Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 239.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Heerlijke uitstraling hebben zo kenmerkende jaren 30' woningen toch! Deze eengezins-hoekwoning aan de Grote Houtweg in Beverwijk beantwoordt aan alle verwachtingen die je kunt hebben van deze bouwstijl. Een gezellige erker, authentieke voordeur, breed dakoverstek boven de eerste verdieping, dubbele openslaande deuren naar de achtertuin en dan natuurlijk de zorg die de bewoners hebben besteed aan de decoratie. Vallen voor een klassieke woning als deze betekent meestal dat de lijn wordt doorgezet in het interieur. Van de lambriseringen en rustieke binnendeuren tot de houten vloeren, beneden praktisch laminaat en boven originele planken, en de sierlijke hoge schouw met houtkachel geven het oorspronkelijke tijdsbeeld weer. Uiteraard zonder concessies te doen aan modern wooncomfort.

Keuken, toilet en badkamer hebben de allure van weleer maar zijn uitgevoerd met de materialen van nu. Zo heeft de keuken, deels in de aanbouw geplaatst, een hip rvs gasfornuis, met vijf gaspitten en een extra brede combi-oven, De achterwand en afzuigkap lijken geïntegreerd, stijlvol afgewerkt met een koof. Koelkast, vriezer en magnetron zijn ingewerkt. Voor de vaatwasser is een aansluiting. Wasmachine en droger kunnen in de bijkeuken worden aangesloten. Deze bijkeuken ligt in het tweede deel van de aanbouw. Hier is ook de CV-installatie opgesteld. De achtertuin ligt op het oosten en heeft een vrijstaande stenen schuur en achterom. Ook hier is de sfeer perfect opgepakt, de diagonaal gelegde baksteentjes vormen de terrassen, de borders zijn gevuld met rijk bloeiende maar onderhoudsarme planten.

De vier slaapkamers liggen verdeeld over twee woonlagen. Door strategische plaatsing van dakramen zijn twee extra slaapkamers ontstaan. De twee slaapkamers en badkamer op de eerste verdieping kregen daardoor meer de ruimte. In de grootste slaapkamer is dat deels ingevuld met een kastenwand. De badkamer heeft de luxe van een ligbad en aparte inloopdouche. De zwart-witte tegelvloer benadrukt het karakter van de woning.

Indeling:
Begane grond: entree, gelambriseerde hal met meterkast en trapopgang. Diepe kelderkast. Toilet. Doorzonwoonkamer met laminaatvloer van eikenlook brede delen. Schouw met houtkachel. Dubbele openslaande deuren naar terras. Gesloten keuken, deels in achteruitbouw. Diverse inbouwapparatuur als koelkast, vriezer, roestvrijstalen vijfpits gasfornuis met magnetron en wasemkap, magnetron en aansluiting vaatwasser. Bijkeuken met aansluitingen wasmachine en -droger en opstelling CV-installatie. Achterdeur in de keuken leidt naar fraai met baksteentjes belegde achtertuin op het zuidoosten, met vrijstaande stenen schuur en achterom.

Eerste verdieping: overloop met vaste trap naar zolderverdieping. Voorslaapkamer (ruim 15 m2) inclusief vaste kastenwand. Achterslaapkamer (bijna 12 m2). Geheel betegelde badkamer met ligbad en aparte inloopdouche glazen deur, handdoekenradiator, tweede toilet en wastafel met ladenmeubel.

Tweede verdieping: overloop met dakkapel. Derde slaapkamer met dakraam en luik naar bergvliering. Vierde slaapkamer met dakraam en diepe kast.
Bergvliering.

De Grote Houtweg in Beverwijk ligt aan de rand van het oude stadscentrum. Ver genoeg om rustig te leven, dichtbij genoeg om te kunnen genieten van de stadse genoegens en alle voorzieningen. In deze wijk werden de kinderrijke gezinnen gehuisvest. Vandaar de nabijheid van speel- en sportvelden en natuurlijk de scholen. Zowel basisonderwijs, , als voortgezet onderwijs liggen dichtbij. Voor de ontspanning kun je terecht in het park, dat ligt op nog geen tien minuten wandelen.
Omdat Beverwijk een echte forenzenstad is, ligt een uitstekende infrastructuur van zowel openbaar vervoer als autowegen voor de hand. Dat klopt. Binnen luttele minuten rijd je op de A22 en aansluitend de A9. Dat brengt Haarlem, Amsterdam en Schiphol dichtbij!
Ook voor treinreizigers is Beverwijk uitstekend ontsloten met rechtstreekse verbindingen.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 113 m2;
- inhoud 400 m3;
- perceelgrootte 140 m2 eigen grond;
- charmante erker vóór en houten aanbouw achter;
- karakteristieke lambrisering en sierlijsten;
- centrale ligging t.o.v. scholen, supermarkten en snelwegen;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1928

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

400 m³

Woonoppervlakte

113 m²

Perceeloppervlakte

140 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dubbel glas

Energielabel

F

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Oost

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's