Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 439.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Dit huis zal u, net als uw lievelingstrui, omarmen. Onmiddellijk vertrouwd. Alsof u er jaren woont, zonnig, warm en helemaal af. Kopjes in de kast en klaar.

Gehaast en vermoeid door een drukke dag? Het is hier genieten wat de klok slaat!
Heerlijk bijkomen in uw huis dat ruimtelijkheid biedt, maar tegelijkertijd ook sfeervol en uiterst comfortabel is.
Het uitgebreide woonprogramma met twee badkamers en slaapkamers op de begane grond maakt deze woning tot een riant en levensloopbestendig onderkomen. Ideaal voor een groot gezin of een ouder echtpaar met de wens om alles gelijkvloers te hebben.

In een omgeving bovendien, die in elk jaargetijde een ongekend fraaie flora en fauna biedt vanwege de omliggende natuurgebieden (waaronder WaterReijk) die uniek zijn in Nederland. Niet alleen voor de deur maar ook op een steenworp afstand van Nationaal Park ''Weeribben-Wieden'' en landgoed ''De Eese'' met zijn uitgestrekte bossen. Paasloo met openluchtzwembad 't Tolhekke op fietsafstand. Steenwijk en Wolvega met een uitgebreid winkelaanbod, voortgezet onderwijs en het NS station eveneens op fietsafstand.
'Koloniedorp' Willemsoord ligt op de grens van Overijssel en Friesland en ademt de roemruchte geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid. Het dorp werd rond 1820 gesticht door Generaal Johannes van den Bosch. Klein maar met een vorstelijke titel, want Willemsoord dankt zijn naam aan Koning Willem II.

Het bouwjaar van de woning is 1963 en in 1991 is de woning nagenoeg geheel gerenoveerd, verlengd en uitgebouwd met een zijbeuk. De serre is in 2002 aangebouwd. De werkzaamheden zijn door vaklieden uitgevoerd met gebruik van eersteklas bouwmaterialen. Er zijn 15 zonnepanelen geïnstalleerd waardoor de nieuwe bewoners klaar zijn voor de nabije gasloze toekomst.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, ruime centrale hal met brede gang waardoor een prettige binnenkomst. Van hieruit zijn de diverse vertrekken direct toegankelijk. Veel licht door de diverse raampartijen en het lichte interieur.
Vanuit de hal bereikt u de living. Deze prettige leefruimte is aan de tuinzijde uitgebreid met een riante serre (plaatsingsjaar 2002). De tuinbeleving vanuit de kamer en de serre is majestueus. Rust, ruimte en uitzicht over Hollandse luchten. De keuken is vanuit de hal en de living toegankelijk. De stijlvolle keukenopstelling is modern en voorzien van alle luxe inbouwapparatuur. De naastgelegen eetkamer biedt meer dan voldoende ruimte voor uitgebreide diners, maar ook voor een snel ontbijt met de ochtendkrant en een vers kopje koffie is het hier heerlijk genieten.
De living heeft een fijne zithoek rondom de sfeervolle haardpartij en een naastgelegen studeer-/werkkamer is ideaal voor thuiswerkers of te gebruiken als separate TV-/luisterkamer.

Vanuit de hal zijn de 4 slaapkamers en de twee badkamers te bereiken. De slaapkamers hebben afmetingen van 7,5m², 9m², 12m², 14m². De grootste ouderslaapkamer heeft een praktische kastenwand. De badkamers hebben een ligbad en een wasgelegenheid en een douche en wasgelegenheid.
De bijkeuken is centraal naast de keuken gelegen en heeft tevens een achterentree naar de tuin.

De tuin is onder architectuur aangelegd, heeft diverse terrassen, een extra tuinkamer en een prachtige loungehoek met houtkachel en omringd door een vlonderterras. Het is hier onder de fraaiste sterrenhemels heerlijk toeven tot in de late uurtjes.
De naastgelegen, ruime garage heeft een riante carport en de oprit biedt plaats aan meerdere auto's.

De woning is recent geheel geschilderd. De gevels zijn in 2017 gestraald en geïmpregneerd.

Zoekt u een zonnig, warm, en ruim huis in een mooie omgeving?
Rustig en stil maar niet afgelegen? Zoekt u een woonhuis met mogelijkheden voor bijvoorbeeld ruimtebehoevende hobby’s? Wilt u ontspannen met de fiets langs kilometerslange routes in bijvoorbeeld de Lindevalei, of door te wandelen met de honden tussen de houtwallen of in de uitgestrekte bossen wat verderop? Het kan hier allemaal.
Gelegen op 7 km afstand van Giethoorn, 4 km van de "Weerribben" en 3 km van "Heerlijkheid de Eese

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Bungalow

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1963

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

775 m³

Woonoppervlakte

210 m²

Perceeloppervlakte

1435 m²

Indeling

Aantal kamers

7

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Buitenzonwering, Mechanische ventilatie, Schuifpui, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

A

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin, Zonneterras

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

1215 m²

Garage/berging

Garage

Aangebouwd hout

Schuur / berging

Aangebouwd hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Groene omgeving

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's