leuker en aantrekkelijker te maken helpen we even een handje….
Wonen aan de Marssteeg 1 in Hengelo is dichterbij dan u denkt! Het kan al met een hypotheek last van amper € 1.100,- netto, opgebouwd uit een rente deel en een aflossingsdeel*.

Indeling begane grond:
Begane grond:
Entree/hal met garderobenis en toegang tot het toilet, de woonkamer, een drietal slaapkamers, werkkamer, badkamer en een vaste kast.

De hal is uiterst sfeervol en ruim.... de hoge plafonds, originele tegelvloer, voorzetramen en het aanwezige gebintwerk geven u bij binnenkomst direct al het juiste gevoel mee.

De tuingerichte woonkamer van circa 45 m² is afgewerkt met een eiken parketvloer en opgedeeld in een woon- en eetgedeelte. Een design houtkachel, opgesteld in het midden van het woonvertrek, zorgt voor een warm en behaaglijk gevoel tijdens de lange, donkere winteravonden. Aan de achterzijde van de kamer is er toegang tot de achtertuin via een openslaande tuindeur. Vanuit de woonkamer heeft u al zittende zicht op de opkamer, welke thans in gebruik is als werkruimte. Onder de opkamer een riante dagkelder van bijna 12 m² met een stahoogte van 1.86 m.

Vanuit de woonkamer is er een open verbinding richting de keuken. Hier is een moderne, L-vormige inbouwkeuken geplaatst met een natuurstenen aanrechtblad. U heeft als bewoner de beschikking over de navolgende inbouwapparatuur: Een Smeg RVS fornuis met 6-pits gaskookplaat en oven, afzuigkap, koelkast, magnetron en een vaatwasser.

De slaapkamers meten oppervlaktes van respectievelijk 11, 9 en 9 m² en zijn allen afgewerkt met een houten vloer. Twee slaapkamers zijn als opkamer via een kleine trapopgang bereikbaar, waardoor u als bewoner tevens de beschikking heeft over een wijnkelder en schoenenkelder.

De badkamer is gemoderniseerd, meet een oppervlak van circa 8 m² en is van alle gemakken voorzien: een donkere plavuizen vloer in combinatie met een lichte tegel zorgen voor een frisse, moderne aanblik.
Als sanitair een douchehoek met regendouche, hangend toilet (onder de trapopgang) en een dubbele wastafel met kastombouw. Via de badkamer is er toegang tot de ouderslaapkamer.

Indeling eerste verdieping:
Deze verdieping is bereikbaar via de opkamer (werkruimte) middels een vaste trap en geeft toegang tot een overloop (met opstelplaats Cv-ketel), de badkamer en een tweetal vertrekken (slaapkamers). Een royale verdieping met veel daglicht (dakkapel en dakvensters), veel authenticiteit (dakbeschot, sporen kap, houten vloer en paneeldeuren) en de mogelijkheid om een aantal extra kamers te creëren. De badkamer, in lichte kleurstelling betegeld, is voorzien van douchegelegenheid (cabine) en een kleine waskom.

Indeling tweede verdieping:
Deze verdieping is tevens via een vaste trap te bereiken en geeft toegang tot een open zolder ruimte, momenteel in gebruik als slaapvertrek.

Tuin, garage en kapschuur:
De gezellige, vrij gelegen stadstuin is gesitueerd op het zonnige zuidwesten en biedt u als bewoner ieder moment het gevoel van 'landelijk wonen in de binnenstad'. Klassieke bestrating, diverse vruchtbomen, een kapschuur (18 m²) gedekt met oude pannen, her en der eigen verbouwde vruchten.. het zijn zomaar een paar details en kenmerken van deze prachtige stadstuin waarin voldoende plekjes te vinden zijn om met een goed glas wijn te genieten van de indalende avondzon. Daarnaast zijn er uiteraard voldoende mogelijkheden om in de schaduw optimaal te genieten. De achtertuin is eenvoudig via de zijkant van de woning middels een afgesloten poort te bereiken. De tuin is onderhoudsvriendelijk aangelegd met sierbestrating, borders met beplanting, perkjes en gazon.

De garage is van binnenuit te bereiken en meet een oppervlakte van 16 m². Twee openslaande deuren aan de voorzijde geven toegang tot het geheel. Voor de openslaande deuren heeft u een eigen parkeerplek voor de auto.

Overige bijzonderheden:
Het Thomassonhuis stamt waarschijnlijk uit de 17e eeuw en de inhoud bedraagt circa 825 m³. Centrale verwarming en warmwatervoorziening geschieden door middel van een CR Remeha Cv-ketel van het bouwjaar 2011 (eigendom) en een elektrische boiler (10 ltr.). 'Het Thomassonhuis' is een gemeentelijk monument. Het geheel is gelegen nabij diverse kinderspelvoorzieningen, op en afrit autobaan A1, winkelcentra, scholen, diverse sportvoorzieningen en op loopafstand van het station.

''Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM- aankoopmakelaar in. Uw NVM- aankoop makelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM- aankoopmakelaars in Twente vindt u op nvmtwente.nl''
In de koopakte zal een deponering van 10 % waarborgsom of bankgarantie door de koper worden opgenomen.
*vraag naar de voorwaarden.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Appartement

Bouwjaar

-1906

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

825 m³

Woonoppervlakte

195 m²

Perceeloppervlakte

350 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

6

Voorzieningen

Mechanische ventilatie, Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Zuidwest

Tuin oppervlakte

208 m²

Garage/berging

Garage

Aangebouwd steen

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's