Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 249.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze eengezinswoning aan de Dovenetelweg in Zaandam toont een paar aangename verrassingen. Dit type woning, Indecowoningen, zijn ontworpen op licht en ruimte. Bij deze specifieke woning is echter een flink voorschot genomen op de verduurzaming die de toekomst van ons vraagt.

Het platte dak, na eerder vernieuwd en geïsoleerd te zijn, wordt benut voor de opwekking van zonnestroom. Twaalf panelen (2015) beperken de externe energiebehoefte. De achtergevel is vervangen door hardhout met dubbele beglazing en openslaande tuindeuren.

Buiten energiezuinig is deze woning natuurlijk vooral comfortabel. De grote raamoppervlakken staan garant voor heerlijk zonnige vertrekken, zowel voor de drie slaapkamers als de doorzonwoonkamer. Hier ligt een praktische pvc-vloer, extra geïsoleerd, zijn de radiatoren in het zitgedeelte stijlvol bekleed en leiden dubbel openslaande deuren naar de zonnige achtertuin.

De nette en ruime keuken is verbonden met de achterkamer. Hier is overduidelijk gekozen voor veel kastruimte en een dubbel werkblad. Een keramische kookplaat met wasemkap, koelkast, vriezer en vaatwasser vergemakkelijken het huishouden, verlicht door LED.

Dezelfde keuzes zijn gemaakt ten aanzien van de badkamer. Grote raampartijen, smaakvol betegeld en vooral: extra vierkante meters comfort waarin een ligbad, een aparte inloopdouche, een luxe wastafelmeubel met spiegel en geïntegreerde verlichting en een tweede toilet royaal de ruimte hebben gekregen.

Naast de drie genoemde slaapkamers is op deze verdieping een bergruimte annex waskamer, hier zijn de aansluitingen van de wasmachine en -droger.

De laatste verrassing is de grote achtertuin. Deze ligt op het zuiden. Het elektrische zonnescherm beslaat de hele breedte van de woning waarmee in een handomdraai een heerlijk beschutte plek gecreëerd kan worden. Screens beschermen de bovenverdieping tegen directe zoninval. Zo gaat deze woning zeer zorgvuldig met onze voornaamste energiebron om!

Indeling:

Begane grond: entree, hal. Toilet met fontein. Trapopang met bordes en meterkast. Doorzonwoonkamer met houten vloer en openslaande deuren. Open verbinding met betegelde keuken met dubbel werkblad, ledverlichting en diverse inbouwapparatuur (keramische kookplaat, wasemkap, koelkast, vriezer, vaatwasser). Stookruimte met opstelling CV-installatie (2008) en extra bergruimte. Openslaande deur naar achtertuin op het zuiden, met stenen berging (voorzien van elektra), overkapping en achterom.

Eerste verdieping: overloop. Berging met aansluitingen wasmachine en -droger. Geheel betegelde badkamer met ligbad met whirlpool en jet stream, inloopdouche met glazen deuren, luxe wastafelmeubel met spiegel en verlichting, tweede toilet. Drie slaapkamers waarvan 1 met schuifwandkastsysteem.

De Dovenetelweg ligt in de wijk Kogerveld, een snel aan populariteit winnende woonwijk vlakbij het centrum van Zaandam. Kogerveld werd de groene wijk, doorspekt met plantsoenen, grasvelden en omringd met bosschages. Ontworpen voor jonge kinderrijke gezinnen, waarbij leefbaarheid en bereikbaarheid net zo hoog in het vaandel
stonden. En nog steeds staan. Kogerveld is herontdekt door starters en doorstromers, en dat is dan weer niet verrassend. Een basisschool, kinderopvang, sport en spel, natuur en avontuur, supermarkten en verswinkels onder handbereik, een eigen NS station... Deze woning en deze wijk zijn gericht op de toekomst.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 92 m2;
- inhoud 300 m3;
- perceelgrootte 150 m2 eigen grond;
- tuin op het zuiden 72 m2;
- goed geïsoleerd en voorzien van 12 zonnepanelen;
- uitstekend onderhouden;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“Het huis staat in een groene wijk, Dokter, apotheek ziekenhuis enz. op korte afstand maar op 10 minuten loopafstand sta je in het recreatie gebied Het jagersveld met fiets en wandelroutes o.a.naar Purmerend .”

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

 
 

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1961

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

300 m³

Woonoppervlakte

92 m²

Perceeloppervlakte

150 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

B

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuid

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Dichtbij Bushalte, NS station en snelweg.

 

Winkels o.a. Lidl, Aldi op loopafstand

 

Vrij uitzicht plantsoen

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's