Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 775.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Stijlvol, comfortabel wonen in deze prachtige woonboerderij dicht tegen de dorpskern van Voorst op een perceel van bijna 6.000 m² eigen grond. Je woont binnen met een buitengevoel, je kunt samenkomen met vrienden en familie maar ook jezelf terugtrekken met een goed boek en oud en nieuw zijn uitstekend gecombineerd; dit is een woning waar je jezelf direct thuis voelt. Dieren houden, wonen met werken combineren… de mogelijkheden zijn onbegrensd en tot in detail is het onderhoud van een uitzonderlijk hoog niveau. Gelijkvloers wonen? Geen probleem. Je eigen wellness? Een buitenjacuzzi en sauna zijn reeds aanwezig. Plek voor al je hobby’s, auto’s, caravan en camper? Kom kijken aan de Kleine Enkweg 5 en laat je onderdompelen in één van de meest bijzondere, complete en ruime woonboerderijen in de regio.

Je ervaart veel vrijheid en toch zijn diverse voorzieningen op loopafstand gelegen zoals 2 basisscholen, diverse sportverenigingen, diverse medische voorzieningen en een vernieuwde supermarkt. Zutphen is maar vier kilometer verderop gelegen en het treinstation Voorst-Empe is slechts vijf minuten lopen. De Kleine Enkweg is een rustig weggetje en de eerste bebouwing is op circa 75 meter afstand gelegen; hier ervaar je veel rust. Aan de noordkant zijn weilanden waar hobbymatig schapen worden gehouden en aan de zuid- en westkant grenst het perceel aan een tuinderij met bladverliezende hulst van 1.50m hoog als erfafscheiding. Voorst heeft een centrale ligging in Nederland en dankzij de snelwegen A1 en A50 zijn omliggende steden goed te bereiken.


Indeling:

Begane grond:
De entree met aansluitende hal is modern en vormt een mooi contrast met het karakter van deze woonboerderij. Het tentvormige dak is niet alledaags, maar zorgt samen met de grote ramen voor een mooie ontvangstruimte. Ga je mee naar de woonkamer?
Deze woonboerderij heeft een dubbele woonkamer met diverse indelingsmogelijkheden. De eerste woonkamer heeft een groot dakraam, traditionele lage ramen in de zijgevel, een hoog plafond, oude wandtegels met een kraan en trog en de zorgvuldig gerestaureerde houten draagconstructie van boomstammen is een lust voor het oog. De tweede woonkamer is thans in gebruik als zit-, eet- en TV-kamer met prachtig uitzicht op de tuin en een schouw met open haard als blikvanger.
Openslaande deuren in de tweede woonkamer geven toegang tot de grote woonkeuken, gebouwd in 2000 en ruim genoeg voor een extra zithoek. De glazen pui van 9 meter breed (!) heeft meerdere hoge ramen en openslaande deuren naar de veranda van maar liefst 25 m², geheel voorzien van veiligheidsglas. In de woonkeuken is een houtkachel geplaatst om je verblijf nog aangenamer te maken; dit is een ruimte voor veel meer functies dan alleen koken. Onder de marmoleum vloer in de keuken ligt vloerverwarming en de uitgebreide keukenopstelling heeft een granieten werkblad en alle benodigde inbouwapparatuur: een zes-pits gasfornuis (inclusief wokbrander) met afzuigkap, een brede (hetelucht) oven, magnetron, vaatwasser, quooker, en een koelkast.
Vanuit de eerste woonkamer heb je toegang tot een portaal met twee vaste kasten, de aansluiting voor de wasmachine en toegang tot de slaap- en badkamer op de begane grond. Ook hier volop sfeer dankzij het balkenplafond en de in beton gelegde sierbestrating van stenen die onmiskenbaar horen bij de authentieke sfeer die je overal voelt. De slaapkamer heeft aan twee kanten uitzicht op de tuin en de badkamer is ingedeeld met een ligbad, aparte douche, tweede toilet en een wastafel.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping bestaat uit twee delen; één bereikbaar vanuit de eerste woonkamer en de andere vanuit de woonkeuken. In totaal zijn er vier slaapkamers en twee badkamers op de verdieping; allemaal tot in de puntjes verzorgd en met een eigen identiteit dankzij de speelse indeling en de grote ramen.

