Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 409.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De Bergweg is een prachtige en geliefde straat met veelal karakteristieke woningen. Maar de ene karakteristieke woning is natuurlijk de andere niet! Een onderscheidend exemplaar is deze UITGEBOUWDE JAREN ´30 HOEKWONING op een perceel van maar liefst 404 m²! Met karakteristieke details als glas-in-loodramen, brede overstek, paneeldeuren en het balkenplafond op de 1e verdieping ademt deze woning veel sfeer. Tel daarbij op de royale woonkamer met schuifpui en houtkachel, de uitgebouwde keuken met complete inbouwkeuken, 2 ruime slaapkamers (met mogelijkheid tot 4!), de keurige sanitaire voorzieningen en de schitterende, circa 35 meter diepe achtertuin met garage/berging en u zult begrijpen dat het hier heerlijk en sfeervol wonen is!

Vernieuwingen / Verbeteringen
Vanaf 2010 hebben in hoofdlijnen de onderstaande werkzaamheden c.q. verbouwingen plaatsgevonden:
- HR-cv-combiketel vernieuwd (ca. 2010);
- vloerbedekking en vouwgordijnen 1e verdieping vernieuwd (ca. 2014);
- schilderwerk, vloerbedekking en trapbekleding 2e verdieping vernieuwd (ca. 2016/2017);
- dakgoten en hout overstek vernieuwd (ca. 2017).

Indeling
De entreehal is voorzien van een zwart gemêleerde plavuizenvloer, trapopgang, verdiepte trap-/bergkast met meterkast en een gedeeltelijk betegelde toiletruimte met wandcloset, fonteintje, mechanische ventilatie en verlaagd plafond met inbouwspots. Vanuit de entreehal is er via dubbele openslaande deuren toegang tot de riante woonkamer, die voorzien is van een sfeervolle houtkachel, schuifpui naar de tuin, convectorput en een berken parketvloer. De gedeeltelijk open keuken is uitgebouwd en voorzien van een terra plavuizenvloer met vloerverwarming, openslaande tuindeuren, een extra tuindeur, lichtkoepel en een keurige inbouwkeuken in roomwitte kleurstelling en een massief kersenhouten aanrechtblad. Deze complete keuken is uitgerust met een combimagnetron, koelkast, vaatwasser, 1¼ spoelbak, close-in-boiler, 4-pits gaskookplaat met grillplaat, schouwafzuigkap, plintverwarming en veel kastruimte. De begane grond is grotendeels voorzien van gladde, gesausde stucwerk wanden, een strak stucwerk plafond met diverse inbouwspots, glas-in-lood ramen en authentieke paneeldeuren met bijpassend deurbeslag.

1e Verdieping
Royale overloop, 2 ruime slaapkamers waarvan 1 met vaste kast en 1 met vaste kast en openslaande deuren naar het balkon, dat zich aan de achterzijde van de woning bevindt. De complete en volledig betegelde badkamer is voorzien van een douchecabine, wandcloset, dubbele wastafel, handdoekenradiator, elektrische vloerverwarming, mechanisch ventilatie, verlaagd plafond met inbouwspots, licht gemêleerde wandtegels met decorrand en licht gemêleerde vloertegels. De eerste verdieping is voorzien van authentieke paneeldeuren met bijpassend deurbeslag en een fraai balkenplafond.

2e Verdieping
De riante zolderverdieping is voorzien van 2 dakkapellen, bergruimte achter knieschotten, vaste kast met wasmachineaansluiting, drogeraansluiting, HR-cv-combiketel (merk: Intergas / type: Kompakt HRE) en veel bergruimte, tweede vaste kast c.q. kledingkast. Deze verdieping is gedeeltelijk voorzien van een donkere houtstructuur laminaatvloer en leent zich uitstekend voor het realiseren van 1 of 2 extra slaapkamers.

Tuin
De zeer diepe achtertuin is voorzien van een terras met dakplataan, dat zich direct achter de woning bevindt. Samen met de oude waaltjes bestrating en diverse borders met grind, beplanting, taxushagen een sfeervolle omgeving om van de buitenlucht te genieten! Het achterste gedeelte van de tuin is voorzien van een vijverpartij, paden van/met split, beplanting en een plantenkas. Aan de voorzijde van de woning zijn de oprit en de voortuin gesitueerd. De voortuin is voorzien van oude waaltjes bestrating, buxushagen, beplanting en leilindes. De oprit biedt plaats aan twee auto's en is voorzien van grind en een dubbele poortdeur naar de achtertuin en garage/berging. De volledig geïsoleerde stenen garage c.q. berging is maar liefst 30m2 groot en voorzien van mechanische ventilatie, roldeur, tuindeur, wasbak, toegangsluik naar zolderberging, eigen groepenkast, gas-, water- en elektra-aansluiting en coaxkabel. De riante zolderberging van de garage/berging heeft een stahoogte van ca. 1,65 meter. Aan de garage/berging is een houten berging gebouwd, die voorzien is van een wasbak, houtopslag en container opstelplaats.

Kernmerken
Woonoppervlakte ca. 140m2
Inhoud woning: ca. 460m3
Grondoppervlakte: 404m2
Bouwjaar: ca. 1935

Oppervlakten
Begane grond
Woonkamer: ca. 42m2
Keuken: ca. 14m2

1e Verdieping
Slaapkamer I: ca. 13m2
Slaapkamer II: ca. 11m2
Badkamer: ca. 5m2
Balkon: ca. 5m2

2e Verdieping
Zolderverdieping: ca. 28m2

Tuin
Garage/berging: ca. 30m2
Aangebouwde berging: ca. 6m2
Plantenkas: ca. 5m2


Omgeving
Deze royale hoekwoning ligt aan de populaire Bergweg, een verbindingsstraat tussen enerzijds de Kerkewijk en anderzijds de Rondweg-West. Via de Kerkewijk is het centrum van Veenendaal snel bereikbaar en via de Rondweg-West de bossen van de Utrechtse Heuvelrug en de snelwegen A15 (Nijmegen-Gorinchem-Rotterdam), A12 (Arnhem-Utrecht-Den Haag) en A30 (Ede-Amersfoort-Apeldoorn). Treinstation Veenendaal-Centrum en diverse scholen (zowel basis- als voortgezet onderwijs) bevinden zich in de nabije omgeving.

Kortom: de locatie, het grote perceel en de karakteristieke details zorgen dat het heerlijk wonen is in deze royale jaren ´30 hoekwoning!

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1935

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

460 m³

Woonoppervlakte

140 m²

Perceeloppervlakte

404 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Buitenzonwering, Mechanische ventilatie, Schuifpui

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Energielabel

F

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noordoost

Tuin oppervlakte

263 m²

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Zonnige tuin

 

Dichtbij OV

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's