Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 245.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze twee-onder-één-kapwoning aan de Parkstraat in Zaandijk is met veel zorg en oog voor detail opgeknapt, inclusief NIEUWE FUNDERING. Dit historische deel van Zaandijk spreekt veel mensen tot de verbeelding. Ook hier zien we de subtiele versieringen aan metselwerk en het houtsnijwerk aan de dakkapel waar de bouwers begin vorige eeuw patent op hadden. Die goed onderhouden buitenzijde belooft een gezellig woonhuis met authentieke elementen. En die belofte wordt meer dan ingelost!

Binnen is gemoderniseerd met een klassieke twist. Door de keuken bij het woongedeelte te betrekken ontstaat een ruimtelijke indeling met lichtinval van beide zijden. De plafondbalken en fraaie houten vloer zorgen voor de verbinding. De keuken, in zachte tinten, is voorzien van al het modern gemak wat een hedendaags huishouden op prijs stelt: een gaskookplaat met wasemkap, oven en vaatwasser. De koelkast is over te nemen. Aan de plint van de keuken, die overeenkomt met de vloer, is te zien dat hier zeer zorgvuldig te werk is gegaan.
Boven zijn drie slaapkamers, allemaal met vaste kasten. Aan de achterzijde is de bovenverdieping uitgebreid met een gevelbrede dakkapel, dat geeft heel wat extra vierkante meters woonplezier. De voorslaapkamer, met de bewerkte dakkapel, biedt zicht op een deel van de dakconstructie. Net als de andere slaapkamers geeft dit een nostalgische uitstraling, ook dankzij de levendige houten vloeren.
In de badkamer is handig gebruik gemaakt van het dakafschot. Hier is het ligbad geplaatst, met de douche is ernaast. Wastafel en tweede toilet hebben eveneens een mooi plekje gekregen.

De buitenruimte van deze woning is voor een deel benut om een tuinhuis te plaatsen. Grote glazen deuren beschutten de activiteiten die hier kunnen worden ontplooid. Een open deel is momenteel in gebruik als schuur, met een openslaande deur naar de achterliggende steeg, het andere deel als heerlijke loungeplek. Maar dit kan net zo goed als atelier of hobbyruimte ingezet worden.
De houten aanbouw wordt vooral praktisch gebruikt. Vooral als berging maar hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en droger.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast. Woonkamer met open trap naar verdieping. Open keuken in hoekopstelling met inbouwapparatuur (gaskookplaat met wasemkap, oven, vaatwasser). Hal met achterdeur naar tuin met houten berging en tuinhuis. Toilet met aparte ruimte voor CV-installatie.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar de zoldervliering. Drie slaapkamers, allen met vaste kasten. Sfeervol ingerichte badkamer met ligbad, separate douche, wastafel en tweede toilet.
Tweede verdieping: bergvliering.

De Parkstraat ligt in het gemoedelijke oud-Zaandijk, op steenworp afstand van de Zaanse Schans en het buitengebied daarachter. Het hart van Zaanstad, met twintig minuten fiets je eigenlijk overal naartoe. Automobilisten vinden op korte afstand de uitvalswegen naar de snelwegen. Dat de Amsterdamse A10 op slechts tien minuten rijden ligt, lijkt onvoorstelbaar maar is echt waar. Treinforenzen stappen na een wandeling van nog geen tien minuten zo de trein in, die ze snel naar hun bestemming waar dan ook brengt.
Alle voorzieningen zijn dus snel te bereiken, waaronder basisscholen, bijzonder en voortgezet onderwijs, sport en spel, supermarkten, verswinkels en speciaalzaken. Oud-Zaandijk heeft niet alleen volop cultuur, oud-Zaandijk ís cultuur! Fantastisch om in deze sfeer te wonen en te leven.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 71 m2;
- inhoud 260 m3;
- perceelgrootte 130 m2 eigen grond;
- met tuinhuis, voor diverse doeleinden geschikt;
- gehele inboedel ter overname aangeboden;
- fundering vernieuwd in 2016;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“In 2016 is niet alleen de fundering van mijn huis geheel vernieuwd maar direct de hele beneden verdieping verbouwd. Nieuwe vloer, alles laten stucken, nieuwe wc, alles geschilderd etc etc. In de zomer is het heerlijk vertoeven in de tuin en genieten van de rust en de zon.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1910

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

260 m³

Woonoppervlakte

71 m²

Perceeloppervlakte

130 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Vloerisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Noord

Tuin oppervlakte

40 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Authentiek

 

Rustige omgeving

 

Alle faciliteiten dichtbij

 

Veel groen

 

Uniek

 

Samenkomst oud en nieuw

 

Dorps

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's