Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 398.800,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

In de zeer gewilde woonwijk Nijmegen Oost ligt deze goed onderhouden en geheel gerenoveerde (2002) benedenwoning uit 1911. De hoge plafonds (3,5 meter!) geven het huis een statige indruk, evenals de royale leefruimte op de begane grond. Bij de uitgebreide renovatie zijn diverse authentieke stijlkenmerken blootgelegd, zoals de granitovloer, het houtsnijwerk, de gipsen ornamenten op de plafonds, de oorspronkelijke paneeldeuren met architraven, de en suitepartij en de erker aan de voorzijde. Het is hierdoor een bijzonder charmante, behaaglijke woning om direct je hart aan te verliezen.

Begane grond: Entree, hal met originele granitovloer en ruime bergkast, toilet / Gezellige lichte woonkamer en suite met massief eikenhouten vloer / authentieke openslaande deuren naar uitgebouwde serre, thans in gebruik als aparte praktijkruimte. De serre kan ook onderdeel zijn van de woonkamer, dan is deze maar liefst ruim 14 meter lang / ruime keuken waarin alle inbouwapparatuur aanwezig is (vaatwasser, oven, afzuigkap, keramische kookplaat, vrijstaande koel-/vriescombinatie). In de keuken is ook de wasmachine geplaatst in een kastombouw met daarboven een extra bergruimte in de hoogte. Via de serre komt men door de achterdeur in de romantische tuin, met vooraan een open houten berging. De tuin loopt achteraan door in een L-vorm, waar men van april tot september heerlijk privé kan genieten van de middag- en avondzon.

Achter de keuken ligt het achterhuis, waar eerst de trapopgang en deur naar de kelder te vinden zijn met rechts de toegang tot de badkamer met ligbad, tweede toilet, wastafel en aparte douche. Aansluitend ligt achteraan de eerste ruime slaapkamer (ca 9 m2).
1e Verdieping: Via de trap met daarboven een vliering bereikt men de overloop met koudwateraansluiting, en twee ruime achter elkaar gelegen slaapkamers (beide ca 9 m2). In de slaapkamers is de originele grenen vloer blootgelegd. Alle kamers in het achterhuis zijn voorzien van kunststof kozijnen. Op het platte dak van het achterhuis is ruimte voor voldoende zonnepanelen, waarmee energielabel B in zicht komt.

Kelder: ruime bergkelder (ca 18 m2) op stahoogte met CV-ketel.
Overig:
-Bouwjaar 1911, inhoud ca. 500 m3, woonoppervlakte exclusief kelder ca. 117 m2;
-Volledig voorzien van dubbel glas, het gehele achterhuis is voorzien van vloer, -muur en dakisolatie;
-HR Nefit Ecoline-combiketel 2002, thermostaatknoppen op de radiatoren;
-Werkend rookkanaal in de woonkamer;
-Waterleidingnetwerk en elektra zijn grotendeels vernieuwd rond 2001.
-VvE is geschreven bij de KvK en er is een gezamenlijke opstalverzekering
-Gratis parkeren voor de deur
-Aanvaarding in overleg
Wilt u wonen in de meest geliefde wijk van Nijmegen en bent u op zoek naar een instapklare, royale benedenwoning met 3 slaapkamers en voorzien van een zonnige achtertuin? Maak dan een afspraak voor een bezichtiging!
Bijzonderheden:
De Radboud universiteit en het stadscentrum liggen op 7 minuten fietsen. Binnen een straal van 400 meter zijn de gezellige winkels, eetcafeetjes en kroegen van Nijmegen Oost te vinden, evenals supermarkten, diverse scholen en speeltuintjes.
Tegenover het huis ligt een groot openbaar (Limos)park bij de oude kazerne.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

De bewoner aan het woord

“Tijdens de vierdaagseweek komen er altijd wandelaars logeren, dat is heel gezellig. Dezelfde dames komen elk jaar weer met veel plezier hun vierdaagseweek bij ons overleven. Ze zijn zo bij het startpunt en temidden van alle drukte is ons huis een oase van rust. Heerlijk koel binnen als het buiten snikheet is en een oase van stilte in het achterhuis, al is het druk in de stad om ons heen. Oh ja, het eerste jaar dat we er woonden was er een complete cameraploeg die ons huis heeft gehuurd om een studio op te stellen en ook om te overnachten in ons huis tijdens de vierdaagseweek! Andere anecdotes zijn de heerlijke uren die onze kinderen in ons huis hebben gespeeld. We wilden een charmant huis met een verhaal en "met hoekjes om je in te verstoppen, gangen om in te verdwalen". Zo is het huis voor de kinderen ook echt geweest, vertellen ze nu ze wat groter zijn. De meeste kinderen en ook grote mensen vaak, vinden het ook een heel groot huis met die hoge plafonds en een voor- én een achterhuis. We hebben heel wat gezellige avondjes met vrienden in de tuin gevierd, je zit privé en beschut. Ook binnen is er heel wat getafeld. Een vriendin die in Berlijn woonde is een maand ingetrokken om in ons huis te bevallen, omdat ze in Nederland wilde bevallen. Dat was een bijzondere tijd! En het huis was groot genoeg voor twee gezinnen destijds.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Appartement

Bouwjaar

1911

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

500 m³

Woonoppervlakte

118 m²

Perceeloppervlakte

0 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel, Glasvezel kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Noord

Tuin oppervlakte

110 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Gezellige buren

 

Zonnige tuin

 

Energiezuinig

 

Dichtbij OV

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Fijne lichtinval

 

Groene omgeving

 

nijmegen oost is een zeer gewilde,veilige en bruisende woonwijk met cafeetjes en winkeltjes

 

5 minuten fietsen naar de universiteit en de hogeschool

 

7 minuten fietsen naar de Nijmeegse binnenstad

 

veel authentieke stijlkenmerken

 

statig huis door hoge plafonds

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's