Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 675.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze woning is onder architectuur gebouwd in de wijk Leusenbrink te Ruurlo op een kavel van 793 m2. Het huis heeft een inhoud van ca. 800 m3 en bestaat uit twee lagen:
- de beletage, waar zich de woonkamer, toilet, keuken en bijkeuken bevinden
- een souterrain, waar de slaapkamers en de badkamers gesitueerd zijn.

De villa is ontworpen door de toonaangevende architect Erik Wamelink. De kubistische vormgeving (paviljoen-architectuur) is van een ingetogen schoonheid en straalt pure klasse uit. Steen, aluminium en vergrijsd hout domineren de buitenzijde; binnen ervaar je een ‘state-of-the-art’ woonomgeving en merk je dat de doordachte indeling een thuisgevoel bij je oproept.

Mooie zichtlijnen, optimaal gebruik van ruimte, prachtig uitzicht over het coulisselandschap en een weldaad aan lichtinval zijn de kernpunten die deze villa uniek in zijn soort maken. De functies wonen en slapen zijn anders dan je verwacht: de slaapvertrekken zijn verdiept aangelegd en de eerste etage is de woonverdieping (beletage). Via een loopbrug loop je naar het dakterras en vervolgens daal je via de buitentrap af naar de prachtig aangelegde tuin. Als perfectie bestaat dan heeft de architect deze bereikt; wonen aan de Brinklaan 49 is van een andere ‘way of life’.

De beleving van ruimte is geslaagd: we noemen de drie meter hoge plafonds en het dak dat een halve meter boven de constructie ‘zweeft’. De onderste woonlaag is heerlijk koel in de zomer en comfortabel in de winter dankzij de vloerverwarming. Ondanks de verdiepte ligging zijn er grote aluminium ramen en een goede verbinding van binnen met buiten dankzij de buitendeuren in de slaapkamers. De algehele constructie en de buitenruimtes vormen één geheel en bestempelen Brinklaan 49 als uniek.

De villa staat in de wijk Leusenbrink, gelegen aan de rand van Ruurlo. De dorpskern is op loop-/fietsafstand evenals het treinstation en bushalte. De grote kavels in de straat vormen een mooi lint en hebben uitzicht over het kenmerkende coulisselandschap van de Achterhoek met bossen, akkers en weilanden, boerderijen, vee in de wei en wild in de bossen. Door de omgeving van Ruurlo voeren kleinere, verharde zandwegen en fietspaden. In de gemeente ligt voorts het grootste doolhof van Europa en natuurlijk Museum More, met zijn schitterende kasteel, park en Orangerie.
In Ruurlo zijn meerdere supermarkten, een mooi dorpsplein, een gevarieerd winkelbestand en een groot aantal restaurants met terrassen waar het goed toeven is. Op sport- en cultuurgebied valt er veel te beleven in Ruurlo; Er zijn scholen gevestigd voor openbaar en bijzonder onderwijs. Voortgezet onderwijs kan gevolgd worden in Borculo, Lochem, Groenlo, Doetinchem en Zutphen. Tevens is het dorp in trek bij toeristen die de omgeving waarderen om de prachtige, natuurlijke uitstraling.

INDELING
Woonniveau beletage (hoogte 3 meter)
Via de buitentrap in de voortuin bereik je de entree van deze unieke villa. De ontvangsthal licht een tipje van de sluier op: aan de Brinklaan 49 ervaar je luxe, lichtinval en een moderne uitstraling in optima forma. De ‘betonlook’ gietvloer heeft aangename vloerverwarming en het fijne stucwerk op de muren etaleert kwaliteit; deze afwerking is op het gehele niveau aanwezig.

De toiletruimte is aangenaam groot en smaakvol uitgevoerd met sanitair van Philip Starck, bestaande uit een hangtoilet en urinoir. Het fonteintje is van RVS. De wanden zijn afgewerkt met Italiaans fluweel stucwerk; een ambacht dat steeds minder vakmensen beheersen.

Via een hoge matglazen schuifdeur (hardglas) kom je in de imposante woonkamer (73 m2) die dankzij de open constructie met grote ramen, brede bovenlichten en het magnifieke uitzicht haast van museale allure is. De woonkamer is hierdoor ruim en licht, maar biedt ook de nodige privacy. De open haard maakt de sfeer meer dan compleet. De woonkamer biedt een onbelemmerd uitzicht op de tuin en de daar achter gelegen akker. Via maar liefst 3 schuifdeuren kun je het balkon betreden dat rondom de woonkamer is gelegen. Een loopbrug verbindt het balkon met het grote dakterras (29 m2); hier geniet je iedere dag van de perfecte locatie waar deze villa met vakmanschap gebouwd is. Aan de straatzijde is de gevel vrij gesloten.

