Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 250.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze vriendelijke vrijstaande woning aan de Weverstraat 5 in Krommenie heeft al een grote en belangrijke investering achter de rug. De fundering is immers in 2010 vernieuwd, waarna de vloeren van de begane grond meteen met verwarming zijn neergelegd. De basis is goed! Nu moeten alleen op sommige plekken de puntjes nog op de i worden gezet. Buiten de normale dingen die een woning 'eigen' maken, behangen en schilderen, biedt deze woning met vier slaapkamers nog veel meer mogelijkheden.

Alle charme van de jaren dertig komt bij deze woning naar voren. De gebroken kap, mansarde in goed makelaarsjargon, belooft een flinke bovenverdieping. Dat klopt. Vier slaapkamers en een royale badkamer benutten de eerste verdieping. De zolder houdt voldoende stahoogte over voor een immense berging en voornoemde uitbouwideeën.
Beneden zijn nog veel van de karakteristieken uit de oorspronkelijke bouwperiode terug te vinden. Zoals de erker, met de glas-in-loodramen. De inbouwkasten en de verbinding met de heerlijk zonnige achtertuin. De kamer-en-suite verbinding is intact gehouden, de originele deuren liggen nog op zolder. De achterkamer, nu in gebruik als zitgedeelte, staat in directe verbinding met de zonnige tuin. Dubbele openslaande deuren leiden naar het terras. Een knikarmzonnescherm beschut het interieur tegen teveel zon en biedt tegelijkertijd een heerlijk plekje buiten in de schaduw.
De keuken is eenvoudig met een authentieke uitstraling. De losse elementen, zoals het zespits gasfornuis met oven, de koel-/ vriescombinatie en de vaatwasser (ter overname) zijn in rvs uitgevoerd, het werkblad in onverwoestbaar graniet. De klassieke tegels en plavuizen zijn nieuw. Ook hier is de vloer aangenaam verwarmd.

De badkamer heeft een dakkapel, de extra vierkante meters zijn benut voor een separaat geplaatst ligbad. Geen inkijk en toch heerlijk licht!

Deze woning is een buitenkans voor gezinnen, het staat in het dorpscentrum waardoor alle dagelijkse voorzieningen maar een paar stappen weg zijn. De supermarkt bijvoorbeeld, maar ook alle verswinkels én de sfeervolste en meest diverse winkelstraat van Zaanstad liggen om de hoek.

Indeling:
Begane grond: entree via overkapt portiek. Hal met meter- en bergkast. Trapopgang. Toilet. Woonkamer en-suite met erker en vaste kasten aan de voorzijde en dubbele openslaande deuren aan de tuinzijde (met zonwering). Keuken met dubbel werkblad en kastenblokken. Zespits gasfornuis met oven, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser (ter overname). Openslaande deur naar beschutte achtertuin op het zuidoosten, met houten berging.
Eerste verdieping: overloop met vlizotrap naar zolderverdieping. Slaapkamer met vaste kast. Tweede slaapkamer. Badkamer met ligbad, douchecabine, wastafel met meubel en spiegelkast, handdoekenradiator en tweede toilet. Derde slaapkamer. Vierde slaapkamer met vaste kast.
Tweede verdieping: open zolderruimte met stahoogte over volledige lengte. Opstelling CV-installatie. Bergkast.

Krommenie is een gunstig gelegen dorp binnen Zaanstad, precies tussen de A8 en A9. Hierdoor is woonwerkverkeer met de auto bijzonder goed te doen. Zowel Amsterdam als Haarlem en Alkmaar liggen zelfs in spitstijden ruimschoots binnen het half uur. Ook treinforenzen hebben Krommenie als uitvalsbasis ontdekt. De sprinters vertrekken vier keer per spitsuur naar de omliggende steden.
Niet alleen de goede bereikbaarheid maakt Krommenie populair. De alomvertegenwoordiging van basis-, voortgezet- en bijzonder onderwijs verhoogt de aantrekkingskracht voor gezinnen. Tel daarbij de talloze sportverenigingen met hun moderne accommodaties, de diverse speelmogelijkheden en de omringende vrije natuur en de uitkomst is: ideaal!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 99 m2;
- inhoud 373 m3;
- perceelgrootte 153 m2 eigen grond;
- royale tuin op het zuidoosten;
- basiselementen als isolatie, dubbel glas en fundering zijn reeds grondig aangepakt;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Wij hebben 15 jaar lang genoten van de Weverstraat 5, Krommenie, maar nu twee van de drie kinderen hun eigen plek hebben gevonden, hebben wij besloten ons huis te verlaten. Het is altijd heerlijk om in de woonkamer te zitten. Het zonnetje door de glas in loodramen zorgen voor een mooi en warm licht. Met de openslaande deuren ben je direct in de grote achtertuin. De zon komt op in de achtertuin, waarin je tot laat in de middag kunt zitten. De kinderen hebben hier altijd heerlijk kunnen spelen. Wij vinden dit huis het mooiste uit het rijtje, omdat je zowel voor als achter vrij uitzicht hebt. We hebben alle mooie details uit de jaren ‘30 behouden en zelfs de authentieke glas in lood en suite deuren kunnen zo weer worden geplaatst. Sanne Berkhout”

 

Anoniem aan het woord

“Karakteristieke woning. Onder architectuur gebouwd in de jaren 30.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Vrijstaande woning

Bouwjaar

1925

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

373 m³

Woonoppervlakte

99 m²

Perceeloppervlakte

153 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Zuidoost

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

Vrij uitzicht

 

Elk kind een eigen slaapkamer

 

Winkels om de hoek

 

ZEKER MET DE NIEUWE HERSTELDE FUNDERING EEN PRIMA HUIS

 

Sfeervol huis met karakter

 

Winkels dichtbij

 

Nieuwe fundering

 

Jaren 30 woning

 

Prachtig uitzicht

 

Midden in het dorp

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's