Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

€ 675.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Pure klasse en modern wooncomfort gegoten in de geliefde Jugendstil stijl; dit recent gerenoveerde Jugendstil herenhuis ademt sfeer en karakter in iedere ruimte. Er zijn vele authentieke elementen, waar nodig door vakmensen gerestaureerd, en de hoeveelheid leefruimte is indrukwekkend. Het souterrain met antieke plavuizen vloer, de woonkamer en-suite met ornamenten plafonds, de keuken die grenst aan de serre, de vijf aanwezige slaapkamers en twee badkamers maken ruim wonen of een combinatie van wonen en werken binnen handbereik. De achtertuin is een oase van rust; een fijne plek om optimaal van de natuur te genieten en waar je kunt kiezen tussen de zon en schaduw. Perfectie bestaat niet, maar de Jacob Damsingel 19 komt wel heel dichtbij.

De plek is uniek; in een straat waar de bebouwing is aangemerkt als beschermd stadsgezicht en met uitzicht op de Grote Gracht waar je kunt genieten van de pleziervaart en de rust die onlosmakelijk met water verbonden is. Op zaterdagmorgen lopen de bewoners naar de markt voor verse groente, fruit, vlees, kaas en vis en diverse voorzieningen zijn op loop-/fietsafstand: het treinstation, basis- en voortgezet onderwijs, het historische centrum en de bioscoop Cinemajestic. Op drie kilometer afstand is het Gelre ziekenhuis, een verklaring waarom er in de buurt veel medici wonen.


Indeling:

Begane grond:
Via de voortuin loop je de trap op naar de indrukwekkende entree; de Jugendstil stijl is een lust voor het oog. De fraaie vestibule en aansluitende hal zijn voorzien van een marmeren vloer, hoog plafond, geëtst glas, paneeldeuren en een toiletruimte met originele betegeling. De trap naar de eerste verdieping is vakkundig gerestaureerd en bekleed met een loper; onder deze trap is de trap naar het volwaardige souterrain. Leuk detail is de originele goederenlift; authentieke elementen zijn op een juiste wijze gecombineerd met het wooncomfort van de 21e eeuw.
De woonkamer en suite heeft originele, gerestaureerde stucplafonds met ornamenten, glas-in-lood schuifdeuren, vaste kasten en de originele marmeren schouwen met een gashaard bij het zitgedeelte die fungeert als behaaglijke bijverwarming. De aansluitende serre met originele schuifdeuren heeft prachtig lichtinval en uitzicht op de achtertuin.
De keuken is enkele jaren geleden geheel vernieuwd en voorzien van een granieten aanrechtblad en alle benodigde inbouwapparatuur: het rode Boretti fornuis met grote oven als blikvanger, een afzuigkap in een klassieke schouw, combimagnetron, vaatwasser en een koel-/vriescombinatie. De looks van deze keuken passen perfect bij dit herenhuis en gaat jou nog vele jaren kook- en bakplezier opleveren.

Souterrain:
Het souterrain is onder de gehele woning en heeft een royale stahoogte, mooi lichtinval en antieke plavuizen vloeren. Er zijn meerdere ruimten waarvan één in gebruik is als fitnessruimte. Aan de achterzijde is een deur naar de achtertuin; aan jou de keuze hoe je deze volwaardige verdieping gaat gebruiken.

Eerste verdieping:
De klasse die je beneden ervaart merk je ook op de eerste verdieping. Vanaf de overloop heb je toegang tot een betegelde toiletruimte, twee (voorheen drie) slaapkamers en de badkamer. In het plafond van de overloop zie je een ‘koker’ met uitzicht op de blauwe (of wolken) lucht; hier wordt de hoogte van het herenhuis meer dan duidelijk.
De kamer aan de voorzijde, voorheen twee slaapkamers, fungeert nu als indrukwekkende werkruimte ten behoeve van het psychologisch adviesbureau. Het uitzicht op de Grote Gracht is inspirerend; de raamindeling met roedeverdeling en gebogen lijnen zorgt voor een spannend lichtspel in de middag en avond. Deze kamer heeft een balkon aan de voorzijde, vaste kasten en een schouw met een SMEG-haard.
De kamer aan de achterzijde is minder uitbundig en een prima hoofdslaapkamer met twee vaste kasten en openslaande deuren naar het dakterras aan de achterzijde. Deze slaapkamer is dankzij de oost-oriëntatie aangenaam koel; de donkergroene raamluiken zijn een mooi detail.
Vanuit de hoofdslaapkamer en de overloop heb je toegang tot de recent vernieuwde badkamer welke is ingericht met een inloopdouche met dubbele (stort)douche, een ligbad, designradiator, mechanische ventilatie en een brede wastafel met een spiegelkast en een bergmeubel. Het toilet zit in een aparte ruimte, bereikbaar vanaf de overloop.

Tweede verdieping:
Op zoek naar een woning waar plek is voor een groot gezin, voor het ontvangen van logés of voor een au pair? Op de tweede verdieping zijn een overloop, drie slaapkamers en een recent gerealiseerde tweede badkamer. De kleurstelling van deze badkamer is ingetogen en tijdloos; de materialen van een hoge kwaliteit en de ruimte is ingericht met een douche, toilet en een wastafel met bergmeubel.

Exterieur:
De voor- en achtertuin passen perfect bij de architectuur van de woning. De voortuin is bestraat met oude waaltjes en als je de bewoners vraagt naar de achtertuin dan noemen ze ‘een oase van rust met uitzicht op monumentale bomen’. In de achtertuin zijn meerdere zitjes waar je van de zon of schaduw kunt genieten; de beplanting is divers en de borders speels vormgegeven. De achtertuin is te bereiken via het souterrain en via een trap bij de serre. De idylle is compleet…. Wanneer kom je kijken en ervaar je onvoorwaardelijke liefde?

Bijzonderheden:
- Dit Jugendstil herenhuis heeft dak- en spouwmuurisolatie;
- De houten kozijnen zijn deels voorzien van isolatieglas;
- Verwarming en warm water via een recent vervangen, energiezuinige HR cv-ketel;
- De riolering binnen en buiten is geheel vernieuwd, de leidingen voor elektra en water zijn waar noodzakelijk vernieuwd;
- Recent uitgevoerd schilderwerk binnen en buiten;
- De muren, paneeldeuren en ornamenten plafonds zijn onlangs gerestaureerd;
- Twee nieuwe badkamers en een luxe keuken;
- Opnieuw aangelegde voor- en achtertuin.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Zomers kanoën & Winters schaatsen voor je deur. Rust midden in de stad,”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Herenhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

-1906

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1138 m³

Woonoppervlakte

239 m²

Perceeloppervlakte

189 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Mechanische ventilatie

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Oost

Tuin oppervlakte

88 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Inpandig

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Gezellige buren

 

Beschermd stadsgezicht in monumentaal Zutphen

 

Prachtig grachtenpand: uitzicht gracht en park

 

Nabij centrum en station

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: