Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 325.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Liefhebbers van de Zaanse houtbouw opgelet! Deze vrijstaande woning aan de Prinsenstraat in Zaandam is een uitstekend voorbeeld van verfijnd vakmanschap. Hier is op ambachtelijke wijze gebouwd, verbouwd en onderhouden. Met veel respect voor authenticiteit en oog voor detail is de woning door de jaren heen gemoderniseerd en aangepast. Het is duidelijk dat men ver is gekomen en dat alleen op sommige plekken de 'finishing touch' nog mist. En dat is juist het leukste deel! Verreweg het meeste werk is al gedaan en dan toch je eigen stempel nog kunnen drukken.

Naast mooi is deze woning ruim! Vier leefvertrekken op zowel de begane grond als de verdieping (samen acht kamers!) bieden de mogelijkheid om wonen en werken te combineren. De royale achtertuin, die maar liefst 13,5 meter breed en 11 meter diep is, spreekt eveneens tot de verbeelding. In de stad is dat een unicum. Zelfs voor de rustige Prinsenstraat, die vlak tegen de binnenstad aanligt. Dit deel van Zaandam, oud-Zuid, ligt erg gunstig ten opzichte van snelwegen en openbaar vervoer. Het NS station ligt op een paar minuten fietsen, oftewel 10 minuten wandelen door het gezellige winkelhart met de restaurants, terrasjes, het theater en de bioscoop. De dagelijkse boodschappen zijn in een oogwenk gehaald, de supermarkt ligt om de hoek.

Indeling:
Begane grond: entree, hal. Woonkamer met glas-in-lood bovenlichten, houtsnijwerk en betegelde sierschouw. Warmkleurige massief houten vloer en nostalgische wandbetimmering met geïntegreerde kastruimte. Openslaande deur naar aangrenzende tuinkamer met dubbele openslaande deuren naar zonnige achtertuin. Zelfde smaakvolle betimmering als de woonkamer, praktisch laminaat op de vloer.

Het derde leefvertrek ligt aan de straatzijde en wordt momenteel gebruikt als eetkamer, ongetwijfeld door de directe verbinding met keuken. Dezelfde authentieke elementen, zoals ramen en kozjnen, en massief houten vloerdelen als in de living. Vaste kasten.

De keuken is 'work in progress'. De keukenunit met kasten en brede laden heeft een houten werkblad. Passend bij het rustieke maar uberhippe gasfornuis, met vijf pitten, fijne oven, spatscherm en wasemkap. Het is eenvoudig voor te stellen dat dit het hart van het huishouden was, is en altijd zal zijn. Hier is ook de open trap naar boven.
Een hal of bijkeuken met het smaakvol betegelde toilet met fontein. De koperen kraan met ornament is een afspiegeling van de zorgvuldigheid waarmee men met de inrichting te werk is gegaan.

Eerste verdieping: de overloop wordt omzoomd door maar liefst zes vertrekken waarvan vier slaapkamers. Een daarvan heeft een vaste kast. Op de vloeren ligt laminaat of massief hout. Verder is er boven een aparte wasruimte. Hier zijn de aansluitingen voor de wasmachine en droger. De CV-installatie is bij de trap opgesteld. Het pronkstuk van de bovenverdieping is de badkamer. Supersmaakvol ingericht, waarbij de twee uit murenen uitgeslepen waskommen de absolute blikvangers zijn. Je zou bijna vergeten dat er een ligbad en aparte douchecabine met glazen deur zijn. De handdoekenradiator en het tweede toilet maken de wellnesservaring compleet.

Buitenruimte: de achterdeur leidt naar de volledig beschutte en toch zonnige, netjes ingerichte achtertuin van maar liefst 149 m2. Hier is, naast een achterom, een vrijstaande schuur en een overkapping voor de fietsen.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 147 m2;
- inhoud 503 m3;
- perceelgrootte 259 m2 eigen grond;
- bouwjaar 1880;
- authentieke elementen als glas-in-lood en schouw;
- rustige straat in het stadscentrum;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1880

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

503 m³

Woonoppervlakte

147 m²

Perceeloppervlakte

259 m²

Indeling

Aantal kamers

8

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuidoost

Tuin oppervlakte

149 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Gezellige buren

 

Zonnige tuin

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's