Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 340.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Achterveld is een landelijk gelegen dorp op korte afstand van Leusden. Landelijk wonen maar met de stad Amersfoort in de achtertuin, dat maakt Achterveld zo aantrekkelijk. In Achterveld tref je nog de gemoedelijkheid van jaren geleden. Een klein dorp waar mensen uit de straat elkaar kennen en je overal bekenden tegenkomt. Kies je voor Achterveld dan kies je voor ruimte, rust gemoedelijkheid, maar met alle voorzieningen binnen handbereik.

De Verjaagde Ruiterweg ligt aan de rand van het dorp. Een weg met een diversiteit aan woningen zoals vrijstaand, twee-onder-één kap en rijwoningen. Een heel rustige weg waar alleen bestemmingsverkeer rijdt. De bouwperiode van deze woning is de jaren'50. In deze periode werden woningen nog op royale kavels gebouwd. Dat zie je terug op nummer 24. De achtertuin is riant te noemen. Via de zijkant van de woning is de achtertuin te betreden. De woningen aan de achterzijde van de tuin staan op ruime afstand. Hierdoor is het heerlijk rustig zitten in de tuin. In de omgeving van de achtertuin staan geen hoge bomen. Hierdoor is het mogelijk om de hele dag van de zon te genieten. De huidige bewoners hebben in 2014 de achterzijde van de woning uitgebouwd waarbij ook het dak volledig vernieuwd en geïsoleerd is! Hierdoor is er extra woonoppervlakte op de begane grond en op de eerste verdieping ontstaan. Het is verrassend te noemen hoe groot de gehele eerste verdieping is. Drie royale slaapkamers!

Begane grond:
De voordeur bevindt zich aan de zijkant van de woning. Via de hal is de keuken bereikbaar. Deze ruimte heeft door de verschillende ramen veel lichtinval. De keuken is een afgescheiden ruimte van de woonkamer. Hierdoor is het nu een woonkeuken. De keuken is voorzien van een groot 5-pits gasfornuis met een grote oven, vaatwasser en koelkast. Het keukenblok is voorzien van een hardstenen aanrechtblad. Woningen van deze bouwperiode hebben nog een kelder. Deze ruimte kan dienen als extra bergruimte. In de woonkamer staat een houtkachel. Het afvoerkanaal van deze kachel is recent vervangen voor een veilige dubbelwandige pijp. De vloer heeft een houten diagonaal gelegde vloer. Via twee openslaande deuren bereik je de tuin.

Eerste verdieping:
Deze verdieping is verrassend groot te noemen en heeft drie volwaardige slaapkamers. Tijdens de verbouwing aan de achterzijde van de woning is rekening gehouden met de dakhoogte. Er is voor gekozen om plafond niet af te timmeren maar een hoge nok te houden. Dit geeft een ruimtelijk effect in de slaapkamers. De badkamer is voorzien van een ligbad en een toilet. Direct naast de badkamer doet een aparte kamer dienst als kledingkast. Het is mogelijk om van deze twee ruimtes één ruimte te creëeren. Hierdoor ontstaat een zeer riante badkamer. Boven deze kamers is voldoende bergruimte aanwezig.

Tuin:
Kiezen voor deze woning is kiezen voor veel ruimte om de woning. In de tuin staat een zeer royale verwarmde schuur. Deze ruimte kan als hobbyruimte of werkruimte gebruikt worden. Ook behoort een combinatie van bergruimte- werkruimte tot de mogelijkheden. De gehele schuur heeft een bergzolder. Er staat op dit moment een muur ter afscheiding in de schuur.

Om te weten wat de mogelijkheden van deze woning zijn is een bezichtiging zeker de moeite waard.

Kenmerken van de Verjaagde Ruiterweg 24

- grote schuur
- royale kavel en een rustige ligging
- 3 grote slaapkamers
- houtkachel
- volledig nieuw geïsoleerd dak

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1945-1959

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

351 m³

Woonoppervlakte

100 m²

Perceeloppervlakte

221 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Glasvezel kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

Zuidoost

Tuin oppervlakte

144 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Fijne lichtinval

 

Gezellige buurt, zonnige tuin, rustige straat

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's