Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 149.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Aan de voorzijde zie je een witte woning met rode accenten; achter de voorgevel gaat een uitgebouwde woning met drie slaapkamers, een gezellige keuken, sfeervolle woonkamer met houten vloer en een zonnige achtertuin op het zuiden verborgen. Knus en toch ruim, vol met karakter en met hedendaags wooncomfort; alles is in balans en zorgt voor een twinkeling in je ogen… misschien wordt dit wel jouw ‘thuis’.

De woning staat in een sfeervolle straat in het Waterkwartier, gebouwd in het begin van de vorige eeuw en met een sterk ‘Ot-en-Sien gevoel’. Vele voorzieningen zijn vlakbij; winkelcentrum Waterkwartier met diverse winkels en twee supermarkten en er zijn diverse kleine zelfstandige ondernemers die trots zijn op hun winkel en waar de bewoners uit de buurt graag komen. Er zijn diverse scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang in de buurt en de mooie binnenstad, het treinstation, het zwembad en diverse sportverenigingen op fietstafstand maken wonen in het Waterkwartier erg geliefd. Kom kijken om de sfeer te proeven!


Indeling:

Begane grond:
Achter deze schattige voordeur gaat één brok sfeer verborgen. In de hal zijn de meterkast, de trap naar de eerste verdieping en de nette toiletruimte met vernieuwd sanitair en tegels. De houten vloer ligt ook in de woonkamer en zorgt voor de sfeer die hoort bij een woning van 100 jaar oud. De kelder is een fijne plek voor je wijnvoorraad en te gebruiken als provisieruimte.
De woonkamer is verrassend ruim doordat de keuken is verplaatst naar de uitbouw. Centraal in de woonkamer is de schouw met een tegeltableau en de aansluiting voor een houtkachel; hier geniet je zittend op je favoriete bank van een knapperend haardvuur. In de uitbouw vind je de keuken; deze is lekker licht dankzij de grote lichtkoepel en de ramen in de achtergevel. De keukenopstelling in hoekopstelling is in 2013 vernieuwd en voorzien van diverse inbouwapparatuur: een gaskookplaat met afzuigkap en een oven. Zie jij jezelf hier al aan tafel zitten? Als laatste noemen wij de badkamer welke is ingericht met een douche en een wastafel.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn de overloop en drie slaapkamers, allemaal met vernieuwde gipsplaten plafonds en mooie laminaatvloeren. Dankzij de dakkapellen aan de voor- en achterzijde heb je meer ruimte dan je verwacht; hiermee is de woning ook geschikt voor een gezin.

Exterieur:
De woning heeft geen voortuin maar een leuke plantenborder aan de voorzijde; het maakt het straatbeeld alleen maar fraaier. De achtertuin ligt op het zonnige zuiden en is in 2013 opnieuw aangelegd. De bestrating is van oude waaltjes gecombineerd met vierkante tegels en de houten schutting vormt een mooie erfafscheiding. Er zijn een poort naar de gemeenschappelijke achterom, een stenen berging en in de achtertuin zijn twee stroompunten.

Bijzonderheden:
- De karakteristieke woning heeft dakisolatie;
- De houten kozijnen (begane grond) en kunststof kozijnen (dakkapellen zijn voorzien van isolatieglas;
- Verwarming en warm water via een HR cv-ketel;
- De dakbedekking van de uitbouw en de dakkapellen is in 2013 vernieuwd;
- Diverse karakteristieke elementen waaronder paneeldeuren;
- Schouw met een dubbelwandig rookkanaal;
- Diverse rolluiken op de begane grond (handbediening en elektrisch).

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

aan het woord

“Wij hebben hier 8 jaar heerlijk gewoond maar zijn toe aan iets anders. Wij gunnen nu anderen het plezier van wonen aan de buitensingel 6. Het huis heeft een fijne sfeer De heerlijke ruime woonkamer met houtkachel en de ruime keuken zijn echt de pluspunten van de woning Ook hebben wij altijd genoten van de fijne zonnige tuin en de prettige buren Lekker s’avonds in de tuin met een vuurkorfje aan En ruimte genoeg voor een feestje met vrienden en familie Wat ook heel fijn is aan deze woning is de vele voorzieningen in de buurt en de binnenstad op loopafstand is”

 

aan het woord

“Dit huis heeft een hele fijne sfeer en staat in een leuk deel van Zutphen. Wat ik een pluspunt vind aan het huis, is de prachtig betegelde haard. Als de houtkachel in de wintermaanden brand, is de woonkamer nog knusser dan hij al is.”

 

Anoniem aan het woord

“Ik heb hier vaak in de zomer heerlijk in de zonovergoten tuin gezeten. Daar dan ook heerlijk gebarbecued en met de hele familie gegeten. Mooie tijden.”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1918

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

256 m³

Woonoppervlakte

68 m²

Perceeloppervlakte

103 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dubbel glas

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Zuid

Tuin oppervlakte

36 m²

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Energiezuinig

 

Authentieke Details

 

Prachtige Houten Vloer

 

Sfeervolle Huiskamer

 

Een knus en karakteristiek huis.

 

Gezellig

 

Ruime schuur

 

Houtkachel

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's