Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 136.500,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

Zo op het eerste gezicht vormt deze helft van dubbel woonhuis aan de Eendrachtstraat in Zaandam een uitdaging. De woning staat leeg en laat daarmee precies de punten zien waar het verbouwingsproces is blijven steken. What you see is what you get! Deze woning staat echter al meer dan honderd jaar en knoopt daar bij een gedegen aanpak zo weer een eeuw aan vast. In de vraagprijs is rekening gehouden met de onvolkomenheden die de werkelijke charme van deze woning misschien wat overschaduwen maar wel degelijk snel naar de oppervlakte gehaald kunnen worden.

De voorgevel is van steen, de zij- en achtergevel van hout. De achtergevel is uitgebouwd met een houten bijkeuken. Dit biedt mogelijkheden om de leefruimte beneden meer licht en lucht te geven. De keuken heeft flink de ruimte gekregen en is in een hoek opgesteld. De gaskookplaat met wasemkap en combi-oven blijven achter, de nissen en aansluitingen voor een koel-/ vriescombinatie en wasautomaat of vaatwasser zijn aanwezig.

Ook is de achtergevel opgetrokken waardoor de 2 slaapkamers aan tuinzijde veel meer vierkante meters ter beschikking kregen. De 3e slaapkamer (ook een dikke 10 m2) ligt naast de badkamer/ toilet. Deze is gedeeltelijk afgemaakt. Het toilet, de inloopdouche en wastafel met meubel kunnen gewoon gebruikt worden. De fraaie mozaïekvloer en de tegels vragen alleen nog om afwerking. En dat geldt voor meer plekken in deze woning. Plinten en koven maken het een stuk netter.

Dat de benedenverdieping helemaal open is gehouden, geeft ruimte. De aan de achterzijde uitgebouwde bijkeuken zou ook prima bij het leefgedeelte kunnen worden betrokken. Daarmee creëer je meer lichtinval.

De achterplaats is te bereiken door de steeg. De houten schuur heeft water en elektra, de naastgelegen overkapping ligt op het zuiden.

Indeling:

Begane grond: entree, open hal met meterkast en trapopgang, woonkamer met brede vloerdelen van houtlaminaat, half open keuken in hoekopstelling met dubbele gootsteen, gaskookplaat, combi-oven en wasemkap, aansluitingen overige apparatuur, openslaande deur naar bijkeuken met plavuizen vloer en buitendeur naar achtertuin met houten berging (voorzien van water en elektra) en achterom via steeg.
1e verdieping: overloop met vlizotrap naar bergvliering, 3 slaapkamers (resp. >5, >10 en >10 m2), badkamer/ toilet, gemetselde en betegelde inloopdouche, nis met toilet, wastafelmeubel met laden.
2e verdieping: bergvliering.

De Eendrachtstraat ligt in het gezellige, volkse deel van de Rosmolenbuurt. Deze wijk aan de rand van het Zaandamse stadscentrum is nog steeds in een opwaartse beweging. Nieuwbouw en renovatie hebben dit tot een zeer gewilde buurt gemaakt. Logisch, want de bereikbaarheid via zowel openbaar vervoer als per auto is optimaal. De nabijheid van supermarkt, school en speelplekken maken het aantrekkelijk voor (op)groeiende gezinnen om hier te wonen. Dicht genoeg bij het centrum voor de lusten, ver genoeg om niets te merken van de lasten.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 79 m2;
- inhoud 291 m3;
- perceelgrootte 89 m2 eigen grond;
- kluswoning, nader funderingsonderzoek noodzakelijk;
- nieuwe badkamer/ toilet grotendeels afgewerkt;
- in gezellige buurt met alle voorzieningen van het stadscentrum;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Hoekwoning

Bouwjaar

1902

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

291 m³

Woonoppervlakte

79 m²

Perceeloppervlakte

89 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Tv kabel

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Gedeeltelijk dubbel glas

Energielabel

G

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin

Ligging tuin

Noord

Garage/berging

Garage

Geen garage

Schuur / berging

Vrijstaand hout

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Dichtbij het centrum

 

Openbaar vervoer één straat verderop

 

Binnen 5 minuten op de snelweg

 

Supermarkt op 5 minuten loopafstand

 

Rustig wonen

 

In de zomermaanden, zon constant in de achtertuin

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's