Vanuit de woonkamer heb je een mooie doorkijk naar de indrukwekkende keuken, uitgevoerd in hoogglans en greeploos; een walhalla voor de kookliefhebber. De keuken is in totaal 6 meter lang en heeft twee granieten werkbladen van gezamenlijk bijna 10 meter. Het lichte glasmozaïek als wandtegel draagt bij aan de ingetogen schoonheid die je binnen ervaart. In de wand tussen woonkamer en keuken is op ooghoogte een opening aangebracht, waardoor men vanuit de keuken contact houdt met de woonkamer en ook hier weer een fraai uitzicht op de tuin. Uiteraard is alle denkbare inbouwapparatuur in de keuken aanwezig: 4 inductiekookplaten, een wok brander, een Siemens grillplaat, Siemens heteluchtoven v.v. grill, Miele combimagnetron, Miele steamer, Itho afzuigkap, vaatwasser, dubbele RVS spoelbak (onderbouw), ingebouwde Arwa kraan, twee apothekerskasten en een Miele inbouw espressoapparaat met melksteamer.
Direct achter de keuken is de bijkeuken met de opstelling van de Atag HR c.v.-ketel en boiler; tevens zijn hier de aansluitingen voor wasmachine en droger. Tevens is er een extra aansluiting voor een Amerikaanse koelkast aangebracht.

Slaapniveau souterrain (hoogte 2.60 meter)
Vanuit de hal bereik je via een beukenhouten trap het souterrain waar zich, gescheiden door een lange en lichte corridor, de badkamers en de slaapkamers bevinden. Net als het woonniveau heeft deze verdieping een ‘betonlook’ gietvloer met vloerverwarming; het versterkt de eenheid en de beleving van ruimte. Het grote voordeel van slapen in het souterrain is, dat de ruimtes in de zomer koeler en in de winter warmer blijven. Er zijn 5 ruime kamers (17.7 m2, 13.7 m2, 13.7 m2, 15 m2 en 14.4 m2. Iedere slaapkamer is voorzien van een eigen thermostaat, zodat de warmte per vertrek regelbaar is. Voorts heeft elke kamer een aansluiting voor t.v. en computer. Eén van de slaapkamers heeft tevens een aansluiting voor telefoon. Drie van de vijf slaapkamers zijn gesitueerd aan de tuinzijde en komen uit op de ommuurde patio (onder tuinniveau), die een meter onder het maaiveld ligt. Vanuit deze kamers loop je zo naar buiten. De beschutte ligging van de patio houdt wind op afstand, biedt ochtend- en avondzon en brengt verkoeling op hete dagen.

Badkamer 1: de luxe badkamer is ingericht met een Ducholux whirlpool met lucht- en massagejets v.v. verlichting, Børma douchegarnituur (ingebouwde thermostaat) een afgescheiden doucheruimte met hardglazen deur en Børma douchegarnituur (ingebouwde thermostaat), Philip Starck toilet, Philip Starck bidet en een RVS waskom met betonnen ombouw met RVS-blad en daarboven een verwarmde grote spiegel (3,10 X 1,20 m). Het grijze glasmozaïek, inbouwverlichting, de extralarge spiegel en de designkranen maken de badkamer van een ongekende klasse. Aan het eind van de gang bereik je een separate doucheruimte met een matglazen deur, een grote designradiator; ideaal voor inwonende kinderen of logees.
Achter de badkamer bevindt zich de toegang tot de berging (b.v. wijnopslag) onder de trap. Tevens is hier de omvormer voor de 24 zonnepanelen geplaatst (december 2017).

Badkamer 2: deze bevindt zich aan het eind van de corridor, de badkamer heeft een matglazendeur, eveneens geheel betegeld met glasmozaïek en is verder voorzien van douchegarnituur van Børma en een handdoekradiator van Vasco.


EXTERIEUR
Bij de patio is een praktische berging (70 m3) en het dakterras doet denken aan een scheepsdek; ‘the place to be’ voor zonaanbidders.

Blikvanger in de tuin is de in beton gegoten vijver van 14 meter lang met prachtige waterlelies; erachter, verhoogd, is een betonbak waar siergrassen zorgen voor een groen decor en een optimale beleving van de natuur. De hagen en platanen tegen de erfgrens zorgen voor optimale privacy; in combinatie met het dakterras bij de woonkamer en de patio heb je altijd de mogelijkheid om te genieten van de warmte van de zon of de verkoeling van de schaduw.

De tuin op de zuidzijde is ingericht met een klein grasveld, meerdere borders met diverse beplanting, subtiele verlichting onder de platanen en de bestrating is in een groot formaat betontegel gelegd. Aan de oostzijde zijn andere elementen die de sfeer bepalen: een 30 meter lange beukenhaag met platanen tegen de erfgrens voor optimale privacy, groot grasveld, kruidenborder en een blok van haagplanten die qua vorm uitstekend past bij de villa. Aan de westzijde is de oprit met basaltsplit (ruimte voor 3 auto’s) en een praktische tuinberging voor onder andere opslag van hout voor de open haard. Tenslotte de noordzijde; dit is de voortuin welke in 2018 opnieuw is aangelegd. Verbena en penicetum zorgen voor een mooie uitstraling en het wuiven van de hoge siergrassen zorgt voor beweging en dynamiek.

De kenmerkende architectuur en het high-end wooncomfort zijn het summum voor de fijnproever als het gaat om geriefelijk wonen. Ruimtelijkheid, lichtinval en het prachtige uitzicht zijn een ‘perfecte match’ en maken dit object uniek in de regio.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Villa

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

2003

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

793 m³

Woonoppervlakte

217 m²

Perceeloppervlakte

720 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Schuifpui, Rookkanaal, Zonnecollectoren

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Volledig geisoleerd

Energielabel

A

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

500 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's