Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 259.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze fijne hoekwoning aan de Aletta Jacobsstraat in Assendelft is werkelijk geknipt voor een gezin. Vier slaapkamers, een hoop bergruimte, een tuin op het zuidwesten en een verkeersluwe, kindvriendelijke wijk met diverse basisscholen op loopafstand en een rustige maar supercentrale ligging in de Metropoolregio.

Deze eengezinswoning is de eerste van een rij, die dwars op de straat staat. De woningen van dit hofje hebben doorgaand vaarwater voor de deur. Uitkijken over een groenstrook met waterpartij en dus geen inkijk van tegenoverliggende woningen. Hoe riant is dat?
De woonkamer oriënteert echter op de achtertuin. Logisch want die ligt op het zonnige zuidwesten. Grote raampartijen laten het daglicht vrijelijk door de ruimte stromen, een vrijwel gevelbreed knikarmscherm houdt het binnen koel en buiten heerlijk lang lekker genoeg om buiten te zitten. Een openslaande deur leidt naar de betegelde achtertuin, met stenen berging en achterom. De brede blanke eiken vloerdelen lopen door in de halfopen keuken. Die is in een hoek opgesteld en voorzien van inbouwapparatuur als een gaskookplaat met wasemkap, combi-oven, koelkast, vriezer en vaatwasser. Ben je bezig in de keuken, dan kijk je hier over het water, in de wetenschap dat er geen auto's voor de deur komen. Door de hoekligging heeft deze woning daar wél het voordeel maar níet het nadeel van. De auto kan immers direct naast de deur worden geparkeerd.

Boven zijn vier slaapkamers, verdeeld over twee woonlagen. Op de eerste verdieping zijn dakramen in het schuin aflopende dak geplaatst, welke zorgen voor veel lichtinval i.v.m de zuidwestelijke ligging. Op deze verdieping ligt laminaat. Behalve in de badkamer. Die is nog maar recent geleden onder handen genomen en omgetoverd in een zeer smaakvolle ontspanningsruimte - in exact dezelfde stijl als het hoofdtoilet beneden - met comfortabele vloerverwarming. De extra brede inloopdouche is afgeschermd met veiligheidsglas, net als bij het wastafelkastmeubel, zijn de kranen in de wand geïntegreerd. Het wandcloset maakt het af.
De zolderkamer wordt momenteel gebruikt als werkruimte. Door de tweezijdige lichtinval is dit ook weer een heerlijk zonnig vertrek.

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang. Fraai betegeld toilet met fontein. Zonnige woonkamer met fraaie houten vloerdelen en openslaande deur naar betegelde en beschutte achtertuin op het zuidwesten, met stenen schuur en achterom. Diepe bergkast. Halfopen keuken in hoekopstelling, voorzien van gaskookplaat met afzuigkap, oven, koelkast, vriezer en vaatwasser.

Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Drie slaapkamers. Smaakvol betegelde badkamer met vloerverwarming. Brede inloopdouche met glazen wanden en deur. Wastafel met ladenmeubel en spiegel met verlichting. Tweede toilet.

Tweede verdieping: overloop met opstelling CV-installatie en aansluitingen wasmachine. Vierde slaapkamer met dakraam en aan weerszijden schuifdeuren naar bergruimte achter dakbeschot.

De Aletta Jacobsstraat ligt in de Kerkbuurt, grenzend aan de Delftbuurt in centraal Assendelft. Hier zijn de winkels, zowel supermarkten, verswinkels als speciaalzaken, en gezelligheid te vinden. Voor gezinnen is dit een perfecte buurt, er zijn maar liefst drie verschillende basisscholen binnen de wijk en ook sport en spel liggen op loopafstand. Dan spreekt het voor zich dat er veel kinderen wonen, die hier nog heerlijk op de brede stoepen en in de autovrije hofjes kunnen spelen. De natuur is om de hoek, de wijk zelf wordt doorspekt met groenstroken en waterpartijen. Het park ligt een hofje naar achteren. Hier is het heerlijk wandelen en de overgang van bebouwing naar platteland trekt dan aan je voorbij.
Er moet natuurlijk ook gewerkt worden. Openbaar vervoer is een optie, het streekvervoer is uitstekend geregeld, de bus stopt om de hoek, en het NS station ligt op 12 minuten fietsen. Autoforenzen kunnen langs de iconische Watertoren of de directe aanvoerroute naar de A8 en aansluitend de A10. In de spits (!) doe je er twintig minuten over en dan ben je de Coentunnel door. Het hele aansluitende Rijkswegennet ligt voor je open. De A9 richting Haarlem en Alkmaar is net zo gemakkelijk, dit deel van Assendelft ligt er precies tussen. Het kost zegge en schrijve achttien minuten om op het Rottepolderplein aan te komen!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 95 m2;
- inhoud 331 m3;
- perceelgrootte 116 m2;
- achtertuin op het zonnige zuidwesten;
- recent vernieuwde (2017), luxe badkamer en toilet;
- rustige maar toch zeer centrale ligging in groene omgeving;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1988

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

331 m³

Woonoppervlakte

95 m²

Perceeloppervlakte

116 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Buitenzonwering, Mechanische ventilatie, Dakraam, Tv kabel, Glasvezel kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Volledig geisoleerd

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuidwest

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Wij hebben genoten van het vrije en heerlijke uitzicht vanuit de keuken

 

Bij zonnig weer zaten wij vanaf begin april al in de achtertuin

 

Je hebt geen last van auto's die voor je huis voorbij rijden

 

De buurt is heel divers wat betreft de bewoners: jonge en oude stellen, gezinnen met jonge en oudere kinderen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's