Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 529.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bijzonder en uitzonderlijk ruim…… het zijn geen termen die je bij deze woning verwacht als je naar de voorgevel kijkt. Verscholen achter de voorgevel gaat een speels vormgegeven, groot woonhuis verscholen met een hoog wooncomfort en een unieke sfeer/ Karakter heeft een perfect verbond gesloten met hedendaagse materialen; het resultaat is verbluffend mooi en zorgt voor een grote glimlach op je gezicht. Je hebt de mogelijkheid om wonen en werken te combineren; de opkamer op de begane grond leent zich uitstekend als kantoor- of praktijkruimte.

Leuvenheim is een klein dorpje tussen Brummen en Dieren waar het voor jong en oud fijn wonen is. In het dorp zijn basisschool de Rietgors en een speeltuin voor de kinderen; in het buurthuis worden diverse activiteiten en bijeenkomsten georganiseerd. Bij de bushalte stopt de buurtbus die je snel naar Zutphen brengt. Winkels, Brummen, Dieren, Zutphen en de Veluwezoom zijn op fietsafstand; de uiterwaarden van de IJssel en de diverse landgoederen met beekjes en kikkerpoelen nodigen je uit voor een wandeling.


Indeling:

Begane grond:
Deze unieke woning heeft een dubbele entree: aan de voorzijde en aan de rechterzijde. In de hal aan de voorzijde is de open trap naar de eerste verdieping en heb je toegang tot de opkamer en de woonkamer. De grote ramen, de verrassende blauwe kleur op de muren en plafonds en de donkere plavuizen vloer vormen een mooie compositie.
De opkamer leent zich voor vele doeleinden. Voorheen was dit de zitkamer van de oorspronkelijke woning maar de ruimte is perfect als kantoor-/praktijkruimte, bibliotheek, werk-/studeerruimte, extra slaapkamer of als speelkamer van de kinderen. Deze ruimte heeft een eiken parketvloer en de metselwerk muren zijn in stoere kleuren geschilderd.
Als je vanuit de hal de woonkamer in stapt dan kom je ogen tekort. De ruimte is groots en overweldigend mooi; de sfeer die er hangt wordt versterkt door de eiken parketvloer en de houten dakconstructie die in het zicht is gelaten. Vele ramen, de schuifpui en de openslaande deuren zorgen voor een goede verbinding met de tuin en mooi lichtinval in deze prachtige leefruimte. Op een centrale plek is de open haard; de strakke schouw is in een flitsende paarse kleur geschilderd. In de hoek van de woonkamer is de ruime toiletruimte met een wastafel in een meubel (geheel vernieuwd in 2017); aan de overzijde zijn de tweede entree en de trap naar het stahoge souterrain met een open haard en een raam in de buitengevel.
Aan de voorzijde is de plek van de leefkeuken; hier worden vele uren doorgebracht en heb je door de ramen met roedeverdeling zicht op de Arnhemseweg. De uitgebreide keukenopstelling heeft een granieten werkblad met een dik houten snijblok, een eetbar en er is diverse apparatuur ingebouwd. Koken wordt een belevenis in deze keuken!

Eerste verdieping:
De overloop met zijn vele hoekjes en trappetjes is een ontdekkingstocht op zich. Er zijn drie grote slaapkamers, twee badkamers, een praktische berging, (garderobe)kast met schuifdeuren en een praktische wasruimte met de aansluiting voor de wasmachine. De overloop heeft dezelfde blauwe kleur als de hal beneden en een vloerafwerking deels in laminaat en deels van hout.
Aan de voorzijde zijn twee ruime slaapkamers waarvan één met twee grote dakramen aan de achterzijde; dit kan ook zomaar een atelierruimte worden. Bij deze slaapkamers is een mooie badkamer met een douche met massagestralen, een toilet, wandradiator en een wastafel met een bergmeubel; ideaal voor inwonende kinderen of logees.
Aan de achterzijde is de masterbedroom met speelse schuine dakvlakken, prachtig zicht op de tuin en volop berging in de schuinten van het dak. Je hebt zicht tot in de nok en het kleurgebruik is gewaagd en smaakvol tegelijk; het binnenvallende licht zorgt voor een prachtig schouwspel. Naast deze slaapkamer is de tweede badkamer welke is ingericht met een enorme inloopdouche een regen/watervaldouche (2017/2018), toilet, bidet en een twee natuurstenen waskommen met wandkranen en een houten bergmeubel. De dakkapel in de schuinte van het dak heeft de badkamer aanzienlijk vergroot; tegelijk heb je veel lichtinval en een goede mogelijkheid voor ventilatie. De gekozen materialen zijn uniek en weloverwogen; het kan zo geplaatst worden in een woonmagazine.

