Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 825.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Het ‘buitenwonen’ met uitstekende faciliteiten voor het houden van paarden; deze in 2016 geheel gerenoveerde woonboerderij op 14.940 m2 grond voldoet aan al je verwachtingen. Naast de meer dan royale woonboerderij zijn er meerdere bijgebouwen met vele gebruiksmogelijkheden: een bakhuis, halfopen kapschuur en een enorme voormalige varkensschuur die is getransformeerd in een paardenaccommodatie met 4 (mogelijk meer) paardenboxen en volop bergruimte. Hier geniet je van de charme van een boerderij uit de vorige eeuw en heb je het comfort en gemak van de recent uitgevoerde renovatie. Je leest het goed; deze woonboerderij heeft energielabel A!
De Rhienderensestraat staat bekend als één van de mooiste plekken van Brummen; midden in het buitengebied van de stedendriehoek Zutphen/Deventer/Apeldoorn en vlakbij de gezellige dorpskern. Op een afstand van slechts één kilometer zijn een treinstation, zwembad, winkels, lagere scholen en goede restaurants; het bos en landerijen van landgoed Leusveld met uitstekende wandel en uitrijmogelijkheden ligt om de hoek. De goede bereikbaarheid van de snelwegen A1 en A50 zorgen voor een snelle aansluiting naar de Randstad, Arnhem en Zwolle.

De locatie van de boerderij is midden in de ecologische verbindingszone/natura 2000. In de landgoederen strook Voorstonden, Het Leusveld en De Engelenburg. Buiten rijden, wandelen u kunt direct de paden op de lanen in.

Indeling:
Begane grond:
Welkom bij deze prachtige woonboerderij; met veel liefde en vakmanschap in 2016 verbouwd. Aan de rechterzijde van de woonboerderij is de entree die toegang biedt tot de ruime ontvangsthal; hier zijn meerdere vaste kasten, meterkast en de prachtige toiletruimte. De tegelvloer met verschillende motieven is gedurfd maar zal over vele decennia nog altijd met bewondering worden bekeken. De lambrisering, ramen met roedeverdeling en de mooie binnendeuren met bijpassende deurkozijnen zijn eyecatchers; kom verder en laat je verleiden.
De houten draagconstructie, mooie zichtlijnen, veel lichtinval en de stoere houtkachel; deze woonkamer kent vele superlatieven. Aan drie kanten zijn ramen die uitzicht bieden op de tuin en de weilanden; de leefruimte is groots en intiem tegelijk; een tv-hoek, zithoek rondom het knapperend haardvuur en een leeshoek.
Aan de achterzijde is de woonkeuken; een ruimte die veel meer is dan een plek om te eten. De grote ramen, tegelvloer en de openslaande deuren naar het terras: alles is een weloverwogen beslissing geweest in aanloop naar de verbouwing. De op maat gemaakte keukenopstelling biedt veel bergruimte, stoere betonnen werkbladen, eetbar en alle gewenste inbouwapparatuur: een zespits SMEG gasfornuis met wokbrander en een grote oven, een stijlvolle afzuigkap, combimagnetron, vaatwasser, koelkast en een vriezer. In de keuken is de aansluiting aanwezig voor een inductiekookplaat; geanticipeerd op de toekomst.
Gelijkvloers wonen; in deze woonboerderij is het aanwezig. In de hoek van de woonkamer is de deur naar de masterbedroom welke dankzij ramen aan twee zijden optimaal tuincontact heeft. Vanuit de slaapkamer bereik je de luxe badkamer die aan al je wensen voldoet: een organisch vormgegeven vrijstaand bad, een inloopdouche, toilet en een twee sierlijke waskommen op een bergmeubel en met stijlvolle wandkranen. Geen standaard gebroken wit tegels maar grote, horizontaal geplaatste wandtegels in een natuurlijke kleur en prima passend bij de kiezelwanden en -randen. Een badkamer uit je dromen…. hij lijkt zo uit de VT wonen te komen.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping heeft speelse schuine dakvlakken, twee dakkapellen en meerdere ramen die zorgen voor een bijzondere sfeer. Vanaf de overloop zijn drie grote slaapkamers en de tweede badkamer te bereiken. Ook hier is de afwerking bovengemiddeld en het materiaalgebruik uitzonderlijk; iedere ruimte heeft de renovatie gekregen die het had verdiend.
De grootste slaapkamer is aan de voorzijde; aan de achterzijde zijn twee prima slaapkamers met prachtig uitzicht door de ramen in de dakkapel. Uitzicht op de paarden in de wei; het leven kan in zijn relatieve eenvoud werkelijk onvergetelijk zijn.
De badkamer is ingericht met een inloopdouche, toilet en een wastafel. De smaakvolle kleurstelling en de gekozen materialen is identiek aan de badkamer op de begane grond.

