Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 500.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Royaal, vooroorlogs herenhuis in de lichtstad Eindhoven met serre, dubbele garage, voortuin en een zonnige achtertuin welke fraai gelegen is in de gewilde "Schrijversbuurt" op loopafstand van het stadscentrum. Alle originele jaren '30 elementen zijn aanwezig zoals woonkamer en suite, glas in lood ramen, terrazzo vloeren, paneeldeuren, karakteristieke schouw, bestrating, etc. De woning is een gemeentelijk monument op toplocatie en op korte afstand van alle gewenste voorzieningen zoals; park, scholen, sportvelden, natuurgebied, kinderopvang, winkels, restaurants, uitvalwegen, etc.

INDELING:

BEGANE GROND:
Ruime entree/vestibule met terrazzovloer, stucwerk wanden en meterkast met 3 groepen. Hal met authentieke terrazzo vloer, stucwerk wanden, glas-in-lood ramen, trapkelderkast en toilet. Trappenhuis met een fraaie belichting via de glas-in loodramen in de buitenmuren van de trapopgang. Sfeervolle woonkamer en suite voorzien van houten vloer, 2 x gashaard met schouw, 4 inbouwkasten en tuindeuren naar de serre. Serre met tuindeuren naar de achtertuin. Dichte keuken met originele schouw aan de achterzijde met houtenvloer en eenvoudig keukenblok voorzien van gaskookplaat en deur naar de tuin.

1e VERDIEPING:
Overloop met tapijt en separate toilet. Slaapkamer 1 achter met tapijt, inbouwkast en tuindeuren naar het balkon. Slaapkamer 2 achter met tapijt. Slaapkamer 3 voor met tapijt en inbouwkast. Badkamer aan de voorzijde waar de aansluitingen aanwezig zijn voor een wastafel en douchegelegenheid. Berg-/was-/cv-ruimte met lichtkoepel, aanrechtblok, aansluitingen wasapparatuur en locatie met cv-HR ketel en boiler voor de warmwatervoorziening.

TUIN & GARAGE:
Voortuin met bestrating en beplanting. Geheel omheinde zonnige achtertuin met achterom, bestrating en borders. Achterin de tuin staat een vrijstaande dubbele garage met elektra. Eventueel te verdelen in 2 losse garages.

ALGEMEEN:
- Royaal, karakteristiek herenhuis met serre, dubbele garage, voortuin en een zonnige achtertuin beide met authentieke bestrating welke fraai gelegen is in de gewilde "Schrijversbuurt", de parkachtige omgeving van De Dommel en op loopafstand van het centrum van Eindhoven, bekend door Philips, DAF en PSV, Technische Universiteit, de Design Academy, diverse Hogescholen, High Tech Campus, Eindhoven Airport en internationale evenementen als lichtfestival Glow, de Dutch Design Week en de Marathon van Eindhoven.
- Gelegen op een toplocatie en op loopafstand van het bruisende stadscentrum, scholen en de parkachtige omgeving van De Dommel. Rustige, kindvriendelijke woonstraat in de zeer gewilde Schrijversbuurt.
- Alle originele authentieke elementen zijn bewaard gebleven zoals woonkamer en suite, glas in lood ramen, terrazzo vloeren, paneeldeuren, bestrating, diverse schouwen met gasaansluitingen, rookgasafvoeren, etc.
- Voorzien van enkele beglazing.
- Woonoppervlakte 124 m².
- Inhoud 498 m³.
- Perceel 199 m².
- Bouwjaar 1923.
- Zoekt u een woning op een toplocatie welke geheel naar eigen wens kan worden afgewerkt, dan moet u deze beslist zien.
- Aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1923

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

498 m³

Woonoppervlakte

124 m²

Perceeloppervlakte

199 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

West

Tuin oppervlakte

67 m²

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's