Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 350.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Vanwege grote interesse is besloten over te gaan tot een inschrijving. Kandidaten krijgen de gelegenheid om op vrijdag 8 maart aanstaande tussen 15.30 en 17.30 uur de woning (nogmaals) te bezichtigen. De sluitingsdatum van de inschrijving is op woensdag 13 maart aanstaande. Tot 17.00 uur kunt u uw bieding aanleveren. Voor meer informatie over de inschrijvingsprocedure kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Boordevol karakter, een ongekende sfeer, ruimte om wonen en werken te combineren of de stille wens om gasten in stijl te ontvangen? Dit goed onderhouden brok woongeluk in het sfeervolle, levendige centrum van Zutphen staat in een rustig straatje en is met hulp van een binnenhuisarchitecte getransformeerd in een woning waar je zomaar verliefd op kunt worden. De woning heeft geen tuin maar een besloten terras op de eerste verdieping; kom eens kijken, deel ons enthousiasme en kijk naar de eeuwenoude beerput welke is afgedekt met een glasplaat.

De woning staat aan de Kolenstraat, een rustige straat direct achter de Groenmarkt en je kunt met een vergunning parkeren in de straat. Winkelen, een hapje eten in één van de leuke restaurants en een avondje cultuur; het is net als het treinstation binnen handbereik. In de straat staan de meest mooie karakteristieke panden in verschillende kleuren, bouwstijlen en grootte. De voorgevel van de Kolenstraat 11 is deels gestuct en geschilderd in authentiek rood; de ramen met roedeverdeling en de hijsbalk maken het plaatje meer dan compleet.


Indeling:

Begane grond:
De voordeur is een plaatje en komt vermoedelijk uit een kasteel. Eenmaal binnen sta je in de meer dan 6 meter diepe hal met Portugese Castello tegels op de vloer, een hoog plafond en een karakteristieke trap naar de eerste verdieping.
De deur links in de hal geeft toegang tot een multifunctionele kamer met meerdere vaste kasten, twee ramen in de achtergevel en openslaande deuren aan de voorzijde. Blikvanger is de beerput; afkomstig uit de middeleeuwen, afgedekt met een glasplaat en in een uitstekende staat van onderhoud. Links van deze grote kamer geven openslaande deuren toegang tot een keuken/pantry; aan de andere zijde is de deur naar de eerste badkamer welke is ingedeeld met een toilet, kwartronde douche en een wastafel. De begane grond leent zich voor vele doeleinden: een inspirerend atelier, praktijkruimte, muziekstudio en je kunt de ruimte inrichten als fantastische gastenkamer voor je vrienden, familie of een kleinschalige B&B oprichten.

Eerste verdieping:
Boven gaat de pure sfeer onverminderd door. Vanaf de overloop heb je toegang tot een toiletruimte met fonteintje en de ruime woonkamer met halfopen keuken en een besloten terras. De schouw in de woonkamer is voorbereid op de plaatsing van een houtkachel en dankzij de ramen en schuifpui is de woonkamer aangenaam licht.
De halfopen keuken is in 2008 vernieuwd en heeft dankzij de creativiteit van de binnenhuisarchitecte leuke details; de handgrepen van leer zijn een voorbeeld hiervan. De keuken heeft een Belgisch hardstenen werkblad en diverse inbouwapparatuur: een stoer gasfornuis met brede oven, een afzuigkap, magnetron, koelkast en een vaatwasser.

Tweede verdieping:
De hoogte van de voorgevel komt tot uiting op de tweede verdieping; hier is veel ruimte aanwezig. De ruimte is ingedeeld met een overloop, toiletruimte met fonteintje, twee slaapkamers en een tweede badkamer met een inloopdouche en een dubbele wastafel met een op maat gemaakt meubel en ranke wandkranen. De douche heeft een regendouche én een handdouche; zo start je de dag op een prettige manier en de hoofdslaapkamer heeft op maat gemaakte kasten voor je garderobe.

Zolder:
Vanuit één van de slaapkamers heb je toegang tot een ruime bergzolder.

Exterieur:
Vanuit de woonkamer op de eerste verdieping heb je toegang tot een besloten terras/patio met hardhouten terrasdelen en een doorkijkje naar de Kolenstraat. Dit is een fijne plek om buiten te zitten; midden in het centrum en tegelijk verrassend rustig.

Bijzonderheden:
-Dit prachtige herenhuis valt onder het beschermde stadsgezicht;
- Houten kozijnen met enkel glas aan de voorzijde en isolatieglas aan de achterzijde;
- Een deel van de gevels is voorzien van geïsoleerde voorzetmuren;
- Verwarming en warm water via een cv-ketel (2018);
- In 2008 zijn de badkamer en keuken vernieuwd en is de hele woning aan de binnenzijde geschilderd en gestoffeerd;
- In 2012 is de zijgevel opnieuw gestuct en vervolgens is in 2013 het buitenschilderwerk gedaan;
- De schouw en schoorsteen zijn bruikbaar: in de schoorsteen zit een dubbelwandige pijp zodat er veilig met een houtkachel gestookt kan worden.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Herenhuis

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1903

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

648 m³

Woonoppervlakte

156 m²

Perceeloppervlakte

69 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

2

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Energielabel

G

Buitenruimte

Tuin

Geen tuin

Garage/berging

Garage

Geen garage

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Gezellige buren

 

de binnenstad van Zutphen is zeer karakteritiek en heeft veel leuke winkeltjes en restaurants. Vanuit de Kolenstraat is alles dichtbij: Station, winkelstraat, gezelligheid. Ook de straat is knus en mensen kennen elkaar en zoeken elkaar op.

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's