Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 175.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

We hebben er weer één! Kopjes in de kast en klaar. Deze perfecte starterswoning heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding en het is hier een ruime twee-onder-één-kapwoning met bijkeuken waar het om gaat.
De laatste tijd vinden veel nieuwe bewoners van Scheerwolde hun weg in deze gewilde buurt. De woning is in 2011 ingrijpend verbouwd. Zo is er een nieuwe keuken geplaatst, de badkamer geheel gerenoveerd, het toilet compleet vernieuwd, is de woonkamer voorzien van een schuifpui en is de c.v.-ketel vervangen. Alle grote ingrepen dus reeds gedaan. De woning is gelegen op een perceel van 231m2.
De tuin met schuurruimte is zowel via de naastgelegen poort als vanaf de achtergelegen buurtweg te bereiken. Zo is het dus ook goed mogelijk om bijvoorbeeld een auto, bus, boot of caravan op eigen perceel te stallen.

De indeling van de woning is als volgt:
Begane grond: entree, hal, meterkast, toilet met wandcloset, trapopgang naar de verdieping. De living heeft een zonovergoten interieur en de brede schuifpui ter plaatse van de woonkeuken maakt op zomerse dagen de achtertuin een verlengstuk van de sfeervolle woonkamer. De hoekopgestelde keuken is voorzien van meer dan voldoende onder- en bovenkastruimte en is voorzien van luxe inbouwapparatuur (o.a. vaatwasser, 4-pits gaskookplaat, afzuigschouw, oven en een koelkast).
De tuingerichte eetkamer biedt meer dan voldoende ruimte voor een riante eettafel en geeft zicht op de achtergelegen tuin met zonneterras. De grote zijramen zorgen voor een uitstekende bezonning en leuke uitkijkjes over de omgeving (aan de voor- en achterzijde vrij uitzicht op groen en Hollandse luchten!)
De bijkeuken met opstelplaats ten behoeve van het witgoed bevindt zich direct achter de keuken en hier vindt u tevens de achterdeur. Het hier aanwezige 2e keukenblok heeft warm en koudstromend water.

Verdieping: overloop, overloopkast, zeer fraaie badkamer met douchegelegenheid en vaste wastafel in een badkamermeubel (tevens een hangende handdoekenkast). De badkamer heeft een fraaie gietvloer en is voorzien van vloerverwarming. Voorts 3 slaapkamers (6.4m², 12m² en 12.5m²).
Vanaf de overloop (met grote inloopkast/bergruimte) is de ruime zolderverdieping per vlizotrap te bereiken.

Zolder: berging en stookruimte (Remeha Avanta HR combi-ketel, plaatsingsjaar 2011).  

Het schilderwerk buitenom is in 2017 door een erkend schildersbedrijf uitgevoerd. Tijdens de verbouwing in 2011 is ook de meterkast gerenoveerd (slimme meters aanwezig).
Een indicatie van de stookkosten per maand (gas/water/elektra) bedraagt € 160,--.

De tuin is onderhoudsvriendelijk, voorzien van goede schuttingen, is besloten waardoor veel privacy en heeft een gazon en schuur (hout op een stenen onderslag). Tevens een ruime inrit vanaf de achterzijde, afgeschermd met een hekwerk.

Een ideale woning voor bewoners die het gemak en comfort willen ervaren van een woning die van meet af aan klaar is voor de toekomst. Thuiskomen krijgt hier zijn ware betekenis.

Scheerwolde is landelijk doch niet afgelegen aan het verbindingskanaal tussen het Steenwijkerdiep en het Gieterse meer gesitueerd. Gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Scheerwolde ligt centraal in de kop van Overijssel op slechts 15 autominuten afstand van de A32 richting Leeuwarden/Zwolle/Meppel en slechts ca. 10 minuten van Steenwijk, 30 minuten van Zwolle en ca. 60 autominuten van de Randstad. Landelijk doch niet afgelegen aan het verbindingskanaal tussen het Steenwijkerdiep en het Gieterse meer gesitueerd. Gelegen in het Nationaal Park Weerribben-Wieden.Voor watersporters en natuurliefhebbers een uitgelezen kans om dit prachtige gebied per (eigen) boot te verkennen. De talrijke fiets- en wandelroutes vervelen nooit en brengen je in elk jaargetijde op de meest fraaie plekjes van ons land. Scheerwolde ligt tussen het bekende Hollands Venetië Giethoorn en het sfeervolle voormalig Zuiderzeestadje Blokzijl in.  

Uitgebreide winkelvoorzieningen zijn op een steenworp afstand in Blokzijl of Steenwijk gelegen. U vindt daar een skala aan winkels, een gezellige weekmarkt en een uitgebreid cultureel aanbod in theater en bioscoop.
Tevens beschikt Scheerwolde over  een basisschool. Voortgezet onderwijs op circa 20 minuten fietsen in Steenwijk.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Wij hebben hier bijna 9 jaar met veel plezier gewoond. De eerste jaren zonder kinderen en de laatste jaren met kinderen. Hier vlakbij is een erg leuke kinderopvang en ook het schooltje is op loopafstand. Op een zonnige dag genieten wij heerlijk van de rust die Scheerwolde met zich mee brengt en een prachtig uitzicht op het bos. Regelmatig lopen wij een rondje door het bos wat om Scheerwolde heen ligt.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1980

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

385 m³

Woonoppervlakte

100 m²

Perceeloppervlakte

231 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Schuifpui

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin, Zonneterras

Ligging tuin

Zuidoost

Tuin oppervlakte

170 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Rustige omgeving

 

Vrij bosrijk uitzicht

 

Schaatsbaan achter het bosje

 

Basisschool op loopafstand

 

Vloerverwarming in de douche en in de keuken

 

Leuke buurtfeesten

 

Regelmatig buurtactiviteiten

 

Prachtige fiets en wandelomgeving

 

Vlakbij de tulpenroute

 

Waterrijke omgeving

 

Voetbalvereniging in het dorp

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's