Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 255.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Bij deze voor de Zaanstreek zo karakteristieke vrijstaande woning aan de Heiligeweg in Krommenie is het renovatieproces bijna afgerond. Nu zijn wij wel wat gewend maar hier is het afgelopen jaar een berg werk verzet! Het huis met de stenen voorgevel en de houten zijgevel en aanbouw, welke nu zachtgeel van kleur zijn geschilderd. Het sloop- en breekwerk is gedaan, de elektra is vernieuwd en aangepast aan de huidige gestelde eisen op het gebied van stroomgebruik, gas- en waterleidingen zijn vervangen en de woning is voorzien van een gloednieuwe HR-ketel met radiatoren. Om de behaaglijkheid vast te houden, is rondom geïsoleerd en voorzien van HR-glas en is de schoorsteen, ongebruikt toch een trekgat, verwijderd. 

De keuken heeft royaal de ruimte gekregen, het daglicht mag aan drie kanten invallen. Het werkblad is in een hoek opgesteld en biedt ruimte aan diepe kasten, brede laden en handige apparatuur. De pvc vloer is een praktisch en duurzaam alternatief voor terrazzo, de uitstraling is hetzelfde. De wanden en plafonds zijn in deze ruimte grotendeels afgewerkt, er zijn inbouwspots en mechanische ventilatie geplaatst. 

De woonkamer is ruim en sfeervol met een fraaie houten lambrisering voor het zitgedeelte en nieuwe dubbele openslaande deuren naar de achtertuin.

Boven zijn twee slaapkamers gecreëerd, waarvan een met volledige nokhoogte - en zichtbare balkenconstructie - en de ander met een bergvliering. Ook hier geldt weer, hier hoeft alleen de eigen saus nog overheen. 
De badkamer is grotendeels ongemoeid gebleven, behalve nieuwe douchekranen, radiator en leidingwerk. Hier ligt nog een originele granito vloer, vintage en dus weer helemaal van nu!
De tuin is altijd goed verzorgd geweest, daar plukt elke nieuwe bewoner de vruchten (en bloemen) van. Bijvoorbeeld de geruststelling dat de concentratie op de woning kan blijven en de weelde van de grote tuin met de zonneterassen voor het plezier gebruikt kunnen worden en pas in een later stadium hoeven worden aangepakt. 

De gelukkige koper kan de aandacht volledig richten op de afwerking en decoratie van dit heerlijke rustieke huis met de grote lap grond. Het voorwerk is vrijwel klaar, alleen nog de eigen stijl aanbrengen en je droomhuis is klaar! 

Indeling:
Begane grond: entree via diepe voortuin op het zuidwesten. Hal met meterkast (in afbouw) en vaste bergkast. Trapopgang. Toilet (nieuw sanitair, nog betegelen). Centrale hal. Doorzonwoonkamer met lambrisering, vaste kast en dubbele openslaande deuren aan de achtertuinzijde. Bijkeuken met vaste kasten en spoelbak. Openslaande deur naar diepe en beschutte achtertuin met houten berging (14 m2) en achterom. 
Vernieuwde leefkeuken met ontbijtbar en werkblad met kasten-, laden- en apparatuurwanden in hoekopstelling. Voorzien van koel-/ vriescombinatie en vijfpits gaskookplaat met ingebouwde afzuigkap. De oven en vaatwasser zijn ter overname. Aansluitingen wasmachine en -droger. 
Eerste verdieping: overloop met dakraam en gesloten berging, luik naar zoldervliering. Hoofdslaapkamer, met nokhoogte en bergkasten onder dakbeschot. Badkamer met nieuwe radiator. Tweede slaapkamer.
Tweede verdieping: zoldervliering boven tweede slaapkamer.

De Heiligeweg behoeft eigenlijk geen nadere uitleg. Het is een hoofdader binnen de Zaanstreek, met veel winkels en supermarkten waaronder een hypermoderne Dekamarkt op loopafstand. De gezelligste winkelstraat van heel Zaanstad ligt om de hoek. Hier vind je boetiekjes, antiek en curiosa, snuisterijen en design. De straat wordt doorspekt met delicatessen en restaurantjes. De woning ligt buiten de drukte van het kruispunt maar je bent toch binnen een paar minuten op de snelweg. Krommenie is het noordelijkste dorp van Zaanstad, centraal gelegen tussen de Rijkssnelwegen A7, A8 en A9 waardoor eigenlijk alle omringende steden, zoals Amsterdam, Haarlem, Alkmaar en Hoorn, ruim binnen het half uur bereikt kunnen worden. 
Fietsliefhebbers kunnen hun lol op. Krommenie maakt deel uit van een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietspaden waarvan enkele ook rechtstreeks naar de duinen en het strand leiden. Eén ding is zeker, voor de nieuwe bewoners start elke tocht met de pittoreske aanblik waarvoor anderen kilometers omrijden. Thuis.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 79 m2;
- inhoud 276 m3;
- perceelgrootte 270 m2 eigen grond;
- diepe voortuin, beschutte achtertuin met houten berging (14 m2);
- basiselementen en leidingwerk (elektra, gas, water, CV, isolatie, inbraakpreventie, afwatering) afgelopen jaar gemoderniseerd;
- in vergevorderd stadium van renovatieproces (keuken, gedeeltelijke wand- en vloerafwerking, dubbele tuindeuren in achterpui, schoorsteen verwijderd);
- voornamelijk nog afwerk- en decoratiewerk;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1930

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

276 m³

Woonoppervlakte

79 m²

Perceeloppervlakte

270 m²

Indeling

Aantal kamers

3

Aantal slaapkamers

2

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

E

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noordoost

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

winkels op loopafstand

 

bus om de hoek

 

snelweg op 5 min rijden van het huis

 

Rustige buurt

 

Grote voortuin

 

Leuk huis

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's