Exterieur:
Aan de voorzijde vormt de halfhoge haag de scheiding tussen voortuin en trottoir; aan de linkerzijde is een goed verzorgde tuin met diverse, deels groenblijvende beplanting. Aan de rechterzijde van de woning zijn de zijtuin met haag en sierlijke boom; de naastgelegen brede oprit valt direct op en zal de autoliefhebber direct aanspreken. Voor de poort is plek voor drie auto’s; erachter nog veel meer.
De zonnige natuurtuin rondom is recentelijk flink vernieuwd en heeft diverse plekken om in de ochtend, middag én avond van de zon te genieten. Er is een veranda van bamboepalen waar je tot in de late uurtjes kunt genieten van de sfeer en het uitzicht en de zitkuil is een plek die je tijdens warme zomerdagen gaat waarderen; als de buitentemperatuur hoog is dan is het in de zitkuil lekker koel. Op het perceel scharrelen krielkipjes die zorgen voor een vers eitje en in de mooie vijvers leven verschillende soorten kikkers, salamanders en vissen. De beplanting in de tuin is divers qua kleur, geur, type en hoogte; regelmatig brengen eekhoorns een bezoek aan de tuin op zoek naar voedsel.
Tenslotte de dubbele garage; een plek voor de auto-/motorliefhebber en de hobbyist. De garage heeft een bergzolder, meerdere ramen, een aangebouwde overkapping en de eerdergenoemde aangebouwde veranda. Alles klopt; dit is een waar paradijs….

Bijzonderheden:
- Dit T-vormige landhuis heeft deels dakisolatie en geheel spouwmuurisolatie;
- De houten kozijnen zijn voorzien van isolatieglas;
- Verwarming en warm water via een cv-ketel;
- De houten betimmering aan de buitenzijde is in 2018 vernieuwd;
- De woning heeft klasse A melders (rook-, koolmonoxide- en hittemelders);
- Alle ramen op de begane grond zijn voorzien van Luxaflex;
- Wonen en werken combineren of uitzonderlijk ruim wonen;
- Mooi perceel met veel parkeergelegenheid op eigen terrein in de dubbele garage of op de oprit;
- Prachtig aangelegde voor-, zij- en achtertuin waar elk detail klopt. Mens en dier hebben het hier optimaal naar hun zin.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Onze prachtige royale woning is helaas gezien onze leeftijd te groot voor ons tweeën geworden. We hebben hier ook veel gezellige momenten gedeeld met onze kinderen en kleinkinderen die ook altijd kunnen blijven slapen na vele uurtjes in de grote tuin te hebben doorgebracht of een terrasje op fietsafstand in de hanzestad Zutphen. Wat we ook veel doen is heerlijk wandelen op de uiterwaarden of achter de landgoederen op waar vele herten of reeën te zien zijn .”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 

aan het woord

“Hier enkele foto,s van de aannemer voor het realiseren van een grotere badkamer en plaatsing twee luxe dakramen 2017”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 
 

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1976

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1177 m³

Woonoppervlakte

309 m²

Perceeloppervlakte

1766 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Dakraam, Schuifpui

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Muurisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

1500 m²

Garage/berging

Garage

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's