Verkocht

Icon

Bekijk fullscreen

Pause autoplay Resume autoplay
Previous image Next image

01/99

€ 285.000,- k.k.
Status: Verkocht

Omschrijving

De voorzijde van deze eengezinswoning aan de IJsvogelstraat in Wormer doet volledig recht aan de naamgever van de straat: het blauwgevederde ijsvogeltje. Aan de achterzijde is de tint inmiddels gesneuveld ten gunste van nieuwe kunststof kozijnen. Deze zijn vorig jaar geplaatst op de 1e en 2e verdieping en daarmee is veel onderhoud afgekocht.

Er is sowieso veel aan deze woning gebeurd. Waar het voorheen een 'drive-in' was, is bewust gekozen om de ruimte deels te benutten voor huishoudelijke zaken. Door de tussenwand te verplaatsen is een royale bijkeuken gecreëerd, waar de wasmachine en -droger kunnen worden aangesloten. Van de oorspronkelijke garage is nog bijna 2,5 meter lengte over, wat de ruimte prima geschikt maakt voor tweewielers. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om de verandering terug te draaien en, ook wat voor te zeggen, de auto binnenshuis te parkeren.
De achterliggende tuinkamer is momenteel als derde slaapkamer in gebruik maar kan bijvoorbeeld ook als een praktijk, salon of studio worden ingericht. Een openslaande deur leidt naar de heerlijke achtertuin op het westen. Met een eigen aanlegsteiger aan het water dat rechtstreeks naar Het Zwet en verder voert. Dat belooft heel wat waterpret!

Wonen gebeurt boven. De woonkamer vormt met de aansluitende leefkeuken met balkon een geheel, mede door de brede houten vloerdelen. De open haard met strak opgetrokken schouw met natuurstenen mantel is de centrale plek van de living. De keuken is in 2015 nog vernieuwd en dat zie je in de styling en apparatuur terug. Comfortabele laden met hoogglans panelen en een composiet werkblad, de inductiekookplaat met wasemkap, oven en magnetron, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser staan in een hoek opgesteld, volledig in contact met de living of, via het balkon, buiten. Heerlijk, zeker nu het jaargetijde aanbreekt dat dit echt een pré blijkt te zijn. 'Kids, eten!' draagt vér over het water. Buiten, met al die flora en fauna, is het natuurlijk veel interessanter dan achter een schermpje.
Op de tweede verdieping zijn de twee slaapkamers groot, 13 en 14 vierkante meter. De badkamer is in 2017 vernieuwd en helemaal aangepast aan modern woongenot. De vloer is verwarmd en het sanitair is helemaal van deze tijd. Tegelijkertijd is het toilet op de eerste verdieping in dezelfde luxueuze stijl gebracht.

De ligging en het platte dak (overigens ook nog niet zo lang geleden vervangen) zijn uitermate geschikt voor een duurzame aanpak als bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen.

Indeling:
Begane grond: entree via overkapt portiek of via roldeur garage. Vestibule met toegang vergrote bijkeuken (11 m2). Plavuizen vloer, diepe trapkast en aansluitingen wasmachine en -droger. Hal met meterkast en trapopgang. Tuin-/ slaapkamer met openslaande deur naar achtertuin op het westen met terrassen, border en eigen aanlegsteiger.

Eerste verdieping: overloop via open trap. Toilet met fontein en wandcloset. Woonkamer met houten vloerdelen en open haard met schouw. Open verbinding met moderne leefkeuken in hoekopstelling. Voorzien van inductie kookplaat met afzuigkap, oven, magnetron, koel-/ vriescombinatie en vaatwasser. Openslaande deur naar gevelbreed balkon aan tuinzijde.

Tweede verdieping: overloop met technische ruimte, opstelling CV-installatie (2015).
Fraai betegelde badkamer met verwarmde plavuizen en luxe sanitair als een wandcloset (2e toilet) en dubbele wastafel met ladenmeubel, wandkranen en verwarmde spiegel. Riante inloopdouche. Vaste kast.
Twee royale slaapkamers (13 en 14 m2) met laminaatvloeren.

De IJsvogelstraat in Wormer ligt haaks op De Poel en Het Zwet en de woning situeert daadwerkelijk tussen twee uitersten, enerzijds de rust van de vrije natuur en aan de andere kant de gezelligheid, en ook het gemak, van het dorpscentrum.
De achterliggende sloot voert onder de rustieke bruggetjes door naar dit recreatiegebied met het zwembad. Een wandelroute langs de oevers van het meer, dwars door het natuurgebied heen, loopt bijna langs de woning. Hoe heerlijk is het om thuis te komen en volledig tot rust te komen door de kalmte van het water en de natuur. Dat het dan ook nog eens gemakkelijk is om hier te komen, vanuit Amsterdam bijvoorbeeld kost het slechts twintig autominuten, is bijna niet voor te stellen maar het is toch echt zo.
Het winkelcentrum om de andere hoek voorziet in alle dagelijkse behoeften van een huisgezin. Verswinkels, supermarkten, speciaalzaken maar ook ketens als de Hema zijn hier te vinden. Kinderopvang en basisscholen zijn altijd dichtbij, sport en spel idem dito.

Bijzonderheden:
- woonoppervlakte 123 m2;
- inhoud 435 m3;
- perceelgrootte 94 m2 eigen grond,
- tuin met steiger aan doorgaand vaarwater naar Het Zwet;
- in 2018 kunststof kozijnen aan de achterzijde geplaatst;
- aanvaarding in overleg.

Kenmerken

Bouw

Objectsoort

Woonhuis

Soortwoning

Eengezinswoning

Type woning

Tussenwoning

Bouwjaar

1971

Bouwvorm

Bestaande bouw

Oppervlakte en inhoud

Inhoud

435 m³

Woonoppervlakte

123 m²

Perceeloppervlakte

94 m²

Indeling

Aantal kamers

4

Aantal slaapkamers

3

Voorzieningen

Buitenzonwering, Tv kabel, Rookkanaal

Energie

Verwarming

C.v.-ketel

Warm water

C.v.-ketel

Isolatie

Dakisolatie

Energielabel

C

Buitenruimte

Tuin

Achtertuin, Voortuin

Ligging tuin

West

Garage/berging

Garage

Inpandig

Kenmerken toegevoegd door de bewoner en vrienden

Zonnige tuin

 

Gezellige buren

 

Groene omgeving

 

Kindvriendelijke buurt

 

Energiezuinig

 

Voldoende parkeergelegenheid

 

Dichtbij OV

 

Vrij uitzicht

 

Fijne lichtinval

 

Veel opbergruimte

 

In de buurt

Zonnegrens

Alle media

Foto's