Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 267.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Achter de voordeur van deze ogenschijnlijk normale hoekwoning gaat een fantastische, sfeervolle en bovenal ruime woning schuil met diverse verrassende elementen. De uitbouw aan de achterzijde met stahoge kelder, de dakkapel en de dakopbouw op de tweede verdieping hebben de ruimte spectaculair vergroot en de afwerking is van een hoog niveau. Beneden een mooie houten vloer, een recent vernieuwde toiletruimte en een houtkachel (ter overname); boven vier ruime slaapkamers en een nagelnieuwe badkamer. Tel daar de onderhoudsvriendelijke achtertuin met berging én overkapping bij op en besef dat deze hoekwoning in Leesten een buitenkansje is… Pak jij deze kans en word jij de nieuwe bewoner?

De wijk Leesten is veelzijdig en heeft een speels stratenpatroon. In de straat komt alleen bestemmingsverkeer; wel zo veilig voor jong en oud. Voor je boodschappen kun je terecht in het winkelcentrum; verder zijn er diverse scholen, sportfaciliteiten en openbaar vervoer binnen handbereik. De diverse N-wegen zorgen voor een goede verbinding met omliggende dorpen en steden; hier woon je aan de rand van het mooie Zutphen en geniet je volop van de rust, het vele groen in de buurt en de ruimte.


Indeling:

Begane grond:
Via de voortuin kom je bij de overdekte entree van deze fantastische woning. In de hal zie je direct de houten vloer, gelegd in 2016 op nagenoeg de gehele begane grond. In de hal is de trap naar de eerste verdieping en heb je toegang tot de moderne toiletruimte met natuurstenen fonteintje, geheel vernieuwd in 2017.

Open de deur naar de woonkamer en je bent verliefd. In 2003 is de woning aan de achterzijde vergroot en verhuisde de keuken van de voor- naar de achterzijde. Resultaat is een woonkamer met een mooie werkruimte aan de voorzijde en een ruime zithoek bij de houtkachel (2016) en het grote raam in de zijgevel. Onder de trap is een praktische berging en je gedroomde lange eettafel kan geplaatst worden in de halfopen keuken.

De keuken heeft een U-vormige opstelling met een lang werkblad, veel bergruimte en alle benodigde inbouwapparatuur: een gaskookplaat met afzuigkap, een oven, magnetron, vaatwasser, koelkast en een vriezer. Tijdens het koken heb je contact met de mensen aan de eettafel en vanuit de woonkamer is er geen zicht op het aanrecht; wel zo prettig. Vanuit de keuken heb je via de schuifpui toegang tot de achtertuin; de rode schuifdeur ernaast gaat naar een portaal. Hier is de grootste verrassing van deze woning; een trap naar de meer dan 2,30 meter hoge kelder onder de uitbouw en een stukje van de tuin. Deze multifunctionele ruimte is ideaal als hobbyruimte, fitnessruimte of als onmisbare opslag van levensmiddelen en vakantiespullen.

Eerste verdieping:
Vanaf de overloop heb je toegang tot drie ruime slaapkamers en de badkamer. Twee kamers, waaronder de hoofdslaapkamer zijn aan de achterzijde; de derde kamer is net als de badkamer aan de voorzijde van de woning. Alle slaapkamers hebben net als de overloop een keurige afwerking met een laminaatvloer en recent uitgevoerd schilderwerk.
De badkamer is vernieuwd in 2018 en verkeert in absolute nieuwstaat. De moderne kleuren en hoogwaardige materialen zorgen voor jarenlang plezier voor de nieuwe bewoners. De ruimte is ingedeeld met een groot ligbad, een aparte douche met een design douchekolom, een tweede toilet, wandradiator en een brede natuurstenen wastafel met een flink bergmeubel en spiegelkast. Bij wijze van spreken is de kit net droog… je kunt na je bezoek bij de notaris direct genieten van een overheerlijk warm bad of een verkwikkende douche.

Tweede verdieping:
Ook op deze verdieping is flink verbouwd; aan de achterzijde is een brede dakkapel geplaatst en aan de voorzijde verrees een grote dakopbouw. Resultaat is een mooie, ruime zolderverdieping verdeeld in een overloop met bergruimte en een vierde slaapkamer met een mooi hoog plafond. Shutters zorgen voor zonwering en aan de achterzijde is veel bergruimte in de schuinte van het dak. Op deze verdieping zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger, hangt de cv-ketel en naast de trap is de deur naar het terras aan de voorzijde.

Exterieur:
Dankzij de hoekligging heeft de woning een extra brede voor- en achtertuin plus een kleine zijtuin. De voortuin heeft een lage buxushaag, een gemetselde tuinmuur en enkele beplanting. De achtertuin ligt weliswaar op het noorden maar is ruim genoeg om van de zon én de schaduw te kunnen genieten. Groene vingers zijn niet nodig; de tuin is grotendeels bestraat en in de verhoogde border staan planten die weinig onderhoud vragen. Houten schuttingen zorgen voor een degelijke erfafscheiding en privacy; als laatste noemen wij de houten (fietsen)berging met de aangebouwde overkapping. Het plaatje is meer dan compleet; deze woning voldoet aan heel veel, misschien wel al je woonwensen…

Bijzonderheden:
- De dak-, spouwmuur- en vloerisolatie zorgen voor een aangenaam wooncomfort;
- De houten kozijnen zijn voorzien van isolatieglas;
- Verwarming en warm water via een cv-ketel;
- De woning is in 2003 aan de achterzijde uitgebouwd inclusief een kelder;
- De houten vloer, het rookkanaal en de houtkachel zijn van 2016;
- De dakkapel op de tweede verdieping is in 2005 geplaatst;
- De berging is in 2017 vergroot en er werd een overkapping aangebouwd.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Na een verbouwing is de keuken verplaatst van de voorzijde naar de achterzijde. De aansluitingen van het gas en water zijn nog aanwezig, de keuken zou weer verplaatst kunnen worden. Extra ruimte is aan het huis toegevoegd door het realiseren van een kelder, makkelijk te bereiken via een vaste trap in de bijkeuken. Op deze koele plek hebben wij bergruimte gerealiseerd, maar zou ook prima dienst kunnen doen als mancave, hobbyruimte etc. Op de zolder is extra licht en ruimte gerealiseerd door het plaatsen van een dakkapel. De tuin aan de achterzijde ligt op het noorden. Afgelopen warme zomer hebben we achter zowel in de zon als in de schaduw kunnen zitten, de tuin is ruim genoeg. Ook wanneer het wat frisser is, zitten we lekker buiten onder de overkapping.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1995

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

560 m³

Woonoppervlakte

137 m²

Perceeloppervlakte

211 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Tv kabel, Glasvezel kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dubbel glas

Energielabel

B

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noord

Tuin oppervlakte

75 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Meerdere speelgelegenheden voor kinderen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's