Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

De bewoner

€ 650.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Het meest muzikale dorp van Nederland is op zoek naar een nieuwe eigenaar voor nummer 29.
Allereerst wil Hobrede zich even voorstellen. Hobrede is een prachtig landelijk gelegen dorp tussen Amsterdam en Hoorn en is de koploper wat betreft dorpse samenhorig- en gezelligheid!

Het erf biedt de mogelijkheid tot het parkeren van diverse auto’s op eigen terrein. Van oorsprong was dit object een voorhuis met een stolp als veestalling. Begin jaren '80 is het object gesplitst in voorhuis met gedeeltelijk stolp.

Het voorhuis is nu de indrukwekkende living, groot circa 67 m². Verder bevindt zich op de begane grond een luxe keuken, toilet, badkamer, en slaapkamer. Aan de oostzijde bevindt zich vanuit het stolpgedeelte de veranda.

Een prachtig landelijk gelegen object, omringd door weidse vergezichten en voorzien van een ambachtelijke uitstraling.
De woonruimtes zijn op een fraaie wijze met elkaar verbonden, waardoor we de samenhorigheid vanuit het dorp vertalen naar het interieur van de woning.

De begane grond vloer is voorzien van luxueuze, riante plavuizen en voorzien van comfortabele vloerverwarming. De gevelpartijen zijn stuk voor stuk voorzien van talloze schilderachtige raampartijen, waardoor de idyllische tuin, welke is voorzien van een beregeningsinstallatie, prachtig door naar binnen schijnt.

De keuken is net als de uitstraling van het object, groots en landelijk en voorzien van fijne apparatuur, een grote bijkeuken en voldoende kastruimte en werkblad.

Levensloopbestendig is een term die je wellicht niet snel in één adem noemt met dergelijke objecten, maar dat is deze woning wel, door de toepassing zowel een badkamer op de eerste verdieping, als op de begane grond. Dit geldt tevens voor de slaapvertrekken. Op de begane grond treffen we een slaapkamer, en op de eerste verdieping maar liefst twee stuks voorzien van airco!

De badkamer op de eerste verdieping is van alle gemakken voorzien, vloerverwarming, een ruime inloopdouche en een heerlijke sauna.

De tuin is rondom het object gelegen en voorzien van maar liefst acht zitjes, voor elk moment van de dag een perfect zitje. Daarnaast treffen we voorin het perceel een riant tuinhuis van circa 4 x 4 meter. Naast de woning treffen we een prachtige schuur, thans in gebruik als werkplaats. Deze is voorzien van rabat gevelbekleding en is een lust voor het oog, hier is tevens de overkapping, of beter gezegd de "zomerwoonkamer" aan verbonden.

Last but not least, dit object is tevens voorzien van een eigen eiland, welke te bereiken is middels een loopbrug vanaf het perceel en een openslaande poort vanaf de dorpsstraat.

Bijzonderheden:
- Voorzien van maar liefst 10 zonnepanelen op de schuur.
- Groot en speels perceel met eiland.
- Fraaie combi van stolp en voorhuis.
- Landelijk én modern onder één dak.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“We wonen hier nu 23 jaar en hadden nooit gedacht hier zolang te wonen. De mensen uit Hobrede zijn solidair en er is hecht sociaal contact zonder bemoeizucht en onverdraagzaamheid. Het centrale punt in het dorp is het dorpshuis De Zwaan, waar allerlei activiteiten plaatsvinden. De eerste week dat wij in Hobrede kwamen wonen in 1995, kwam de boer die tegenover ons woonde naar ons toe om ons te helpen met de schouw, iets wat nieuw voor ons was. Vervolgens werden we uitgenodigd om in het weekend mee te doen aan een jaarlijks terugkerend floralia-feest. Op die manier maakten we kennis met de dorpsgenoten en voelden ons direct thuis.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Halfvrijstaande woning

Bouwjaar

1931

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

832 m³

Woonoppervlakte

246 m²

Perceeloppervlakte

2030 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Muurisolatie

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

1800 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

De rust en de ruimte

 

Een rijk dorpsleven waar je vrijwillig actief aan kan meedoen

 

Een genot om thuis te komen van een drukke werkdag

 

Een huis met ruimte voor privacy maar ook voor grote groepen mensen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: De bewoner