Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 319.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Steijnstraat 34 te Hengelo Ov

Wie wil er niet wonen in het monumentale pand van de vroeger beroemde kleermaker Visser? De karakterkenmerken van deze prachtige twee-onder-één-kap-woning; mooie uitstraling, karakter, volumineus, centrumligging, prima staat, waarbij oud en nieuw elkaar op een speelse wijze ontmoeten. Een extraatje? Dat kan! Aan de achterzijde (Cronjéstraat 21), ook nog een ruime garage van circa 25 m² en een slaap-/hobby-/praktijkruimte van ruim 15 m². Interesse? Maak dan nu een bezichtigingsafspraak.

Indeling:
Begane grond:
Entree met vestibule, gang, herenkamer, toilet, woonkamer, woonkeuken, bijkeuken, toilet/douche, kantoor-/praktijk-/hobby-/slaapruimte en een garage.

Via de vestibule komt u binnen in de eerste deel van de gang van het woonhuis. Als u in dit deel van de gang meteen rechts af gaat komt u in de mooi ingerichte herenkamer met mooie originele eiken inrichting van de vroegere beroemde kleermaker Visser. De ruimte kan tevens gebruikt worden als werk/studeerkamer.

In het tweede deel van de gang achter de glas in lood deur komt u bij de toilet, doorgang naar de woonkamer, trap naar de eerste verdieping en de doorgang naar de keuken.

De woonkamer is ruim, licht en heeft een oppervlakte van circa 31 m². De woonkamer bestaat min of meer uit twee delen. De twee delen worden gescheiden middels de authentieke schouw. Achter deze wand is er onder het raam een marmeren werktafel/bureau te vinden. Via de woonkamer is de tuin toegankelijk via dubbele openslaande deuren.

De royale woonkeuken is goed uitgerust en voorzien van vloerverwarming. De vloer is van Belgisch hardsteen. De keuken is uitgevoerd met twee keukeneenheden en de volgende apparatuur: vaatwasser, combimagnetronoven, koelkast, vrieskast en inductiekookplaat met afzuiging. Vanuit de keuken is er middels een luik toegang naar de kelder. In de woonkeuken vinden eveneens dubbele openslaande deuren, die toegang geven tot de onderhoud vriendelijke tuin. De oppervlakte van de woonkeuken is circa 21 m². Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. In de bijkeuken vinden we de aansluiting voor de wasautomaat en de wasdroger, met daarnaast de nodige bergruimte en een toilet dat eveneens dienst kan doen als douche.

Via de bijkeuken komt u in een hal met toegang tot een ruime garage van circa 25 m² waar ook de CV-ketel is geplaatst. Daarnaast een ruime kamer van circa 15 m²met airconditioning, die als extra slaapkamer, maar ook als hobby-/studeerkamer, of praktijkruimte, maar ook eenvoudig als aanleunwoning ingericht kan worden. Deze laatste ruimte is ook vanaf de Cronjéstraat bereikbaar en zelf voorzien van een eigen plaatselijke tenaamstelling namelijk Cronjéstraat 21.

De garage is te openen middels een op afstand bedienbare roldeur. In de garage is ook een voorbereiding voor de aansluiting ter verwarming op het CV-circuit getroffen.

Eerste verdieping:
Overloop, badkamer en drie slaapkamers. De slaapkamers hebben een oppervlakte van circa 14.5, 11.5 en 10 m².

De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een brede wastafel en een ligbad. De badkamer is uitgevoerd in lichte kleurstelling, voorzien van handdoekradiator en vloerverwarming.

In de grootste slaapkamer is een airco-unit geplaatst, die in de warme zomermaanden voldoende capaciteit heeft om de gehele bovenverdieping op de juiste temperatuur te brengen. Vanuit deze kamer kunt u tevens op het dakterras komen.

Overige bijzonderheden:
De woning heeft een uitstekende ligging nabij het stadscentrum en diverse andere voorzieningen zoals bijvoorbeeld het NS-station, basisscholen en supermarkten. Bouwjaar omstreeks 1904. Warmwatervoorziening en verwarming geschieden middels een NEFIT HR CV-ketel uit 2002. De perceeloppervlakte is 210 m². De woning heeft een woonoppervlakte van circa 170 m² en totale bruto inhoud van circa 685 m³. In de slaapkamer aan de voorzijde een gezellige bedstee met genoeg ruimte om met twee personen comfortabel te slapen.

''Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM- aankoopmakelaar in. Uw NVM- aankoop makelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM- aankoopmakelaars in Twente vindt u op nvmtwente.nl''

In de koopakte zal een deponering van 10% waarborgsom of bankgarantie door de koper worden opgenomen.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1904

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

685 m³

Woonoppervlakte

170 m²

Perceeloppervlakte

210 m²

Indeling

Aantal kamers

10

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Alarminstallatie, Airconditioning

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

34 m²

Garage/berging

Garage

Aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Huis met karakter en historie

 

Bedrijfsruimte met aparte ingang, fiscaal interessant, simpel te verbouwen naar aanleunwoning

 

Centrum ligging, populaire ligging, interessant voor praktijk / bedrijf aan huis.

 

Parkeren op eigen terrein midden in de stad.

 

Ondanks midden in de stad een zeer rustige ligging, weinig verkeer in de straat

 

Op de goede manier verbouwd naar de huidige maatstaven.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's