Exterieur:
Vanaf de openbare weg zie je het karakter en de charme; de rondom gelegen tuin past perfect bij deze woonboerderij. Bomen in verschillende hoogten, hagen, mooie planten en veelzijdige bloemen passen perfect bij elkaar; een goede mix-and-match tussen klassiek en modern. Aan de rechterzijde van de woonboerderij zijn een oprit en de entree; aan de linkerzijde is een groot bestraat terrein waar meerdere auto’s, een aanhanger en een paardentrailer kunnen staan. Voor paarden en andere dieren zijn er meerdere weilanden met een prima omheining en deels met schaduw van bomen buiten het perceel.

Er zijn drie bijgebouwen: allereerst het vrijstaande bakhuis met pannendak en een praktische bergzolder gelegen linksachter de woonboerderij. Deze bergruimte is onaangetast en heeft in de afgelopen decennia steeds meer uitstraling gekregen; aan jou de mooie opdracht om een nieuwe gebruiksfunctie te vinden.
Bij het grote bestrate terrein links van de woonboerderij staat de indrukwekkende, meer dan 12 meter brede halfopen kapschuur. De houten constructie, de zinken goten, rode dakpannen en de houten gevels verkeren in een uitstekende staat; hier kun je je auto, paardentrailer of aanhanger en heb je goede opslagmogelijkheden voor (paard gerelateerde) eigendommen.

Last but not least: het prachtige stallencomplex van ca. 22,50 bij 9,18 meter met vier grote paardenboxen, volop bergruimte en de mogelijkheid voor extra paardenboxen of andere dierenverblijven. Van buiten zie je volop karakter, binnen zie je een hedendaagse ruimte met een betonvloer, geïsoleerd dak, grote toegangsdeuren en veel lichtinval. In de hoek van het complex is een wasplaats voor paarden; een ongekende luxe. Speciaal systeem voor het bevriezen van de waterleidingen door middel van rond stromend water. Deze prachtige ruimte is thans in gebruik voor de paarden maar zeer goed worden getransformeerd voor andere doeleinden. De hoge afwerking en isolatie voorzieningen zijn een goede basis voor stalling van bijvb. (klassieke) auto's, motoren, boten enz.
Dit bijgebouw heeft een eigen groepen kast, warmwater installatie, grond waterbron installatie met hydrofoor en tuin sproei installatie.

De paardenbak heeft een maatvoering van 20 x 60 meter en ligt centraal bij de stallen en in het zicht van de woning.

Bijzonderheden:
- De woonboerderij is gebouwd rond 1900 en in 2016 op een sublieme wijze gerenoveerd;
- Dankzij de uitstekende isolatie (dak-, spouwmuur- en vloerisolatie) heb je veel wooncomfort;
- Verwarming en warm water via een cv-ketel;
- De gehele begane grond (exclusief slaapkamer) heeft behaaglijke vloerverwarming;
- Vier slaapkamers en twee badkamers;
- Pure luxe en kwaliteit (binnen en buiten).
- Ruim perceel van 14.940m2 eigen grond.
- Zonnepanelen geplaatst op het bijgebouw.

Kenmerken

Bouw

Soortwoning

Woonhuis

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1900

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

809 m³

Woonoppervlakte

219 m²

Perceeloppervlakte

14940 m²

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's