Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 200.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

TOEKOMSTSTRAAT 120 te ENSCHEDE ,

Altijd al een professioneel zwembad in de tuin willen hebben. Met deze toekomststraat komt dat misschien dichterbij dan u denkt, zeker omdat deze woning verder ook gewoon veel te bieden heeft. Ze ligt in een mooi stuk van de Toekomststraat, beschikt over 4 ruim bemeten slaapkamers (zolder en waskamer incluis) en over een badkamer met tweede toilet op de eerste verdieping. Natuurlijk werd deze woning over de gehele breedte uitgebouwd, waardoor de nieuwe bewoner niet alleen over een royale woonkamer beschikt, maar ook over zo’n echte fijne woonkeuken met schuifdeur naar buiten. Direct aan de woning vast zit een overkapping waaronder de jacuzzi haar plek heeft en het zwembad heeft een eigen overdekt terras en is met een waterdiepte van 160cm diep genoeg om een lekkere duik te wagen. Is uw interesse gewekt, kijk dan snel naar de foto’s of vraag een informatieve bezichtiging aan.

Begane grond:
Binnenkomen kan op 2 manieren. De meeste mensen gaan gewoon achterom, maar voor deze woordelijke rondleiding is de voordeur wellicht handiger.
Achter de voordeur een lange gang. Rechtdoor de trapopgang en net daarvoor, links, de deur naar de woonkamer. Dit was de deur naar de voormalige achterkamer. De deur naar de voorkamer is dicht gemetseld, zodat de woonkamer aan de voorzijde nu een mooie lange muur heeft. Verder in de woonkamer, een houtkachel, een voorraadkast, een werkplek en natuurlijk de airco-unit.
Achter de woonkamer ligt de uitbouw, waarin de woonkeuken haar plaats heeft gevonden. Hoewel het keukenblok zelf al wat ouder is, werden de inbouwapparaten vervangen, waardoor zij nog jaren meekunnen. Het grote raam levert veel licht en de schuifdeur verzorgt de directe verbinding met buiten.
Natuurlijk is buiten ook te bereiken via de achter de keuken gelegen bijkeuken. Hier bevindt zich de toegang tot het gastentoilet, de ketelkast, de kast waar vroeger de wasmachine en de droger stonden en natuurlijk de achterdeur.

Buiten:
Deze woning staat op een kavel van 218 vierkante meter. Omdat de voortuin ontbreekt liggen deze meters vooral aan de achterzijde van de woning, wat betekent dat de woning over een heerlijk grote achtertuin beschikt. Over het zwembad zullen we hieronder nog wat schrijven, want ook naast het zwembad valt hier nog genoeg te beleven. Onder de overkapping die achter de uitbouw van de woning is gebouwd staat, zodra de winter voorbij is de jacuzzi te wachten, klaar voor gebruik. Achter in de tuin werd een grote kapschuur gebouwd. Een deel werd afgetimmerd om de technische installatie van het zwembad in onder te brengen, maar het grootste gedeelte bleef open, om zo te zorgen dat er bijna altijd van buiten genoten kan worden. Ook de bergfunctie is aanwezig, in de vorm van een grote, bevloerde vliering.

Zwembad:
In het midden-gedeelte van de achtertuin werd een professioneel zwembad aangelegd, compleet met keurige betegeling en zwembad accessoires. Met een waterdiepte van 160cm kan er een relatief veilige duik genomen worden. Filters, pompinstallatie, leidingwerk; alles werd recent volledig gereinigd en daarnaast werd het bassin van een nieuwe coating voorzien. Het geheel is voorbereid op vloerverwarming en daarmee staat dit bad garant voor jarenlang zwemplezier. Iets wat, met de zomers die ons te wachten staan, niets minder dan een heel fijn vooruitzicht is.

