Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 315.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Zelfs in wintertooi gehuld, biedt deze fantastische plek romantiek ten top! Het is hier genieten wat de klok slaat.
Deze uiterst sfeervolle uitgebouwde en rietgedekte vrijstaande woning is supercompleet. Wat te denken van een aangebouwde tuingerichte serre, een sfeervolle woonkeuken en bijkeuken en een slaapkamer op de begane grond! En niet te vergeten een Nationaal Park als achtertuin.

De woning heeft rondom een royale en fraai aangelegde tuin (totale perceeloppervlakte is 760m²) en is gelegen op een rustig woonpark aan de rand van het dorp en op fiets- en vaarafstand van nationaal park De Weerribben. Een bijzondere plek waar u volop kunt genieten van rust, ruimte en privacy!

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree/hal, trapopgang naar de eerste verdieping, ouderslaapkamer en een toilet met vaste wastafel. De ruime, lichte woonkamer beschikt over een open haard met rondom een gezellige zithoek. Via de schuifdeuren bereikt u de ruim aangebouwde serre (aangebouwd in 1992) die uitzicht biedt over de prachtige tuin met gazon, diverse knusse zitjes en een praktische tuinberging. De tuin is gelegen op het zuidwesten.
De open keuken heeft een U-opstelling en is voorzien een stand-alone Boretti 5-pits gasfornuis met een oven in twee compartimenten (1 is voorzien van een gril) en afzuigschouw en een vaatwasser (AEG). Toegang tot de bijkeuken met wasmachine-aansluiting en cv-opstelling (Remeha HR combi ketel uit 2014). Zowel op de begane grond als op de verdieping is de woning voorzien van airco.

Eerste verdieping:
Overloop, twee slaapkamers van circa 17 m² en 15 m² en een badkamer van circa 7m². De verzorgde badkamer met dakkapel is voorzien van een douchegelegenheid en een dubbele vaste wastafel. Ook op deze woonlaag is het interieur tot in detail afgewerkt en is het voorzien van diverse praktische bergruimtes.

Tweede verdieping: middels een trap is de zolderverdieping te bereiken, welke nu in gebruik is als bergzolder.

In de besloten, vogelrijke, tuin ondervindt je geen hinderlijke inkijk van omwonenden, maar geniet je van vrijheid en uitzicht op groen en Hollandse luchten.

De woning verkeert in een uitstekende staat van onderhoud, zo is bijvoorbeeld het dak 10 jaar geleden voorzien van nieuw riet. Ook wordt het schilderwerk aan de buitenkant van de woning jaarlijks bijgehouden.

Oldemarkt heeft alles in zich wat je van een praktisch dorp mag verwachten. Goed onderwijs, goede winkelvoorzieningen (met o.a. een supermarkt, een uitstekende warme bakker, een bouwmarkt, et cetera), een jachthaven, een rijk sociaal en cultureel aanbod van sportclubs en verenigingsleven. En niet te vergeten temidden van prachtige natuur gelegen.

Het dorpje Oldemarkt telt ca. 2.600 inwoners en valt onder de gemeente Steenwijkerland en is gelegen in de Kop van Overijssel aan de Noordkant van het 3.000 hectare grote natuurgebied Weerribben-Wieden. Met uitgestrekte fiets-, wandel-, en vaarroutes.
Oldemarkt is sinds jaar en dag een belangrijke pleisterplaats voor watersporters. De jachthaven is gelegen aan de rand van het dorp. De Kalenbergergracht is een van de belangrijkste doorgaande scheepvaartroutes, echter tegenwoordig hoofdzakelijk voor de pleziervaart van en naar de Overijsselse en Friese meren.
Niet voor niets is de Kop van Overijssel uitgeroepen tot de mooiste afslag van Europa.

Het vriendelijke dorp is zowel via het water als de weg (A32/A6) goed bereikbaar. Het ligt op ongeveer 60 autominuten van de Randstad, op 10 autominuten van Steenwijk (met NS-intercity-station!!) en Wolvega. Oldemarkt heeft een centrumfunctie voor de omgeving.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Jaarlijkse Lambertusmarkt Pannenkoekrestaurant met midgetgolf, kegelcentrum Nederlands restaurant Hof van Holland Snackbar Buffelboerderij met verse producten Jaarlijkse buurtBBQ Vlakbij: - Openluchtzwembad Tolhekke - Theeschenkerij”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1982

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

484 m³

Woonoppervlakte

129 m²

Perceeloppervlakte

760 m²

Indeling

Aantal kamers

6

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Buitenzonwering, Mechanische ventilatie, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Muurisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

676 m²

Garage/berging

Garage

Parkeerplaats

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Park voor de deur

 

veel fietsroutes

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Rustgevend

 

Vlakbij natuurgebied de Weerribben

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's