Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 400.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De verkoop van deze woning start met twee kijkmomenten:
- Woensdag 13 februari 2019 van 15:00 tot 17:00 uur
- Zaterdag 16 februari 2019 van 11:00 tot 13:00 uur

Wilt u een kijkje komen nemen? Neem contact op met ons kantoor. Wij plannen tijdens de kijkmomenten een korte persoonlijke rondleiding met onze makelaar en kunnen hiermee op locatie uw vragen beantwoorden.

Vierakker op enkele autominuten en goed befietsbaar naast Zutphen te koop dit statige herenhuis. Vlak naast de St Willibrorduskerk staat deze karakteristieke halfvrijstaande woning waar de naam ‘Java’ op de gevel prijkt. De herkomst van deze naam heeft te maken met het vroegere gebruik als café en winkel waar producten van het eiland Java werden verkocht. Inmiddels is de woning bijna 130 jaar oud en zie je overal karakteristieke details die zorgen voor een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Volop ruimte voor een groot gezin, een plek voor een atelier, praktijkruimte of wellicht een B&B; hier voel je jezelf thuis en ga je volop genieten van de royale tuin met een rijke flora en fauna. Dit is een ruwe diamant die met veel liefde gepolijst dient te worden; hier kun je al je woondromen werkelijkheid laten worden en gelijkvloers wonen. Het herenhuis is puur, karakter in de natuur onder de rook van Zutphen, uniek!
Dit brok karakter staat in het buitengebied van Vierakker tegen Wichmond aan; een schilderachtige plek ten zuiden van Zutphen. Wandelen in het bos, schaatsen op de sloot aan de overzijde van de straat en met Kerst en Pasen zorgen de kerkklokken voor een vertrouwd geluid. Op circa 500 meter is een uitgebreide landgoedwinkel en in Wichmond zijn een goede dorpsschool, een bakker en een café. Vogels en egels in de tuin, hertjes in het bos…. zo mooi is het leven in Vierakker.

Indeling:

Begane grond:
Wat een uitstraling heeft de buitenzijde, je krijgt er vlinders van in je buik. De naam Java heeft een prominente plek en de raamluiken dragen bij aan de prachtige uitstraling. Via de mooie voordeur kom je in de hal met een houten luik met trap naar de wijn-/provisiekelder; ook is hier de mooie trap naar de bovenverdieping. Het hoge plafond, de vierkante ramen met roedeverdeling en de paneeldeuren; stuk voor stuk elementen die het verdienen om na de verbouwing onderdeel van deze woning te blijven.
De woonkamer met aangrenzende keuken is een leefruimte met veel lichtinval. De brede vloerdelen in de woonkamer ademen karakter en de keuken heeft een eenvoudige opstelling met losse apparatuur. Aan de linkerkant van deze verrassende woning is het ruime atelier met hoge ramen en een houtkachel. Kijk rond en je ziet de sierlijsten, ornamenten plafond en de houten draagbalken; wellicht maak je hier een mooie woonkamer of wordt dit de plek voor je creatieve uitspattingen, je kantoor of praktijkruimte.
Vanuit de woonkamer heb je toegang tot de aangenaam ruime slaapkamer met aangrenzende badkamer en een cv-/bergruimte. In de slaapkamer zijn de vloerdelen een stuk smaller maar minstens net zo mooi. De badkamer is vernieuwd en ingedeeld met een inloopdouche, toilet en een wastafel; het bordje op de deur ‘vergeet niet uw handen te wasschen’ is een knipoog naar de oude spelling.
Als laatste noemen we de tweede badkamer, deze is ingedeeld met een ligbad, douche, aansluiting voor de wasmachine en een wastafel. Neutraal van kleur, functioneel van aard en een ruimte met het originele balkenplafond, karakteristiek raam en een paneeldeur.

Eerste verdieping:
De overloop is zeer ruim en heeft een combinatie tussen het heden (twee grote dakramen) en de houten dakconstructie plus de boomstammen die de zoldervloer dragen. De ruimte leent zich uitstekend voor een werkplek, hobbyruimte of een plek waar kinderen kunnen spelen danwel hun huiswerk kunnen maken. Er zijn momenteel drie zeer grote slaapkamers op deze verdieping maar met een simpele ingreep kun je vijf slaapkamers realiseren; dit al naar gelang je eigen wensen.
Tenslotte is er een ruime bergzolder met ideale stahoogte; deze kamer is nu te bereiken via een luik in de slaapkamer beneden. De nokhoogte van 2,20 meter maakt de realisatie van een extra (slaap)kamer zelfs mogelijk; met deze woning kun je letterlijk alle kanten uit.

Tweede verdieping:
Via een vlizotrap kom je op de grote bergzolder; een ideale ruimte om spullen op te bergen die je incidenteel nodig hebt.

Exterieur:
De tuin is ruim en staat ieder jaar garant voor een goede oogst dankzij de walnootbomen, appelboom, kastanjeboom en de mispel. De lindeboom is meer dan 100 jaar oud en enige tijd geleden flink gesnoeid; deze zal komend jaar weer flink gaan groeien. Eigenlijk is het geen tuin maar een privé park; hier geniet je van de vogels en andere dieren die hier maar al te graag komen. Het grote grasveld is een mooie plek voor kinderen om te spelen terwijl jij plaatsneemt op het grote terras.

Bijzonderheden:
- De houten kozijnen zijn deels voorzien van isolatieglas;
- Verwarming via een cv-ketel, warm water via een geiser (Vaillant);
- Complete gevel is opnieuw gevoegd;
- Vele karakteristieke elementen zijn behouden;
- De woning dient naar eigen smaak gemoderniseerd te worden;
- Ruim wonen of wonen met werken combineren;
- 130 jaar rijke, veelzijdige historie met aan grote aantrekkingskracht.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Halfvrijstaande woning

Bouwjaar

1890

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

1049 m³

Woonoppervlakte

239 m²

Perceeloppervlakte

1970 m²

Indeling

Aantal kamers

7

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Dakraam, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

Geiser eigendom

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Energielabel

F

Buitenruimte

Tuin

Voortuin, Zijtuin

Ligging tuin

Zuidwest

Tuin oppervlakte

1500 m²

Garage/berging

Garage

Carport

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Natuur

 

Buiten leven

 

Grandeur

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's