Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 

Anoniem

€ 189.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze karakteristieke woning is ideaal voor starters en/of een 1 a 2 persoonshuishouden! U vindt deze woning in de levendige en monumentale buurt "het Blauwe Dorp"; ook wel de parel van de Oosterparkwijk genoemd. De woning is oorspronkelijk gebouwd in 1920 en gerenoveerd in 2010. Zo is de woning voorzien van dubbele beglazing en dakisolatie.

De woning beschikt over een lichte woonkamer met een open keuken. Via openslaande deuren komt u in de knusse en besloten achtertuin op het zuidwesten, waar u heerlijk kunt vertoeven en rustig kunt genieten van de zon. Het stadse leven lijkt ver weg, echter ligt het centrum van Groningen slechts op 5 fietsminuten. Ook zijn de Ikea, het UMCG, supermarkten, een bouwmarkt en het Pioenpark dichtbij en rijdt u zo met de auto op de ringweg.

Op de verdieping bevinden zich een ruime slaapkamer en een badkamer met douchecabine en whirlpool. Het is mogelijk om de slaapkamer te splitsen in 2 slaapkamers. Via een vlizotrap bereikt u de zolder. Hier is niet alleen voldoende ruimte om uw spullen op te bergen, ook is deze geschikt als logeerzolder.

"Het Blauwe Dorp" is door de Gemeente Groningen aangewezen als beschermd stadsgezicht en gemeentelijk monument. De grond onder de woning is uitgegeven in erfpacht. De woningen in "het Blauwe Dorp" beschikken over een actieve Vereniging van Eigenaren voor het buitenonderhoud.

Indeling:
Begane grond:
Entree/hal met meterkast, garderobe en toegang tot de woonkamer met open keuken van ca. 29 m², tussenhal en toiletruimte. Via de openslaande deuren komt u in de besloten achtertuin op het zuidwesten. Hier bevindt zich tevens de berging met witgoedaansluitingen en ruimte voor het stallen van fietsen en spullen. De berging is verwarmd en voorzien van dak- en muurisolatie.

Verdieping:
Overloop met toegang tot de ruime slaapkamer van ca. 18m², bergkast met c.v. en een badkamer voorzien van douchecabine, whirlpool en wastafel.

Zolder:
Via de vlizotrap bereikt u de zolder met voldoende bergruimte en eventueel te gebruiken als slaapzolder voor logees.

Bijzonderheden:
- C.V. ketel Remeha 2010;
- Bad met whirlpool;
- Knusse en besloten tuin op het zuidwesten;
- Bouwjaar 1920, gerenoveerd in 2010;
- Dakisolatie en dubbel glas;
- Erfpachtcanon van € 625,- per jaar;
- Actieve VVE met een bijdrage van € 52,22 per maand;
- Beschermd stadsgezicht / gemeentelijk monument.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Het Blauwe Dorp, waar het huis onder valt, bestaat uit de boerderijtjes in het midden van de wijk, en de zogenoemde randwoningen, waar dit huis onder valt. De boerderijtjes worden gezien als landelijk monument en de randwoningen zijn gemeentelijk monument. Het huis heeft veel licht, zowel voor als achter zit je vrij, voor heb je vrij uitzicht over de straat en met de tuin er tussen heb je het idee dat je nog wat afgeschermd zit. Achter zit je ook helemaal vrij, geen buren en als je op de bovendieping bent prachtig uitzicht op de voormalige school in Amsterdamse School stijl.”

 

Anoniem aan het woord

“Deze woningen zouden worden gesloopt maar zijn gelukkig nu een gemeente monument en een van de mooiste wijken van de stad!”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1919

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

212 m³

Woonoppervlakte

60 m²

Perceeloppervlakte

88 m²

Indeling

Aantal kamers

2

Aantal slaapkamers

1

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuidwest

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Aangebouwd steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Gezellige buren

 

Energiezuinig

 

Leuke buurt

 

Leuke buurt!

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's

 

Foto’s van bewoner(s) en/of vrienden

 
 

Geplaatst door: Anoniem