Eerste verdieping:
De middels vaste trap bereikt u de overloop. Oorspronkelijk waren hier 3 slaapkamers gesitueerd. Aan de voorzijde de hoofdslaapkamer. In het midden een kinderkamer, die nu is omgebouwd tot badkamer. Aan de achterzijde nog een slaapkamer, nu omgebouwd tot waskamer, maar eenvoudig terug te bouwen tot slaapkamer. Het bijzondere van deze verdieping zit evenwel aan de achterzijde, want door boven op de beneden-uitbouw ook boven een kamer te bouwen, kreeg de woning, ondanks dat er een slaapkamer werd opgeofferd voor een badkamer, toch weer gewoon 4 slaapkamers.

Tweede verdieping:
Vanaf de overloop leidt een vaste trap naar de tweede verdieping. Daar zorgt een grote dakkapel er voor dat er ook echt gesproken kan worden van een volwaardige extra slaapkamer. Achter de knieschotten zit de bergruimte en wie de moeite neemt om iets aan de eindafwerking te doen zal zichzelf belonen met een hele fraaie zolderkamer.

Samenvatting:
- Helft van dubbel woonhuis, gelegen op een mooie locatie in de buurt Rigtersbleek Noord
- Voorzien van een grote tuin op het (noord)westen, dus heerlijk zonnig en met zwembad
- Een woning met een woningbrede uitbouw
- Daardoor voorzien van een woonkeuken met ruimte voor een grote eettafel
- De inbouwkeuken werd in recente jaren voorzien van nieuwe apparatuur
- De keukenruimte beschikt, door de schuifdeur, over een directe verbinding met buiten
- De woonkamer heeft een totale lengte van 8,2 meter en dat is fors
- Daarnaast beschikt ze over een houtkachel, een airco-unit en een brede doorgang naar de keuken
- Achter de keuken ligt de bijkeuken met een kast voor de ketel, een tweede kast waar origineel de aansluitingen voor wasmachine en droger zaten en eveneens vanuit deze ruimte toegankelijk het toilet
- Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers en een badkamer
- Deze laatste is voorzien van douchecabine, tweede toilet en dubbele wastafel
- De derde slaapkamer bevindt zich in de uitbouw boven de keuken
- Er is een vaste trap naar de tweede verdieping
- Door de grote dakkapel is de tweede verdieping een echte extra woonlaag
- Hier bevindt zich naast de vierde slaapkamer ook nog wat bergruimte achter de schotten
- Warm water en verwarming middels eigen Remeha Avanta HR combiketel uit 2012
- De bovenverdieping is voorzien van rolluiken
- Op diverse plekken in de buurt bevinden zich grasvelden en speeltuintjes, ideaal voor de kleine en opgroeiende kinderen
- Snelle verbindingen met het centrum van Enschede, de UT, de verschillende industrieterreinen alsmede de snelweg.
- In de nabijheid van sportvelden, scholen en prachtige parken
- Totaal vernieuwd en goed gesorteerd winkelcentrum op loopafstand
- Uitvalswegen, het havengebied en bijv. de binnenstad binnen enkele fietsminuten
- Universiteitsterrein aan de andere zijde van de Hengelosestraat, dus dichtbij
- Extra makelaars raadt u aan om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren, teneinde een nog completer beeld te krijgen van de woning die u wilt kopen
- In de koopakte wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom

Algemene gegevens:
- Perceeloppervlak: 218m²
- Woonoppervlak: ca. 131m²
- Inhoud: ca. 429m³
- Bouwjaar: ca. 1929

Aanvaarding in overleg

Voor aanvullende informatie of een bezichtiging kunt u contact met ons opnemen via de contactmogelijkheid op deze site. Bezichtigingen ook 's avonds en in het weekend.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Onze straat is uniek in de wijk twekkelerveld in Enschede, het is een super gezellige straat, waar nog veel saamhorigheid aanwezig is, vrij jonge mensen in de leeftijd tussen 25 en 35 jaar. Ons huis is heel ruimtelijk.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1929

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

429 m³

Woonoppervlakte

131 m²

Perceeloppervlakte

218 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Jacuzzi, Dakraam, Rolluiken, Tv kabel, Schuifpui, Glasvezel kabel, Rookkanaal, Airconditioning, Zwembad

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

West

Tuin oppervlakte

218 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Veel opbergruimte

 

Fijne lichtinval

 

Vrij uitzicht

 

Energiezuinig

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's