Exterieur:
Dit brok woongeluk staat op een perceel van bijna 6.000 m² verdeeld in een grote voor- en achtertuin met veel volwassen bomen en een vijver. Het wemelt van de dieren; vele vogelsoorten, egels, eekhoorns en fazanten; dit is het ultieme buitenleven. Het perceel is uitermate geschikt voor het houden van kleinvee in de wei of je geniet van een fantastische oogst als je hier een moestuin aanlegt.
Op eigen terrein is parkeergelegenheid voor minimaal 5 auto´s en aan de voorzijde is een terras van antieke steentjes en met een echte waterput. In de achtertuin zijn de grote vijver, de verdiepte jacuzzi en het prieel met rieten dak de blikvangers. De blokhut met tuingereedschap biedt veel bergruimte en verspreid door de tuin zijn meerdere verharde wandelpaden. Het gras wordt vakkundig bijgehouden door een automower, daar heb je nauwelijks omkijken naar. De hoge bomen en perken met vaste planten en bloemen vormen een mooi samenspel en er is een tweede inrit met een drie meter brede, halfverharde weg tot aan de 2.400 m² grote wei aan de achterzijde. De wei wordt omringd door houtsingels die door Stichting Gelders Landschap zijn beplant met inheemse struiken.
Het bijgebouw (ca. 42 m²) is minstens zo indrukwekkend en herbergt een dubbele garage, een grote berging en een carport voor drie auto’s, caravan, boot of camper. In de nok van het bijgebouw is nog meer bergruimte. Thans is het bijgebouw van hout maar gezien de zware fundering is de realisatie van een stenen bijgebouw mogelijk.
De vorige eigenaar heeft na 1970 een stenen bijgebouw laten bouwen dat nadien is vergroot en thans ingericht met een sauna, toilet, pantry met warm/koud water. Hier staat de grondwaterpomp ten behoeve van de tuin (meerdere aansluitpunten door de gehele tuin). Er ligt een fundering om de woonkeuken met dit bijgebouw te verbinden.
Familie en vrienden die op bezoek komen bij de bewoners vatten het in één zin goed samen: ‘hier woon je met een permanent vakantiegevoel en niet afgelegen’.

Bijzonderheden:
- Gebouwd circa 1910 maar voorzien van hedendaags wooncomfort (o.a. dak-, spouwmuur- en vloerisolatie);
- In 2000 is de woonboerderij flink vergroot met een woonkeuken, twee slaapkamers en een badkamer;
- De houten kozijnen zijn voorzien van isolatieglas;
- Verwarming en warm water via drie HR cv-ketels (2010, 2016 en 2018);
- Dankzij de uitstekende isolatie heeft dit object energielabel B;
- 33 zonnepanelen zorgen voor een opbrengst van circa 8.400 KwH;
- Het buitenschilderwerk is in 2017-2018 gedaan; de binnenzijde in 2016-2017;
- Naar verwachting wordt in 2019 glasvezel aangelegd; de aanmelding hiervoor is gedaan.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Woonboerderij

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1910

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

903 m³

Woonoppervlakte

249 m²

Perceeloppervlakte

5655 m²

Indeling

Aantal kamers

7

Aantal slaapkamers

5

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal, Zonnecollectoren

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

B

Buitenruimte

Tuin

Tuin rondom

Tuin oppervlakte

3000 m²

Garage/berging

Garage

Aangebouwd hout

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Het huis ligt in het buitengebied en toch tegen het dorp aan. Vrij wonen rondom. Bereikbaarheid met de auto naar A1 en A50 is 8 minuten. Station Voorst°Empe is 5 minuten lopen. Zutphen ligt op 4km. Basisschool, medisch centrum en grote supermarkt op 500m

 

Ruim, rustig, maar zeker niet afgelegen

 

Sfeervol wonen met ruimte voor iedereen

 

Een thuis op vakantie gevoel

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's