Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 295.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Karakteristieke twee-onder-een-kapwoning met vier slaapkamers, parkeerplaats en royale tuin rondom.

Deze opvallende twee-onder-een-kap woning met nog authentieke details, staat op een groot perceel met een idyllische tuin aan drie kanten rondom en parkeerplaats op eigen terrein. Het geheel heeft een unieke uitstraling door de bijzondere gevel met raampartijen en de ligging in de bocht van de straat.

De indeling is als volgt:

Begane grond
Entree met meterkast. Hal met toilet en twee royale inbouwkasten met veel bergruimte. Entree en hal bezitten de oorspronkelijke plavuizen. Alle deuren op de begane grond zijn de originele paneeldeuren, gedeeltelijk met glas.
De betonnen wenteltrap aan het eind van de hal leidt naar de bovenverdieping. Er is veel lichtinval door het raam bij de trapopgang en een tweede raam boven. Onder de trap bevindt zich een wasmachine- en wasdrogeraansluiting.

De woonkamer is heerlijk licht en voorzien van een lichteiken parketvloer. Doordat het huis in de bocht van de straat ligt, geeft dit vanuit de woonkamer ruim zicht op de straat.

De open keuken met het grote paneelraam is eveneens licht en kijkt uit op de knusse achtertuin. De keuken in L-vorm heeft een Perso granito acrylaat werkblad met aangegoten gootsteen van hetzelfde materiaal, een 4-pits gaskookplaat en elektrische oven (beide Siemens), afzuigkap, inbouwkoelkast en close-in boiler.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot drie slaapkamers, badkamer en trap naar de tweede verdieping.

Aan de achterzijde een royale slaapkamer met eigen wastafel en grote ingebouwde kast.
In de eveneens royale slaapkamer aan de voorzijde ligt een licht-eiken parketvloer. Ook hier een eigen wastafel en grote ingebouwde kast. Daarnaast nog een kleinere slaapkamer, ideaal als bijvoorbeeld kinder- of studeerkamer.
Op de bovenverdieping originele paneeldeuren, gedeeltelijk met glas en granieten vensterbanken

De badkamer is uitgevoerd met wastafel, douchecabine, toilet en designradiator.
Vanaf de overloop leidt een vaste trap naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping
De voorzolder met CV-ketel-opstelling heeft een pantry en deur naar ruime vierde slaapkamer. Deze kamer is voorzien van een groot dakvenster. Door de knieschotten aan weerszijden over de gehele breedte biedt deze verdieping eveneens veel extra bergruimte.

Tuin
De idyllische tuin nestelt zich in de flauwe bocht van de straat om het huis heen en waaiert breed uit naar achteren. Niveauverschillen geven de tuin een speels karakter. Er zijn altijd verschillende terrasjes waar je kunt zitten, in de zon of schaduw al naar gelang het uur van de dag.

Bijzonderheden
- Het dak en de benedenvloeren zijn geïsoleerd, de gevel is gedeeltelijk geïsoleerd.
- Het gehele huis is voorzien van hardhouten paneelramen naar oorspronkelijk ontwerp en alle ramen zijn voorzien van dubbelglas.
- Groepenkast onlangs vernieuwd naar 8 groepen.
- De straten rondom zijn woonerf en kindvriendelijk, achter het huis is een speelplaats en parkeerterrein, overal vrij parkeren.
- Op loopafstand is een buurtsupermarkt met PostNL balie.
- In de wijk zijn een basisschool, kinderdagopvang, speeltuin en middelbare school.
- Openbaar vervoer: twee bushaltes zijn op enkele minuten loopafstand, de bus naar Schiphol op 10 min lopen.
- Het centrum van Alphen aan den Rijn ligt op 1 km afstand, winkelcentrum de Baronie 850 m.

Interesse in deze woning? Schakel direct uw eigen NVM-aankoopmakelaar in. Uw NVM- aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.

Adressen van collega NVM-aankoopmakelaars in de regio Alphen aan den Rijn en omgeving vindt u op Funda.

Deze informatie is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Mocht er onverhoopt onjuistheden staan vermeld dan wordt onzerzijds echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

““We wilden graag een eigen oprit. Doordat er een gemeenteperk voor ons ligt, kregen we daar niet zomaar toestemming voor van de Gemeente. We hadden daar handtekeningen voor nodig van de bewoners uit de straat. Dat bleek geen enkel probleem, iedereen werkte hier van harte aan mee.””

 

aan het woord

“Wij hebben hier 40 jaar met veel plezier gewoond. De kinderen zijn hier opgegroeid en kinderen uit de buurt kwamen hier graag spelen in de tuin of in ons huis. Iedereen die bij ons binnenkomt is enthousiast over het huis, de lichtinval en de tuin. De tuin is uniek, door de ligging in de straat en onverwacht groot. Als het even kan, eten we achter aan de buitentafel. We hebben mooie herinneringen aan de bbq's en party's die we hier hebben kunnen doen, daar is ook alle ruimte voor. Er kan hier heel veel.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1947

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

373 m³

Woonoppervlakte

100 m²

Perceeloppervlakte

290 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

West

Garage/berging

Garage

Parkeerplaats

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Sfeervol huis met veel mogelijkheden.

 

De buurt is gemoedelijk. Er is sociale betrokkenheid.

 

De bewoners zijn van alle leeftijden. Ouderen maar ook jonge gezinnen.

 

Het is een rustige buurt.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's