Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

Anoniem

€ 535.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De verkoop van de woning start met een OPEN HUIS op vrijdag 28 september 2018 van 16.00 tot 18.00 uur en op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur. Dit is tevens de eerste mogelijkheid om de woning te bezichtigen.

Achter deze prachtige voorgevel met raamluiken, ramen met roedeverdeling en sierlijke detailleringen in het metselwerk gaat een fantastische, uitzonderlijk ruime woning met authentieke elementen schuil. De woonkeuken met eetkamer, diepe woonkamer en-suite met serre, kantoor-/werkruimte, zes slaapkamers, fraaie badkamer (mogelijkheid voor een tweede) en meerdere bergingen maken de Deventerweg 121 tot een gezinshuis waar je onvoorwaardelijk van gaat houden. De diepe tuin met broeikas en kakelverse eitjes in de ochtend maakt dit paradijsje in Zutphen uniek; wonen wordt genieten.

De Deventerweg wordt door velen beschouwd als een van de meest karakteristieke lanen van Zutphen. Prachtige bebouwing in de straat en de hoge bomen zorgen voor een prachtige uitstraling. De binnenstad en het treinstation zijn met 5 tot 10 minuten fietsen te bereiken. In de straat zijn bushaltes met goede verbindingen en binnen een paar minuten fietsen ben je bij een supermarkt, slagerij, een tennisclub en twee basisscholen.


Indeling:

Begane grond:
Stijl, pure klasse en volop sfeer; het begint al bij de entree. Via de mooie voordeur kom je in een portaal met achtergelegen diepe hal met authentieke marmeren vloer; hier zijn de trap naar de eerste verdieping, trap naar het souterrain en de toiletruimte met origineel tegelwerk. Diverse authentieke elementen en het hoge plafond in de hal maakt deze woning haast onweerstaanbaar.

De woonkamer met aangebouwde serre verovert direct je hart. De originele en-suite verdeling met glas-in-lood deuren, hoge ramen, authentieke schouwen, plafonds met ornamenten en de serre met openslaande deuren naar het terras zullen de liefhebber zeer aanspreken. De totale diepte is bijna 13 meter; aan ruimte geen gebrek. Bij de schouw in de achterkamer staat een houtkachel op een stijlvol tegeltableau; dé perfecte plek om van een knapperend haardvuur te genieten.
De laatste ruimte is de kantoor-/werkruimte, bereikbaar vanuit de hal en de serre. Door het hoge raam heb je tijdens je werk uitzicht op de tuin; inspirerend.

Souterrain:
Via de trap in de ontvangsthal bereik je het 2,30 meter hoge souterrain; verrassend groot en uiterst sfeervol.
Allereerst de overloop; hier zijn de meterkast, twee bergkasten, heb je toegang tot een berging aan de voorzijde en de laatste deur brengt je naar…… de woonkeuken met eetkamer. De oppervlakte is meer dan 40m2 en ademt sfeer in alle poriën. De hoekopstelling en terrazzo aanrecht past bij de sfeer die je ervaart en is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur: een breed gasfornuis met dubbele oven, een afzuigkap en een vaatwasser. Meerdere kasten, waaronder een originele servieskast, zorgen voor extra bergruimte en in de eetkamer is plek voor een grote eettafel.
Aan de achterzijde van de keuken is een deur naar de gezellige tuinkamer met een naastgelegen berging/bijkeuken. De tuinkamer is een fijne extra zitkamer met openslaande deuren naar de tuin.

Eerste verdieping:
De hoge plafonds zijn ook op de eerste verdieping aanwezig; hierdoor zijn de kamers licht en ruimtelijk. Vanaf de overloop heb je toegang tot twee slaapkamers, de badkamer, toiletruimte en een berging (voorheen derde slaapkamer).
De kamer met naastgelegen berging is een mooie slaap- of werkkamer; ook hier weer de hoge ramen en mooi uitzicht op de hoge bomen langs de Deventerweg. De slaapkamer aan de achterzijde heeft drie (garderobe)kasten met schuifdeuren en openslaande deuren naar het dakterras. Twee marmeren schouwen en paneeldeuren; alles klopt en is in balans.
De badkamer is ingericht met een vrijstaand ligbad op pootjes, aparte douche, bidet en een brocante wastafelmeubel; het toilet zit in een aparte ruimte die je bereikt vanaf de overloop.

Tweede verdieping:
Op zoek naar een woning met veel slaapkamers of een plek om wonen en werken te combineren? De royale tweede verdieping met rechte wanden gaat je volop ruimte bieden!
Op de overloop hangen (mooi uit het zicht) de cv-ketel en de zonneboilers; verder heb je toegang tot vier slaapkamers waarvan 2 met vaste wastafel. De kamers aan de voorzijde hebben een sfeervolle dakkapel en een dakraam; de kamers aan de achterzijde twee kasten en mooi uitzicht over de achterliggende woonwijk.
De realisatie van een tweede badkamer op deze verdieping is binnen handbereik.

Exterieur:
Achter de woning is een diepe tuin op het noordwesten; hier kun je van het vroege voorjaar tot de intrede van de winterkou optimaal van de zon genieten. Achterin de tuin staat een ruime kas voor het verbouwen van groente, een houten berging en de scharrelende kippen zorgen iedere dag voor een vers eitje. Je hebt toegang tot de achtertuin vanuit de tuinkamer in het souterrain.
Buurtkinderen kunnen heerlijk spelen op het grasveldje achter de tuin; via het poortje eenvoudig te bereiken. De voortuin past perfect bij de architectuur van de woning; lage beplanting, sierbestrating en een laag origineel smeedijzeren hekwerk.

Bijzonderheden:
- De houten kozijnen zijn deels voorzien van isolatieglas of voorzetramen en de woning heeft dakisolatie;
- In 2015 zijn de ramen aan de voorzijde (begane grond) voorzien van HR+++ glas en op de bovenverdieping van voorzetramen;
- In 2013 zijn 15 zonnepanelen, 2 zonnecollectoren en zonneboilers (2x 200 liter) geplaatst wat een sterke reductie van verbruik van gas en elektriciteit heeft opgeleverd;
- In 2013 zijn hoogrendementsradiatoren in de woonkamer en slaapkamer aan de voorzijde geplaatst;
- In 2015 is de woning aan de voorzijde gewaterstraald, zijn knipvoegen vernieuwd en is de voorzijde opnieuw geschilderd met kwaliteitsverf.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

Anoniem aan het woord

“Dit huis heeft zoveel karakter van zichzelf. De plafonds, het houtsnijwerk, de deuren; dit huis vertelt zelf een verhaal. En dan de lichtinval als de zon naar binnen schijnt. Er zijn zoveel mooie doorkijkjes. Ons souterrain is een verrassing voor iedereen die hier voor het eerst komt. Zo sfeervol en ruim. Met een keuken om je helemaal te kunnen uitleven op kookgebied. Ideaal als koken je hobby is en je graag met familie of vrienden gezellig samen wilt koken en eten. Het huis heeft ook vele mogelijkheden. Bijvoorbeeld om wonen en werken te combineren met een praktijk aan huis. Ook is het geschikt te maken als kangoeroe-woning; meerdere generaties onder 1 dak. Of om je eigen atelierruimte in te richten; plek genoeg!”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 
 
 

Anoniem aan het woord

“.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Herenhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1909

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1167 m³

Woonoppervlakte

322 m²

Perceeloppervlakte

330 m²

Indeling

Aantal kamers

10

Aantal slaapkamers

6

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal, Zonnecollectoren

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noordwest

Tuin oppervlakte

235 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: Anoniem