Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 465.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Heel af te en toe kom je als makelaar op zeer bijzondere plekjes, aan de rand van het dorp Rottevalle nabij Drachten aan het einde van een klein sintelpad, ligt deze met veel liefde onderhouden vrijstaande woning. De woning is niet groot maar met goede wil zeker met een gezin te bewonen. De huidige bewoners hebben er zeker 40 jaar met veel plezier hun 3 kinderen zien opgroeien. De afgelopen jaren zijn de eigenaren flink aan het tuinieren geslagen en deden ze mee aan "Open Tuindagen". De locatie, de mogelijkheden, het royale perceel en de uitstraling van het geheel maken dit echt heel bijzonder!

Indeling woning:
zij-entree, hal met trapopgang en achter entree naar de veranda, toilet met urinoir, provisiekast, sfeervolle woonkeuken, middels glas in lood deuren toegang tot de woonkamer met houthaard en tuingerichte serre, drie slaapkamers, badkamer met douche en wastafelmeubel.

Verdieping: overloop, logeer/slaapkamer met bedstede en een ruime bergzolder.

Naast de woning staat de originele stookhut welke thans dienst doet berging en wasruimte, scheef achter de woning staat een vrijstaande schuur welke thans dienst doet als atelier en berging (3 x 8, voorzien van betonvloer, veranda en gas, water en elektra aansluiting). Een 3e verblijf is het zomerverblijf, een sfeervolle overkapping van 15 m2 om met vrienden te zitten en een extra bergruimte van 12 m2. Ook is er een (paarden) stalling (5.4 x 8.7) eveneens met veranda en directe uitloop naar de buitenbak. De auto staat in een open garage welke is gemaakt van gekante boomstammen. Uiteraard is er een plantenkas en een royale opslag voor het stookhout (ter overname). De tuin is met veel liefde aangelegd en is mede door zijn glooiende hellingen en smaakvolle aankleding zeer bijzonder.

Woning specifieke kenmerken:
- Heel veel privacy
- Zeer bijzondere locatie
- Perceel van 11020 m2
- Atelier eventueel als gastenverblijf in te richten
- voorzien van cv en waterontharder
- Ervaar het zelf!

De bewoners zijn erg gesteld op hun privacy, bezichtiging van dit object is mogelijk op afspraak en in aanwezigheid van ons kantoor. Neem gerust uw eigen NVM aankoopmakelaar mee.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

Anoniem aan het woord

“Na bijna 44 jaar wonen op de Bosk met heel veel plezier zijn we toe aan een kleiner erf. Onze drie kinderen hebben een heerlijke jeugd gehad, met zoveel natuur en ruimte. Geen tijd voor tv en gamen. Veel vrienden en vriendinnen hebben hier gelogeerd en kampvuurtjes gemaakt. Grote speelzolder, toen ze nog klein waren voor in de winter en met slecht weer. Heel wat jaren Open Tuin gehad in juni. Dan bloeien er heel veel soorten rozen. Ramblerrozen in oude appelbomen en nog vele mooie klimrozen en clematissen. Hele oude beukenboom en hele grote zeeden met nog vele andere soorten. Afscheiding met de buren, hele dikke oude eikenbomen. Een prachtig glooiend erf met grote hoogte verschillen, is vroeger veel wit zand verkocht voor het aanleggen van rijkswegen. Het huis staat hoog en droog en heeft een prachtige oude waterput met pomp, welke is opgebouwd met steentjes, takken en turf. Kortom een plekje uit duizend.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1911

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

200 m³

Woonoppervlakte

90 m²

Perceeloppervlakte

11020 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom, Zonneterras

Garage/berging

Garage

Vrijstaand hout

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Dichtbij OV

 

Veel opbergruimte

 

Gezellige buren

 

Alle vrijheid, geweldig erf voor zowel volwassenen, kinderen, kleinkinderen en dieren. Van niemand last, echt alle vrijheid.

 

Een heerlijke tuin, met overal plekjes om te zitten of te eten. Je kunt er zoveel creativiteit in kwijt.

 

Heel veel mooie bomen en struiken zorgen voor een hele gezonde omgeving.

 

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven en avontuur maken met fierljeppen, hutten bouwen enz.

 

Prima parkeergelegeheid, nu een roundebout welke ook nog prima kan worden vergroot.

 

Prachtig uitzicht over land met paarden, koeien en schapen van de buren.

 

Ongeveer 1 km van de eerste bushalte.

 

Documentatie

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's