Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 159.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

MAAIERSTRAAT 47 te ENSCHEDE ,

Zoekt u op het Stadsveld een fijne twee onder 1 kap voor de prijs van een tussenwoning, dan moet u eens aan de Maaierstraat 47 komen kijken. Nu hoor ik u denken: “dat zal dan wel niets zijn!”, maar daar vergist u zich. Deze woning staat aan een rustig stuk schuin tegenover een heerlijke speeltuin en is al op veel punten onder handen genomen. De kozijnen werden geheel in stijl met het originele ontwerp vernieuwd en van dubbel glas voorzien. Boven werden eveneens bijpassende shutters gemonteerd, de woning heeft een behoorlijk complete badkamer boven, met een ligbad, een wastafelmeubel, een tweede toilet en een douchecabine. Verder zijn er naast de badkamer ook nog 2 slaapkamers op de eerste verdieping. Door de relatief grote zolder en de vaste trap is de derde slaapkamer op zolder een fluitje van een paar centen, temeer omdat de dakkapel en het dakraam er ook al zijn. De tuin is ok wat grootte betreft en heeft zelfs een overdekt terras.
Is deze woning helemaal af? Nee, u zult zeker een en ander willen aanpakken, maar de basis is zeker niet slecht en daar ligt een goed uitgangspunt.

Begane grond:
Komend door de voordeur bereikt u de korte gang met de meterkast. Rechtdoor, de trap naar de verdieping en rechts de deur naar de woonkamer. Deze woonkamer komt u binnen aan de voorzijde, bij de erker en dan ontvouwt zich een prettig ruime zitkamer. De originele indeling is deels gebleven, waardoor er fysiek een scheiding is tussen de zitkamer en de keuken. Dat is prettig voor het indelen van de woonkamer. Die scheiding kon natuurlijk alleen maar blijven omdat de keuken zelf groot genoeg is om een volwassen eettafel te plaatsen. Het keukenblok is al wat ouder, maar het toilet is reeds vernieuwd. Dit toilet ligt achter de keuken in de uitbouw, waar ook de wasmachine, de droger, de ketel en de achterdeur hun plekje hebben. In het verlengde van de achterdeurhal ligt de fietsenschuur. Gebouwd op een stenen fundament en voorzien van een houten opbouw.

Buiten
Buiten is in orde. In de regel zijn tuinen van jaren 30 woningen niet echt klein, zo ook hier niet. Circa veertien meter diep en zes meter breed en daarmee een prettig ruim verlengstuk van uw woning. Een poort naast de woning verzorgt de ontsluiting naar straat en achterin werd zelfs een overkapping gemaakt waaronder heerlijk ontspannen kan worden.

Eerste verdieping
Door middel van de rechte vaste trap met korte draai bereikt u de overloop, die de toegang verschaft tot 2 slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer ligt aan de achterzijde, gebruikt de gehele breedte van de woning en kijkt uit over de tuin. Aan de voorzijde liggen naast elkaar de badkamer en de tweede slaapkamer. De badkamer is opmerkelijk compleet, met ligbad, douche, toilet en wastafelmeubel. Bovendien bevindt zij zich dus op de eerste verdieping en dat is zeker niet standaard bij woningen in deze wijk.

Tweede verdieping
Zodra de eigenaar van een woning een slaapkamer op offert ten gunste van een badkamer boven bestaat er de kans dat die slaapkamer gemist gaat worden. Hier niet. De zolder van deze woning is namelijk dusdanig groot dat daar best 1 of 2 kamers kunnen worden gerealiseerd. En daarmee beschikt de woning dan toch weer over voldoende kamers.

Samenvatting:
- Verrassende 2/1 kap uit de begin jaren 40, met mooie details
- Gunstige ligging aan een rustig deel van de straat en schuin tegenover een speeltuin
- Ruim opgezette woning, op belangrijke punten reeds een keer vernieuwd
- Ruime woonkamer met het zitgedeelte en ruime erker aan de voorzijde en het eetgedeelte in de keuken, aan de achterzijde
- Begane grond belegd met een massief planken vloer met V-groef
- Keuken en woonkamer optisch van elkaar gescheiden voor een betere indeling
- Keuken ruim genoeg voor een volwassen eettafel
- Achterdeurhal met separaat toilet en witgoed opstellingen
- Aangebouwde schuur met stenen fundering en houten opbouw
- Eerste verdieping met 2 goede slaapkamers en een complete badkamer
- Woningbrede zolderruimte, bereikbaar vanuit de overloop middels vaste trap
- Zolder met dakraam en dakkapel
- Kozijnen zijn in stijl vernieuwd en voorzien van dubbel glas
- Gastentoilet is in 2015 vernieuwd
- Verwarmd en warm water middels een Remeha Avanta HR ketel uit 2011 (huur)
- Extra makelaars raadt koper altijd aan om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren. Zo krijgt u een nog beter beeld van de woning die u wilt gaan kopen
- In de koopakte wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom

Algemene gegevens:
- Perceeloppervlak: 145m²
- Woonoppervlak: ca 87m²
- Inhoud: ca. 312m³
- Bouwjaar: ca. 1941

Aanvaarding in overleg


Voor aanvullende informatie of een bezichtiging kunt u contact met ons opnemen via de contactmogelijkheid op deze site. Bezichtigingen ook 's avonds en in het weekend.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1941

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

312 m³

Woonoppervlakte

87 m²

Perceeloppervlakte

145 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Buitenzonwering, Dakraam, Tv kabel, Glasvezel kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuidoost

Tuin oppervlakte

145 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Aangebouwd hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Kindvriendelijke buurt

 

Groene omgeving

 

Gezellige buren

 

Zonnige tuin

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Goed onderhouden

 

Mooie ligging tegen over speeltuintje

 

Dicht bij de supermarkten

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's