Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 249.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bijzonder grote uitgebouwde hoekwoning (type Appèl) met een woonkamer van ca. 44 m², ruime keuken, 7 slaapkamers, diepe en brede tuin op het zuiden en westen gelegen, een stenen garage/berging van 19 m², gelegen in een rustige straat met vrij uitzicht. Voor de woning kan de auto geparkeerd worden en voor de garage is gelegenheid om op eigen terrein te parkeren.

Begane grond: Entree, hal, meterkast, c.v.-ruimte, garderobe, uitgebouwde woonkamer, uitgebouwde gesloten keuken in hoekopstelling, achterentree met toilet en bergkasten.

1e verdieping: overloop met separaat toilet, 3 ruime slaapkamers waarvan twee van 13 en 14 m² met inbouwkasten, badkamer met ligbad en wastafel.

2e verdieping: Ruime overloop en 4 slaapkamers (13, 14, 4 en 4m²).

Het winkelcentrum Mercatorplein ligt op loopafstand, er zijn basisscholen in de buurt, de bushalte is vlakbij en de
A50 is snel te bereiken. Vlakbij liggen de fraaie parken van Apeldoorn en natuurlijk Paleis het Loo met zijn mooie
baroktuinen.

Geschiedenis van de wijk en van het huis:
Kamerlingh Onnesstraat 35 is een Appèlwoning, zo genoemd naar het appèl dat de Apeldoornse wethouder G.A. van de Belt in de jaren ’60 deed op mensen met een middeninkomen om hun (te) goedkope woningen te verruilen voor een beter bij hun budget passend huis. Dit moest de doorstroming op de woningmarkt bevorderen en goedkope woningen voor de lagere inkomens vrijmaken. Architect J. van der Weerd, één van de bedenkers van het Appèlproject, ontwierp het complex van 96 aantrekkelijke, ruime én voordelig geprijsde woningen in de noordoosthoek van Kerschoten. Met de wijk Kerschoten, ontworpen door architect en stedenbouwkundige David Zuiderhoek (1911-1993) doet Apeldoorn zijn naam als ‘Stad in het Groen’ eer aan.

Al met al een groot huis met maar liefst 7 slaapkamers, van klein en knus tot royaal ruim. Het huis op Kamerlingh Onnesstraat 35 kreeg een uitbouw in de jaren ‘70 en 2 extra uitbouwen in 1980. Een ideaal thuis dus voor een gezin met kinderen of voor mensen met hobby’s die om ruimte vragen.

Het huis heeft wel achterstallig onderhoud en dient aangepast te worden aan de behoeften van de moderne tijd.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Onze ouders hebben dit huis bewoond vanaf de start in 1964. Mijn broer en ik hebben hier een heerlijke jeugd gehad in een ruime kindvriendelijke omgeving, mede dankzij alle pleintjes in de buurt tussen de huizen. Een hele autoluwe omgeving zonder doorgaand verkeer. De 1e uitbouw in 1970 voegde 3 meter aan de zijkant toe en vond plaats direct na onze geboorte. Toen we naar de middelbare school gingen kwamen daar beide uitbouwen aan de achterkant bij die daar nog eens 3 meter aan toe voegden; een klassieke uitbouw van de keuken en een berging - die zich nu uitstekend lenen voor een samenvoeging van beide uitbouwen waardoor een woonkamer met open keuken gerealiseerd kan worden met een totaaloppervlak van 80 vierkante meter! Zelfs dan behoudt de tuin zijn 11 meter diepte van huis tot aan schuur en garage, en 10 meter breedte, gelegen op het zuiden en westen De directe nabijheid van lagere scholen en winkelcentra / supermarkten maken dit een plek die geheel zelfvoorzienend is voor een gezin met jonge kinderen; we zien dat in de afgelopen decennia de hele buurt sterk verjongd is en er een gezellige sfeer is ontstaan met o.a. buurt barbecues en dergelijke”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1964

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

575 m³

Woonoppervlakte

172 m²

Perceeloppervlakte

311 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

7

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuidwest

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Documentatie

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's