Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 275.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bij deze eengezinswoning aan de Florastraat in Wormer is op ingenieuze wijze heel veel woongenot toegevoegd aan de van zichzelf al royale afmetingen.
Door het oorspronkelijke dak van de zolderverdieping uit te bouwen in de vorm van een dwarskap met 2 kopgevels, zowel aan de voorkant als aan de achterzijde, is een volwaardige verdiepingsvloer ontstaan. Op dit moment in gebruik als doorzonzolderkamer van bijna 40 m², met grote raamoppervlakken aan weerszijden. Dat schept voldoende mogelijkheden om hier heel eenvoudig 2 royale slaapvertrekken te creëren, de voorbereidingen zijn al aanwezig.
Er is nog veel meer verbouwd en gemoderniseerd aan deze goed onderhouden woning. De begane grond is naar achteren uitgebouwd. Door een speelse schuine hoek wordt de lichtinval aanmerkelijk vergroot. De brede houten vloerdelen van de benedenverdieping benadrukken de verbondenheid met de buitenruimte. De keuken is in een hoek opgesteld, het stucwerk volgt knap de contouren van de kasten en apparatuur. Koken krijgt de ruimte, met een 5-pits gas-op-glas kookplaat en wasemkap. Koelkast, vriezer en vaatwasser hebben hier hun plekje. De wasmachine wordt opgesteld in de oorspronkelijke badkamer. De nieuwe badkamer, met ligbad, separate douchecabine, gemetseld meubel met stijlvolle waskom en 2e toilet, is in een voormalige slaapkamer gesitueerd. Dat de was- en douchegelegenheid van de oorspronkelijke badruimte nog volledig intact is, blijkt een zegen met opgroeiende kinderen.

Deze eengezinswoning is precies waar de benaming voor bedacht is: een gezinswoning. Een familiehuis op een fantastische plek, tussen dorpse bebouwing en stadse genoegens, op de grens van het platteland met de watersportmogelijkheden van het buitenleven in de polder. Ruimte om te wonen, te spelen, te werken, te blokken, te lezen, te koken, te kletsen. Kortom, om heerlijk te leven!

Indeling:
Begane grond: entree, hal met meterkast en trapopgang, toilet met fontein, doorzonwoonkamer met uitbouw aan de tuinzijde, brede houten vloerdelen, moderne keuken in hoekopstelling met gas-op-glaskookplaat, met wokbrander en wasemkap, koelkast, vriezer en vaatwasser. Openslaande deur naar betegelde en beschutte achtertuin van meer dan 50 m², stenen berging met elektra, afsluitbare achterom.
1e verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping, geheel betegelde badkamer met douche en wastafel, aansluitingen wasmachine en -droger, 2 royale slaapkamers (resp. 9 en 12,5 m²). Tweede, fraai betegelde, badkamer met ligbad, gemetseld meubel met moderne waskom, handdoekenradiator, wandcloset en halfronde douchecabine, mechanische ventilatie en inbouwverlichting.
2e verdieping: overloop, hal, royale slaapkamer van 38 m² met schuifwandkastsysteem, bergkast met opstelling CV-installatie (2013), bergkast met schuifdeur.

De Florastraat ligt achter de gezelligheid van de Wormerse Dorpsstraat. Wel de lusten, niet de lasten. Onthaasten met een wandelingetje naar het veenweidepark of naar de waterpret bij De Poel. Cultuursnuiven door de andere kant op te lopen, richting de Zaan met de prachtig uitgelichte pakhuizen. Supermarkten, verswinkels en speciaalzaken liggen praktisch om de hoek, net als de basisschool. Zelfs korte kinderbeentjes lopen snel en veilig hiernaartoe.
De uitvalsweg naar de snelweg is in een paar minuten aan te rijden. Er is een uitstekende route die je binnen 10 minuten naar de A8 en aangrenzende A10 brengt. Treinforenzen pakken net zo gemakkelijk de fiets naar het station van Wormerveer. 8 minuten later staan ze op het perron voor hun aansluiting met Amsterdam CS en verder.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 118 m2;
- inhoud 392 m3;
- perceelgrootte 132 m2 eigen grond;
- gedeeltelijk onderhoudsarme kunststof kozijnen en ramen;
- veel extra leefruimte door achteruitbouw en dakopbouw;
- op loopafstand van alle dagelijkse voorzieningen;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“We hebben hier altijd met veel plezier gewoond. Een leuke buurt waar zowel in de zomer als in de winter spontane bbq of borrels georganiseerd worden. Kinderen kunnen leuk met elkaar spelen in de groen strook voor het huis die goed is afgeschermd van de weg.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1966

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

392 m³

Woonoppervlakte

118 m²

Perceeloppervlakte

132 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noord

Tuin oppervlakte

51 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Kindvriendelijke buurt

 

Gezellig buurt

 

Zonnige tuin

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's