Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 499.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze vrijstaande villa met garage aan de Vlusch in Krommenie heeft overduidelijk deskundige aandacht gekregen. Zowel exterieur als binnenshuis heeft de professional hier een goudgerand visitekaartje afgegeven. Komende bewoners kunnen hun zoektocht naar een uitzonderlijke woning als geslaagd beschouwen!

Strategisch geplaatste aanbouwen, rustieke aftimmering, diversiteit in metselwerk en de schuin geplaatste balkons markeren de veelzijdigheid van deze woning. Binnen levert het uit- en aanbouwen een schat aan woongenot op, vooraleerst in de vorm van licht en ruimte. Zichtbare dwars- en steunbalken geven, in combinatie met hoge plafonds, glad afgewerkte vloeren en strak gestucte wanden, het interieur een licht-industriële uitstraling. Het gevelgrote doorzicht op de tuin is de grote aandachtstrekker van de living met, in het verlengde, de leefkeuken. Stoere stalen elementen, glimmend glas en warmhouten panelen zorgen voor decoratieve samenhang.

De open indeling van zowel de begane grond, eerste én tweede verdieping bewerkstelligen volop de doorstroming van licht en lucht.

Boven zijn drie volwaardige slaapkamers gecreëerd, twee daarvan hebben manshoge raampartijen en openslaande deuren naar respectievelijk het balkon aan de voorzijde (ouderslaapkamer) en het dakterras aan de achterzijde van de woning. Op de zolderverdieping is, ook hier weer, kunstig rekening gehouden met daglichtbehoefte. Momenteel is de ruimte niet gedecoreerd maar in gebruik als berging en archief. Hier kunnen met gemak, en eenvoudige middelen, twee extra leefvertrekken worden gecreëerd.

De badkamer op de eerste verdieping is van een subtiele, bijna zakelijke eenvoud. De tegels zijn tot het plafond opgetrokken, de douchecabine wordt omgeven door glas en staal. Het sanitair is van hoogwaardige kwaliteit.

Indeling:

Begane grond, vrijwel geheel met verwarmde gietbetonvloer: entree, hal met meterkast en garderobe. Open trap met vide. Toilet met fontein. Werkkamer met zicht op de voortuin met leibomen en oprit. Lichte woonkamer met aan twee zijden gevelhoge raamoppervlakken, in direct contact met de tuin. Zitkamer met kamerhoge vaste kasten. Openslaande deur naar zonneterras. Tuinkamer met openslaande deur naar zij-terras. Leefkeuken met vierpits gaskookplaat en wasemkap, oven, koelkast en vaatwasser. Bijkeuken met aansluitingen wasmachine en -droger. Berging (>13 m2) met achterdeur en toegang tot garage (>16 m2).

Eerste verdieping: overloop met vide en open spiltrap naar zolderverdieping. Direct invallend licht door dakramen en openslaande deur naar dakterras aan de achterzijde. Geheel betegelde badkamer met glazen douchecabine, design lamelradiator, wastafel met spiegel en tweede toilet. Slaapkamer met openslaande deur naar zelfde dakterras. 2e Slaapkamer met dakramen. 3e (Ouder-)slaapkamer met openslaande deur naar balkon aan voorzijde.

Tweede verdieping: open ruimte met authentieke planken vloer, geheel geïsoleerd en afgetimmerd. Lichtinval door dakramen en ronde gevelvensters aan weerszijden. Momenteel in gebruik als archief en berging, mogelijkheid voor twee extra slaapkamers.

Buitenruimte: via oprit naar achterom, langs de garage en berging. Fraai aangelegde voor-, zij- en achtertuin. Voortuin met volwassen leibomen leidt langs de zijtuin naar het ronde zonneterras, in vorm benadrukt door de pergola. Volgroeide en goed onderhouden borders, gazons en terrassen.

De Vlusch in Krommenie vormt van oudsher de grens tussen het dorp en het platteland met het pittoreske Krommeniedijk. We zien hier vooral veel genietende mensen voorbijkomen, wandelaars en fietsers. En bootjes natuurlijk want de brede sloot aan de voorzijde van de woning leidt direct naar het vrije veld, regelrecht de natuurgebieden in. De Woude, het Alkmaardermeer en de gezellige plezierjachthaven in Westknollendam zijn favoriete pleisterplaatsen voor watersportliefhebbers. Die liggen hier onder handbereik.

Aan de rand van het dorp Krommenie, de meest noordelijke kern binnen Zaanstad, bereik je binnen vijf minuten alles wat je nodig hebt. De Vlusch ligt in het verlengde van het oude dorpscentrum waarmee het voorzieningenniveau voor een gezin gegarandeerd hoog is. Binnen een paar minuten fietsen of autorijden bereik je respectievelijk scholen, sportverenigingen, winkels en de snelweg. Diverse basisscholen en voortgezet onderwijs van vmbo tot vwo, sportclubs met uitstekende accommodaties, de bieb, het avontuurlijke achterland en de aanwezigheid van leeftijdgenoten geven kinderen de kans op een heerlijke jeugd. Het gezellige dorpscentrum, met bijzondere bijoux en boutiques, antiquiteiten en rariteiten, restaurants en delicatessen, onderscheidt zich van alle andere dorpen in de wijde omgeving.

Deze villa vertegenwoordigt in alle opzichten de tegenstellingen én overeenkomsten tussen 'toen en nu'. Geen enkele beschrijving, hoe bloemrijk ook, alleen een bezichtiging kan voldoende recht doen aan dit unieke toonbeeld van grensoverschrijdend ontwerp. Wij laten u de woning met veel enthousiasme graag zien.

Bijzonderheden:

- woonoppervlakte 225 m2;
- inhoud 980 m3;
- perceelgrootte ca. 530m²;
- onder architectuur gerenoveerde en uitgebouwde villa;
- volledig geïsoleerd en voorzien van HR+ beglazing;
- nabij alle dagelijkse gezinsvoorzieningen en uitvalswegen;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Villa

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1930

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

980 m³

Woonoppervlakte

225 m²

Perceeloppervlakte

530 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Garage/berging

Garage

Aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's