Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 269.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Deze twee-onder-één-kapwoning aan de Beukestraat in Krommenie ademt de magie van de jaren dertig. Subtiele elementen kenmerken de populairste bouwstijl van de vorige eeuw en die vinden we in deze dwarsgeplaatste tweekapper terug. Een erker met glas-in-lood en de gemetselde plantenbak in het overdekte portiek spreken direct tot de verbeelding. De dakkapel is heel slim verbreed, voor extra vierkante meters leefruimte. Zonder afbreuk te doen aan de uitstraling. De zolder is uitgebreid met dakramen wat een extra slaapvertrek heeft opgeleverd. Aan de achterzijde hetzelfde beeld, de keuken is geplaatst in de aanbouw en ook hier weer een dakkapel over vrijwel de hele breedte van de woning.

Het achterste gedeelte van de woonkamer heeft hier dubbele openslaande deuren waarmee je de lusthof van een achtertuin betreedt. Want zo mag je deze tuin wel betitelen. Zelfs in dit jaargetijde zindert de belofte van kleur, geur en zelfs smaak. Op je eigen erf! Wordt het te warm in de stralende zon, dan zorgt het knikarmscherm voor beschutting.
De woning staat glanzend in de verf, er wordt goed voor gezorgd. Dat is duidelijk.

Binnen geven, naast de karakteristieke erker met de glas-in-lood bovenlichten, de lamelhouten vloerdelen de woonkamer haar rustieke en gezellige uitstraling. Een knappend houtvuur in de open haard verhoogt nog verder de sfeer. De open verbinding met de keuken in de aanbouw draagt bij aan de ruimtelijke sfeer. Zwart/witte plavuizen op de vloer en moderne apparatuur om het huishouden te vergemakkelijken. In de grote schuur is ruimte genoeg voor de wasautomaat en droger.
Boven zijn vier slaapkamers, verdeeld over twee woonlagen. De zolderkamer is met de nokhoogte en vide een waar kinderparadijs alhoewel... een dergelijk plekje om je terug te trekken, zal door ieder gezinslid gewaardeerd worden.

Indeling:
Begane grond: entree via met siersmeedijzeren hek afgezette voortuin en overdekt portiek. Hal met meter- en vaste kast. Trapopgang met kast. Toilet met fontein. Doorzonwoonkamer in L-vorm. Living met erker en open haard met stucwerk schouw en glasdeur. Lamelhouten brede vloerdelen. Achterkamer met dubbele openslaande deuren, aan de buitenzijde met knikarmzonnescherm. Keuken in aanbouw met plavuizen vloer, voorzien van keramische kookplaat, afzuigkap, oven en vaatwasser. Openslaande deur naar achtertuin op het zuidwesten. Met pergola (blauwe druif) en diverse klimmers en bloeiers. Vrijstaande stenen schuur (18 m2) met aansluitingen wasmachine en -droger. Achterom.

Eerste verdieping: overloop met vaste open trap naar zolderverdieping. Drie slaapkamers, allen met dakkapel. Aan voorzijde met bergkast onder resterend dakbeschot. Badkamer met douche, wastafel en tweede toilet.

Tweede verdieping: overloop. Zolderkamer met extra dakramen. Ladder naar hut/ vide in de nok. Bergkasten onder dakbeschot.

De Beukestraat ligt in het centrum van Krommenie. Deze eenrichtingsverkeersweg ligt rustig tussen de doorgaande weg, de omringende scholen en speelplekken en vlakbij de gezellige Zuiderhoofdstraat. Hier vind je boetieks, antiek en snuisterijen, delicatessen en verswinkels. Krommenie heeft alle landelijke ketens en supermarkten onder haar uitgebreide winkelbestand. Dit dorp aan de noordkant van de Zaanstreek is populair onder jonge gezinnen. Door de grote diversiteit in schoolaanbod, van basis- tot voortgezet onderwijs, maar zeer zeker ook door de vele sportverenigingen en accommodaties. Tel daar de nabijheid van het vrije veld en de waterrijke omgeving bij op en je krijgt een avontuurlijke jeugd. Kikkervisjes en rietsigaren zijn nog steeds veel leuker dan schermpjes!

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 104 m2;
- inhoud 364 m3;
- perceelgrootte 154 m2 eigen grond;
- lommer- en kleurrijke achtertuin op het zuidwesten;
- zijgevel is geïsoleerd;
- grote vrijstaande stenen schuur;
- onmiddellijke nabijheid van school, supermarkt, station en snelweg;
- aanvaarding in overleg.

Bewoner(s) en vrienden aan het woord

 

Anoniem aan het woord

“Gezellige buurt , Centraal gelegen”

 

aan het woord

“Ik heb in 2011 dit fijne huis aan de Beukestraat 18 gekocht en 8 jaar met mijn vriend en onze 3 kinderen hier ontzettend prettig gewoond. Het huis heeft een fijne ligging. We hebben goed contact met buren, er wonen veel jonge mensen met kinderen. Ook dichtbij uitvalswegen en station. De heerlijke zonnige tuin waar je hoogzomer nog s'avonds laat in de zon kan nagenieten op de loungebank. De reden dat wij afscheid gaan nemen is dat wij graag samen wat willen kopen en onze droom...een huis aan het water hebben gekocht. Het moest helemaal aan onze wensen voldoen anders zouden we hier niet weggaan. Want we wonen hier al superleuk. We blijven dan ook heerlijk in Krommenie. Dichtbij veel steden Zaandam, Amsterdam, Alkmaar en Haarlem en zo de polder in of naar het strand voor de rust. Je bent van harte uitgenodigd om een kijkje in ons huis te komen nemen. Veel plezier!”

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

2-onder-1-kapwoning

Bouwjaar

1938

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

364 m³

Woonoppervlakte

104 m²

Perceeloppervlakte

154 m²

Indeling

Aantal kamers

5

Aantal slaapkamers

4

Voorzieningen

Dakraam, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

D

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

Zuidwest

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand steen

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Fijne lichtinval

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's